O ile Predator 1 byl filmem znosnym to niestety czesc druga to niewypal.
Biorac pod uwage rok powstania to niestety film poziomem blizszy produkcjom klasy c. Nic nowego,stare ograne schematy z lat 80, srednie aktorstwo.
Filmu nie polecam nikomu - juz lepiej siegnac po klasyki si-fi z lat 80.
3/10
Ale z ciebie wrednota prowokujesz i prowokujesz kurde tylko nie wiem kolego co ty chcesz osiagnąc wiem tylko że złośliwy jesteś
Powiedział fan Piątków 13-tego i XTRO
(taki np XTRO II to wybitnie lamerska i żałosna podróba dwóch pierwszych alienów, film tak żałosny, że aż śmieszny, jeszcze powiedz że lepszy od predatora...)
hehe a tak w ogóle to gościu jest niezły: widzi świat w czarno białych barwach. Widzieliście jego oceny filmów? wszystko albo 10/10 albo 1/10 hehehe
"Powiedział fan Piątków 13-tego i XTRO."
Tak jestem fanem Piatku 13. I teraz mi powiedz co to ma do rzeczy?
Po pierwsze Friday the 13th z Predatorem nie ma nic wspolnego. Po drugie Friday the 13th to najwazniejszy slasher w historii, prekursor backwoods slasherow. Tyle ze watek nie dotyczy Friday the 13th lecz Predatora.
Xtro tak owszem jestem olbrzymim fanem tego filmu jak zreszta wiekszosc maniakow sci-fi.
"(taki np XTRO II to wybitnie lamerska i żałosna podróba dwóch pierwszych alienów, film tak żałosny, że aż śmieszny, jeszcze powiedz że lepszy od predatora...)"
To jest tylko i wylacznie twoja opinia ktora nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. Xtro 1 i 2 to klasyka tego gatunku. Jesli chodzi o Xtro 2 to dla wiekszosci maniakow sci-fi jest to jedyny udany klon Aliena. Oczywiscie biorac pod uwage budzet tych filmow nie sa to jakies wybitne dziela, ale zawsze wymieniane jednym tchem wsrod klasycznych pozycji kina sci-fi lat 80. Xtro jeden znalazl sie rowniez na slynnej liscie Video Nasties dzieki czemu zyskal niesamowita popularnosc a znalezienie wersji nieocenzurowanej to jedno z marzen kazdego fana sci-fi.
Oczywiscie twoje komentarze dowodza jak bardzo znasz sie na kinie sci-fi.
Dla porownania jesli uwazasz Xtro za slaby film to co powiesz o
Galaxy of Terror,Inseminoid,Creature,Alien Within ??
heh antygod ja z kolei też do twoich filmów nic nie mam bo sam niektore oglądałem lecz sam wspomniałeś że są to porodukcje niskopbudżetowe - a jak wiesz takie filmy większej sily przebicia nie mają . Nie porównu7j tak niszowych produkcji do klasyków gatunku - chłopcze bo ty po prostu profanację robisz
Niskobudzetowe produkcje porownalem zeby pokazac ze filmow sci-fi w latach 80 byly setki poczawszy od swietnych poprzez srednie az do slabiutkich produkcji. A z tymi klasykami gatunku to tez obecnie wyglada smiesznie: wiekszosc produkcji z lat 80 dorobila sie tego statusu i obojetnie czy sa to filmy wysokobudzetowe i naprawde dobre czy po prostu sympatyczne filmy ale daleko im do arcydziel jak np. Swamp Thing,Crittersy,Darkman,Street Trash. A z profanacja to przesadzasz- po pierwsze kazdy ma inny gust a po drugie Predator nigdy nie bedzie jakims arcydzielem kinematografii i zwykle maniacy sci-fi stawiaja go w drugim rzedzie ponizej wszelkich Alienow,Star Warsow,Blade Runnerow itd.
Z wielu rozmow z roznymi maniakami kina,wielu artykulow,zagranicznych forow. Czasami bywalem tez w klubach milosnikow sci-fi i produkcje takie jak Predator byly traktowane z przymrozeniem oka.Wreszcie w latach 80 u kazdego z nas na polce lezaly vhsy z filmami z tego gatunku i jakos nigdy nie ogladalo sie Predatora tyle razy co Blade Runnera czy Aliena a w wypozyczalniach zawsze lezal na polkach gdy inne filmy z tego kregu zawsze byly powypozyczane.
Zreszta nawet i na filmwebie jest pelno tematow w stylu najlepszych filmow z szeroko pojetego kregu sci-fi i Predator albo jest na listach poszczegolnych uzytkownikow na odleglych miejscach albo i wogole go nie ma.
A to ci dobre. Fakt, leżało wiele vhsów, i Predator było częściej oglądany niż Blade Runner. Masa osób wypożyczała Predatora jak i zarówno Aliena! A Aliena nie traktujesz z przymrużeniem oka? Wniosek jest taki że Predator jest znany wśród ludzi bardziej niż Blade Runner. Powstał w latach w których produkowało się filmy o najeźdźcach z kosmosu, a żeby jakiś film przetrwał próbe czasu a postać potwora została zapamiętana do dziś musiał być po prostu świetnie zrobiony. I tak uważa masa osób! Wśród których ty jesteś niewielkim odłamem który myśli inaczej.
Ale o czym ty z nim wogóle dyskutujesz ?! Sagan ! Blade Runner to zupełnie inna inna półka science - fiction . Scott w swoim filmie przedstawił poniekąd wizje świata , w którym androidy winny być na równych prawach z ludźmi . To była ekranizacja powieści Dicka , a u niego zawsze się można dopatrzyć psychologicznego przesłania - tak jak u Lema . Predator to zupełnie inna beczka . Hollywoodzka , głośna produkcja obliczona na komercję , obdarzona mnóstwem efektów specjalnych ale ZARAZEM ZNAKOMITA I SPEŁNIAJĄCA SWOJĄ ROLĘ ! Porównywanie tych obu filmów jest po prostu bez sensu .
Antygod kocha po prostu niszowe , niskobudżetowe kino SF B klasy ( no bo wybaczcie -"XTRO" czy z dziedziny horror "Piątki..." to ...ehem ...) .Antygod myślę że wiesz co chciałem powiedzieć .
Ja i tak wiem że jesteś po prostu trollem , który wznieca tanie i nikomu niepotrzebne konfrontacje na forum , aby mieć z tego ubaw ...Współczuje .
"Predator w wypozyczalniach zawsze lezal na polkach gdy inne filmy z tego kregu zawsze byly powypozyczone".
A to dlatego, że Predator był przez wszystkich (oprócz ciebie) rozchwytywany więc w wypożyczalniach mieli więcej jego kopii niż innych filmów, a te które ciebie interesowaly zarastały kurzem na półkach bo nikt ich nieoglądał.