Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

+/- 6,8

ocenił(a) film na 6

Filmweb mówi prawdę, 6.8 to odpowiednia nota dla tego filmu. Daleko mu do Obcego, jednak jako film/rozrywka polecam.

ocenił(a) film na 8
rockyb_fw

spokojnie jeszcze troche ludzi zaglosuje, bedzie wyzej. filmweb to ludzie, a np filmtok wystawia swoje wlasne smieszne oceny i ze zdziwieniem odkrylem ze prometeusz jest gorszy od facetow w czerni, spidermana, dyktatora, johna cartera, avengersow. smieszne rzeczy sie dzieja na tym swiecie :)

rockyb_fw

Akurat nota dla tego filmu potwierdza, że filmweb upadł na samo dno. A raczej ludzie, którzy oglądają filmy.

ocenił(a) film na 8
0wner2

a wiesz dlaczego? film w dniu premiery polskiej ocenilo ponad 2 tysiace widzow, zgaduje ze sa to ludzie ktorzy filmu nie obejrzeli i ludzie ktorzy sciagneli CAM z torrentow i obejrzeli na kompie brzydka kopie

ocenił(a) film na 6
0wner2

Mnie to nie dziwi.Pełno tu dzieci i kretynów ,którzy nie lubią skomplikowanych filmów :)

Krystian1984

I to jest właśnie sedno całej sprawy ;)

ocenił(a) film na 6
0wner2

Coś nota filmu (6,8) nie rośnie panowie, a miało być inaczej ??!! (dobrze, że nie spada)

ocenił(a) film na 9
rockyb_fw

Jeśli takie "coś" jak Avengers ma notę prawie 8, to o czym my w ogóle tutaj dyskutujemy.?
Dziwię się tylko ludziom, dla których Trylogia "Obcy" jest arcydziełem, a na ten film plują. Ja nie wiem, czego się spodziewali. Kolejnego ganiania po statkach/stacjach kosmicznych?
W kategorii SFI jest to z pewnością jeden z najlepszych filmów wszechczasów. Jest mroczny klimat, jest cudowna. lemowska sceneria (jednak polecam 3D!), jest niezły scenariusz fajnie nawiązujący do klasycznej opowieści. Czego chcieć więcej? I po co np. porównywać to do Odysei Kosmicznej? Cała seria Obcego to typowa rozrywka, a Odyseja to jednak nieco poważniejszy film.

loopic

Dla mnie, dla fana komiksów Avengers to również świetny film ;)