3,3 4,6 tys. ocen
3,3 10 1 4554
Projekt dziecko
powrót do forum filmu Projekt dziecko

Temat trudny. Początek ciężkostrawny. W miarę rozwoju fabuły ustępują mieszane uczucia. Uważam że film jak na polskie możliwości jest dobry. Stanowczo lepszy niż poprzedni twór Dobrzyckiego z Machulskim. Może dlatego że traktuje o temacie poważniejszym, innym. Zdecydowanie jest to odskocznia od nieskomplikowanej rozrywki dla mas. Jak dla mnie znaczący krok naprzód w polskiej kinematografii.

nanobug

Właśnie jestem po obejrzeniu,tegoż filmu i podzielam Twoje zdanie nanobug,iż został poruszony trudny temat.Film jest dobry,doskonałe kreacje aktorskie.Pewnie nie każdemu będzie się podobał,ale każdy ma prawo oglądać to co lubi:)Dodam,iż dla mnie również znaczący krok naprzód w polskiej kinematografii.

dominika_gogolek

"Dodam,iż dla mnie również znaczący krok naprzód w polskiej kinematografii. "
przypominają mi się słowa dawnego I sekretarza kc pzpr - władysława gomółki: "przed wojną staliśmy nad przepaścią, obecnie zrobiliśmy poważny krok naprzód".

ocenił(a) film na 5
nanobug

Częściowo podzielam waszą opinię.
Temat faktycznie trudny ale i bardzo na czasie. Duża liczba ludzi ma teraz takie problemy. I nie wiadomo czy sie z nich powinno śmiać?!
Ale film jest straszną mieszanką gatunków: w jednej chwili śmiejemy się z Koterskiego jako geja, a już za pare sekund prawie oglądamy poważną scenę z załamaną ludzką psychiką. Wszystko strasznie wymieszane. Ale ogólnie film jest nudny. Ciągnie się i ciągnie. Nie mogłem sie doczekać końca (może to przez złe nastawienie się do filmu- spodziewałem sie komedii). A myślę ze trzeba ten film oglądac z nastawieniem na dramat w którym czasami się zaśmiejemy.
Ocena 5/10 za duet Miśka Koterskiego i Karolaka. Chłopaki wymiatają.