Profil śmierci

Friend Request
2016
5,8 9,4 tys. ocen
5,8 10 1 9423
4,5 4 krytyków
Profil śmierci
powrót do forum filmu Profil śmierci

Warning!

ocenił(a) film na 5

Film słaby pod każdym względem. Dźwięk, zdjęcia, montaż... Gdyby jeszcze fabuła... Ale ta jest naiwna, jak wiara w św. Mikołaja. Budowanie napięcia pod psem: pukanie do drzwi, skrzypienie tychże, wiecznie ciemne pomieszczenia (ktoś nie zapłacił rachunku za prąd?), pseudonastrojowa muzyka. Reżyser straszy widza atakując mu uszy uderzeniami decybeli, wychodząc z założenia, że im głośniej, tym bardziej przerażająco. Albo gwałtownie pojawiające się obrazy typu "wyskakujący z pudełka diabełek", im szybciej, tym lepiej i straszniej. Moja ocena to 5 i żal za zmarnowany czas i pieniądze.

użytkownik usunięty
darex2709

Taka ostra opinia a ocena az 5? :P

ocenił(a) film na 5

"Miętkie" serce mam i kino kocham na zabój. A poza tym nazwisko reżysera dobrze mi się kojarzy, choć to chyba żadna rodzina.

użytkownik usunięty
darex2709

To ja chyba az tak kina nie kocham, bo szukam czegos na dzisiejszy wieczor, ale tego gniota wole pominac ;)

ocenił(a) film na 5

Szkoda czasu, naprawdę. Poszedłem na ten film bo lubię nastrój kina i horror inaczej ogląda się na sali niż w domu przed telewizorem. A ponieważ mam karnet wolnego wstępu wiec się skusiłem. Można to obejrzeć ale niekoniecznie.

użytkownik usunięty
darex2709

Nie no w kinie to zupelnie inaczej. Kumpel ma wlasnie dwa darmowe bilety i tak z nudow sie na cos wybrac mielismy.

Skoro masz karnet to polecam Kapitana Ameryke, bylem w piatek.

ocenił(a) film na 5

Ja też byłem w piątek i film jest naprawdę dobry. Na filmwebie wystawiłem mu 8/10 i dodałem mały komentarz.

użytkownik usunięty
darex2709

Z racji, ze jestem wielkim fanem Czarnej Pantery film u mnie 8 mial juz przed ogladnieciem! Po seansie zdecydowana dycha!!

ocenił(a) film na 5

Czarna Pantera był niesamowity! Mnie trochę "osłabił" temat przewodni czyli wrogość ludzi do Avengersów. Zbyt podobny, moim zdaniem, do pretensji wobec Supermana. A że jego starcie z Batmanem też widziałem niedawno więc odbieram to jako powielenie (czy wręcz kopiowanie) pomysłu.

użytkownik usunięty
darex2709

Z reguly o wiele bardziej lubie swiat DC, jednak jesli chodzi o kinowe uniwersum to Marvel nie ma sobie rownych. Jesli nawet bylo to powielenie to i tak wyszlo im o wiele lepiej niz BvS.

Ja to jedynie spac po nocach nie moge, ze Synder, znowu niestety, bedzie maczal palce we w sumie najwazniejszym filmie DC - Justice League.