Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Polecam, film naprawdę dobry. Z wypowiedzi innych widzów wnioskuję, że nie wszyscy go
zrozumieli. Radzę obejrzeć dwa razy. Naprawdę super film.

ocenił(a) film na 1
Apollo13pl

To ja grzecznie zapytam otwarty na wszelkie nowości...co ty zrozumiałeś po pierwszym obejrzeniu?

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

A o co Ci konkretnie chodzi. Dla mnie fabuł całkowicie zrozumiała. Niektórzy pisali, że za dużo wątków religijnych, pewnie nie uważnie oglądali. Bo nie o wiarę w Boga chodziło. Do „Prometeusza” można mieć kilka zastrzeżeń, jednak to naprawdę dobrze zrealizowane, trzymające w napięciu kino, ze świetnymi zdjęciami (Dariusz Wolski) i bardzo dobrymi efektami specjalnymi.

ocenił(a) film na 1
Apollo13pl

Pytam co takiego zrozumiałeś,a jak piszesz nie wszyscy zrozumieli?To proste pytanie.
Jakieś konkretne treści czy fajny film rozrywkowy,który trafił w twój gust?

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

Nie będę dyskutował z kimś, kto ocenił "Kung Fu Panda" 10/10 z serduszkiem. "Prometeusz" to nie Twoje klimaty człowieku.

ocenił(a) film na 1
Apollo13pl

Posłuchaj uważnie...Kung Fu Panda to świetny film w swojej kategorii.Doskonale zrobiona familijna animacja>I jako taka należy do szczytowych osiągnięć w tej dziedzinie.I za to została oceniona 10/10.Chociaż nijak się ma do dawno temu w Ameryce czy Cienkiej czerwonej linii.
Za to ty dajesz 10/10 MiB3,Avangers,Bitwie o Ziemię,AvP....i jakoś potrafię się nad kimś twojego pokroju pochylić.
Jeszcze raz zapytam.
Co takiego zrozumiałeś,a jak piszesz nie wszyscy zrozumieli?
I nie uciekaj bo nie zgadzasz sie z moją oceną jakiegoś filmu...to dziecinne)

Apollo13pl

Mnie też bardzo film się podobał. Może dlatego, że poszłam do kina widząc jedynie trailer, w którym nie wiedziałam za bardzo, o co chodzi, gdyż Prometeuszem się zupełnie nie interesowałam. Na nic się nie przygotowywałam. A film okazał się wielką niespodzianką. Przy drugiej wizycie w kinie (pierw 2d, potem 3d) było jeszcze lepiej. Chętnie wrócę do tego filmu, na pewno wiele razy.
Pozdrawiam.