Proces Siódemki z Chicago

The Trial of the Chicago 7
2020
7,2 49 tys. ocen
7,2 10 1 49106
6,9 58 krytyków
Proces Siódemki z Chicago
powrót do forum filmu Proces Siódemki z Chicago

Pomysł by podczas procesu były skoki czasowe były fatalnie wrzucone. Postacie są dwuwymiarowe. Każdy z bohaterów jest nośnikiem myśli politycznej i to tyle. Całość ma wymiar dydaktyczny i może być stosowany jako uzupełnienie do lekcji historii w anerykanskiej szkole. Do tego ten marny pomysł by na koniec okrasić opowieść co z kim się wydarzyło, to już jest tak ograne, że wręcz nudne a Sorkin wykorzystuje ten i więcej ogranych chwytów przez co film wygląda jakby przybył do widzów z lat dziewięćdziesiątych.

JohnTheBrave

To nie był debiut reżyserski Sorkina

ocenił(a) film na 5
JohnTheBrave

Daleko mu do Erin Brokovich, Ludzie Honoru, Filadelfia, 12 gniewnych ludzi czy nawet Mój kuzyn Vinnie.

Wszystko jest tu czarno białe(oj napracował się Sorkin żeby jak najbardziej wybielić protestujących), a wyrok można przewidzieć po 15 minutach filmu.

Szkoda tak kapitalnej ekipy aktorów. O dziwo nawet Sacha mnie nie bawił...

ocenił(a) film na 5
JohnTheBrave

pełna zgoda. postaci są tak bardzo papierowe a przebieg akcji tak przewidywalny, że w ogóle (poza paroma momentami) nie byłem zainteresowany fabułą. szkoda.

saqbis

Jak nie byłeś zainteresowany fabułą to pewnie wnikliwie testowałeś fakturę ściany w czasie seansu... Zresztą widząc kropki w zdaniu i dalej małe litery to nie dziwię się że ta ściana była tak fascynująca :)