PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8867}
6,4 41 tys. ocen
6,4 10 1 41000
6,0 25 krytyków
Predator 2
powrót do forum filmu Predator 2

Ech..slabizna

użytkownik usunięty

O ile Predator 1 byl filmem znosnym to niestety czesc druga to niewypal.
Biorac pod uwage rok powstania to niestety film poziomem blizszy produkcjom klasy c. Nic nowego,stare ograne schematy z lat 80, srednie aktorstwo.
Filmu nie polecam nikomu - juz lepiej siegnac po klasyki si-fi z lat 80.
3/10

Ale z ciebie wrednota prowokujesz i prowokujesz kurde tylko nie wiem kolego co ty chcesz osiagnąc wiem tylko że złośliwy jesteś

użytkownik usunięty

Powiedział fan Piątków 13-tego i XTRO

(taki np XTRO II to wybitnie lamerska i żałosna podróba dwóch pierwszych alienów, film tak żałosny, że aż śmieszny, jeszcze powiedz że lepszy od predatora...)

ocenił(a) film na 10

"jeszcze powiedz że lepszy od predatora..."

sądzę że byłby do tego zdolny...

ocenił(a) film na 4
Sagan

hehe a tak w ogóle to gościu jest niezły: widzi świat w czarno białych barwach. Widzieliście jego oceny filmów? wszystko albo 10/10 albo 1/10 hehehe

użytkownik usunięty

"Powiedział fan Piątków 13-tego i XTRO."

Tak jestem fanem Piatku 13. I teraz mi powiedz co to ma do rzeczy?
Po pierwsze Friday the 13th z Predatorem nie ma nic wspolnego. Po drugie Friday the 13th to najwazniejszy slasher w historii, prekursor backwoods slasherow. Tyle ze watek nie dotyczy Friday the 13th lecz Predatora.

Xtro tak owszem jestem olbrzymim fanem tego filmu jak zreszta wiekszosc maniakow sci-fi.

"(taki np XTRO II to wybitnie lamerska i żałosna podróba dwóch pierwszych alienów, film tak żałosny, że aż śmieszny, jeszcze powiedz że lepszy od predatora...)"

To jest tylko i wylacznie twoja opinia ktora nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. Xtro 1 i 2 to klasyka tego gatunku. Jesli chodzi o Xtro 2 to dla wiekszosci maniakow sci-fi jest to jedyny udany klon Aliena. Oczywiscie biorac pod uwage budzet tych filmow nie sa to jakies wybitne dziela, ale zawsze wymieniane jednym tchem wsrod klasycznych pozycji kina sci-fi lat 80. Xtro jeden znalazl sie rowniez na slynnej liscie Video Nasties dzieki czemu zyskal niesamowita popularnosc a znalezienie wersji nieocenzurowanej to jedno z marzen kazdego fana sci-fi.
Oczywiscie twoje komentarze dowodza jak bardzo znasz sie na kinie sci-fi.
Dla porownania jesli uwazasz Xtro za slaby film to co powiesz o
Galaxy of Terror,Inseminoid,Creature,Alien Within ??

użytkownik usunięty

Powiem, że kino klasy C mnie NIE INTERESUJE.

heh antygod ja z kolei też do twoich filmów nic nie mam bo sam niektore oglądałem lecz sam wspomniałeś że są to porodukcje niskopbudżetowe - a jak wiesz takie filmy większej sily przebicia nie mają . Nie porównu7j tak niszowych produkcji do klasyków gatunku - chłopcze bo ty po prostu profanację robisz

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Niskobudzetowe produkcje porownalem zeby pokazac ze filmow sci-fi w latach 80 byly setki poczawszy od swietnych poprzez srednie az do slabiutkich produkcji. A z tymi klasykami gatunku to tez obecnie wyglada smiesznie: wiekszosc produkcji z lat 80 dorobila sie tego statusu i obojetnie czy sa to filmy wysokobudzetowe i naprawde dobre czy po prostu sympatyczne filmy ale daleko im do arcydziel jak np. Swamp Thing,Crittersy,Darkman,Street Trash. A z profanacja to przesadzasz- po pierwsze kazdy ma inny gust a po drugie Predator nigdy nie bedzie jakims arcydzielem kinematografii i zwykle maniacy sci-fi stawiaja go w drugim rzedzie ponizej wszelkich Alienow,Star Warsow,Blade Runnerow itd.

ocenił(a) film na 8

A skąd wiesz, że stwiają "Predatora" niżej ???

użytkownik usunięty
Ceglas

Z wielu rozmow z roznymi maniakami kina,wielu artykulow,zagranicznych forow. Czasami bywalem tez w klubach milosnikow sci-fi i produkcje takie jak Predator byly traktowane z przymrozeniem oka.Wreszcie w latach 80 u kazdego z nas na polce lezaly vhsy z filmami z tego gatunku i jakos nigdy nie ogladalo sie Predatora tyle razy co Blade Runnera czy Aliena a w wypozyczalniach zawsze lezal na polkach gdy inne filmy z tego kregu zawsze byly powypozyczane.
Zreszta nawet i na filmwebie jest pelno tematow w stylu najlepszych filmow z szeroko pojetego kregu sci-fi i Predator albo jest na listach poszczegolnych uzytkownikow na odleglych miejscach albo i wogole go nie ma.

ocenił(a) film na 10

A to ci dobre. Fakt, leżało wiele vhsów, i Predator było częściej oglądany niż Blade Runner. Masa osób wypożyczała Predatora jak i zarówno Aliena! A Aliena nie traktujesz z przymrużeniem oka? Wniosek jest taki że Predator jest znany wśród ludzi bardziej niż Blade Runner. Powstał w latach w których produkowało się filmy o najeźdźcach z kosmosu, a żeby jakiś film przetrwał próbe czasu a postać potwora została zapamiętana do dziś musiał być po prostu świetnie zrobiony. I tak uważa masa osób! Wśród których ty jesteś niewielkim odłamem który myśli inaczej.

Sagan

Ale o czym ty z nim wogóle dyskutujesz ?! Sagan ! Blade Runner to zupełnie inna inna półka science - fiction . Scott w swoim filmie przedstawił poniekąd wizje świata , w którym androidy winny być na równych prawach z ludźmi . To była ekranizacja powieści Dicka , a u niego zawsze się można dopatrzyć psychologicznego przesłania - tak jak u Lema . Predator to zupełnie inna beczka . Hollywoodzka , głośna produkcja obliczona na komercję , obdarzona mnóstwem efektów specjalnych ale ZARAZEM ZNAKOMITA I SPEŁNIAJĄCA SWOJĄ ROLĘ ! Porównywanie tych obu filmów jest po prostu bez sensu .
Antygod kocha po prostu niszowe , niskobudżetowe kino SF B klasy ( no bo wybaczcie -"XTRO" czy z dziedziny horror "Piątki..." to ...ehem ...) .Antygod myślę że wiesz co chciałem powiedzieć .
Ja i tak wiem że jesteś po prostu trollem , który wznieca tanie i nikomu niepotrzebne konfrontacje na forum , aby mieć z tego ubaw ...Współczuje .

ocenił(a) film na 7

"Predator w wypozyczalniach zawsze lezal na polkach gdy inne filmy z tego kregu zawsze byly powypozyczone".

A to dlatego, że Predator był przez wszystkich (oprócz ciebie) rozchwytywany więc w wypożyczalniach mieli więcej jego kopii niż innych filmów, a te które ciebie interesowaly zarastały kurzem na półkach bo nikt ich nieoglądał.

ocenił(a) film na 7
7IGER

dalem mu ocene 7/10, ale to tylko dlatego, ze to sequel arcydziela, ale i tak film jest jednym z lepszych a milosnicy
SF jesli nie ogladali lub nie spodobal im sie predator to ich strata...i ich sprawa