6,1 44 tys. ocen
6,1 10 1 44473
4,2 44 krytyków
Proceder
powrót do forum filmu Proceder

ocenił(a) film na 8

Solidnie zrobione a przede wszystkim bez jakiegoś zadęcia!!!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
trajdi

Gdzie widziałeś juz film? Ja mam dopiero bilet na sobotę, jestem bardzo ciekawa

dk2012

Zdaje się, ze film był na WFF, niestety ja jestem z Pomorza i nie widziałam, ale słyszałam opinię, ze zaskakująco dobry. Przyjaciel miał obawy, ze będzie zbyt chamsko i obcesowo, a tu jest dobra historia z muzyką w tle i rewelka gra aktorska - podobno.;)

dk2012

Film był tydzień temu w Zamościu na jakiś pokazach przedpremierowych, zaskakująca produkcja z genialnym aktorstwem. Plus totalne zasko Kożuchowska

NoMore09

Zwiastuny faktycznie zachęcają :)

NoMore09

nigdy za nianie przepadalem, ale dam sie zaskoczyc :)

dk2012

ja mam bilet na piatek, troszke poczekam, ale mysle, ze warto!

dk2012

bilecik juz zakupiony na seans w tym tygodniu :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
atari799927176virgin

Słaby czy nie, to jednak nie na miejscu komentarz...

GoldenBoyGT

jeju, skąd w ludziach taki jad...

atari799927176virgin

Chłopie, idź najpierw na film, zobacz i potem się wypowiadaj. Tam jest powiedziane, dlaczego doszło do takiej tragedii.

trajdi

zobaczymy, jak przeniosa te fascynujaca biografie na ekrany kin <3

ocenił(a) film na 9
agacia1992

Twój komentarz brzmi jak sarkazm, ale mnie cieszy, ze kino czerpie z ciekawych historii, które napisało życie

trajdi

Zgadzam się. Wyglada na to, że nie spartolili tego. Jest dobrze :)

bemocias

Też tak myślę. Jaram się :D

trajdi

cenię sobie takie produkcje: zero patosu, bez nadęcia, normalne polskie kino przedstawiające szarą rzeczywistość

trajdi

Bez zadęcia - dobrze powiedziane :) Film z hollywoodzkim sznytem, ale jest szczerze, nic nie ukrywają...

ocenił(a) film na 5
trajdi

Właśnie przede wszystkim biednie zrobione. Jakby na statystów nie starczyło, ujęcia z koncertów to badziewie totalne, a i ogólnie większość scen kręcona jest na jednym długim ujęciu, także od takiej strony technicznej to film jest biedny i pachnie niskim budżetem.

Daje rady pod względem dialogów i klimatu, pachnie to wszystko ulicą i wypada wiarygodnie. Faktycznie bez nadęcia jest, tylko mało wnikliwie. Niby ponad 2 godziny trwa, a nie zagłębia się za bardzo, dlaczego Chada jest jaki jest, czemu tak dąży do autodestrukcji, no i żadnej teorii właściwie nie snuje na temat śmierci. Początkowy monolog z "Tak to zwykle się kończy" więcej tłumaczy niż cały ten film, także mogło być zdecydowanie lepiej.