Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Nieporozumienie, tak bym się odniosła do tego filmu. Gra aktorska do niczego, nielogiczny w sensie głupi, a sf nie może takie być ... i kolorowe to to jak na jarmarku. A szkoda bo się spodziewałam fajnego i zaskakujacego filmu. To moje zdanie, a każdy niech ma swoje.

ocenił(a) film na 4
ja_aska

Aż tak źle nie było aczkolwiek w wielu punktach masz rację. Rażące błędy w logice, nienaturalne zachowania są chlebem powszednim w tym filmie. Rzuć okiem na Moon, oczywiście jeśli jeszcze nie widziałaś, to wg mnie jedyny godny polecenia projekt sf w ostatnich latach ale to może być spowodowane tym, że nie jestem fanem gatunku.

ja_aska

Kolorowe?
Dominowała tam szarość, zimny błękit i czerń. To jeden z najbardziej szaroburych filmów sf.

Czego zatem brakowało, by film był fajny?

ocenił(a) film na 1
Anna_Sandstorm

Scenariusza blondynko!!!
po tych wszystkich dyskusjach jeszcze nie dotarło to łepetynki?

Marekgdapl

Dlaczego blondynko?

Pytanie było skierowane do autorki tematu.

ocenił(a) film na 1
Anna_Sandstorm

Znowu napiszesz o kolorach...a tu o mentalność chodzi.
A tak bliżej sedna mojej wypowiedzi...o scenariuszu dotarło?

Marekgdapl

Czyli wnioskuję, że osoby z blond włosami są dla Ciebie mniej inteligentne. To jest bardzo brzydka generalizacja, jeśli nie obraza ludzi.

Z mojej strony EOT.

ocenił(a) film na 1
Anna_Sandstorm

Sama się obrażasz.Bierzesz udział w tych dyskusjach od pewnego czasu a po wpisie autorki:
" Gra aktorska do niczego, nielogiczny w sensie głupi," rżniesz idiotkę i po raz setny zadajesz pytanie:
"Czego zatem brakowało, by film był fajny?"
Czas by było skonstatować ,po tym wszystkim czasie o co chodzi takim osobom jak ja_aska.

ocenił(a) film na 3
Marekgdapl

a moze ty bys wreszcie "skontaktowal", ze w kazdym watku obrazasz wszystkich po kolei i zachowujesz sie jak totalny gbur? I naucz sie, ze kazdy ma prawo do wlasnej opinii, nie jestes pepkiem swiata. Wrzuc na luz, bo ci zyly pojda, kolezko.

ocenił(a) film na 1
googaify

Ależ koleżanko ...rozumiem solidarność jajników i nie zorientowanie w specyficznym klimacie tego forum.
Jednak niezaprzeczalnym jest fakt że anna czy ktokolwiek sie tam ukrywa prowadzi tutaj tysięczną dyskusję w tym samym blondzącym stylu.

Marekgdapl

Pytam się autorkę tematu, w jakiej formie widziałaby Prometeusza. By napisała swoje zdanie. Nie obchodzą mnie wypowiedzi innych z innych tematów, bo temat ich nie dotyczy. Gdzie więc robienie jest tu z kogoś idioty? O co chodzi - wiadomo. Ale to jest forum i tu się dyskutuje. Lakoniczne wypowiedzi i skróty są dobre dla przedszkolaków i dzieci z podstawówki.

Jeśli chcesz dalej rozmawiać w ten sposób (ewidentnie szukać zaczepki i rzucaj pejoratywami), będę Cię najzwyczajniej ignorować.

EOT.

ocenił(a) film na 1
Anna_Sandstorm

Ale ty już ignorujesz wszystko w wystarczający sposób.
A najbardziej opinie, którymi się tutaj na temat tego filmu wymieniamy.Po tych tygodniach nadal nic do ciebie nie dotarło...lub udajesz,że nie dociera.Trochę zaniża to wszelkie dyskusje i donikąd nie prowadzi.
Tak jak twoje EOT...bez jakiejkolwiek konsekwencji w stosowaniu tego skrótu.