Kiepski film. 0 klimatu i napięcia.Początek filmu to dobry kierunek ale dalsze wykonanie to żal.Już nie wspomnę tutaj o Idris Elba czyli
Janek Czarny.Ahahahah czy to nie zalatuje rasizmem i nienawiścią do Polaków? zresztą nie o to mi chodzi.Ogólnie mówiąc zawsze można nie strzelać w statek wroga tylko być twardzielem.
spodziewałem się takiej wypowiedzi.Ocenę tego filmu dała moja znajoma na mym profilu czy jest żałosna nie wiem,w każdym razie film jest świetny pod względem ogólnym więc 10/10 jest naturalnym wytłumaczeniem.A żałosny to jesteś ty bo najwyraźniej należysz do tej szerokiej grupy ludzi którzy Tak bardzo nienawidzą TR, ALE ZAPEWNE TEŻ IM SIĘ PODOBAŁO.
Jesteś zje bany, najeb ałem się i ci to mowie kur wa poje balo cie pedale. Prometeusz to 10/10 arcydzieło.
"A żałosny to jesteś ty bo najwyraźniej należysz do tej szerokiej grupy ludzi którzy Tak bardzo nienawidzą TR, ALE ZAPEWNE TEŻ IM SIĘ PODOBAŁO."
No niestety 0wner2 prawdopodobnie tak jak ja prawie zasnął w kinie na tym. Słaba nawalanka tracąca resztki logiki.
To, że nie ważne jak Prometeusz byłby zły to i tak jest lepszy od tego gówna zwanego Transformers 3D.
Ahhhhhh :))) Wiesz,że według psychologii osoba która pisze taką odpowiedź na twą nędzną oraz durną i ponad czasową prowokacje, głupią i zarazem debilną odpowiedz mogę odpowiedzieć szczerze.Pewno miałeś betonową kołyskę i drewniane zabawki, no i cóż z czasem musiałeś też i gnój przerzucać.
Daj sobie spokój. Jest info że może za dwa latka będzie Prometheus 2 :):)
http://www.prometheusnews.net/movie/unconfirmed-sequel-development-news/
W 100% popieram. dalem 2/10. pełne rozczarowanie. spodziewałem się wiecej rozumu po Ridley'u.
film gniot.
muzyka gniot.
scenariusz gniot.
na stare lata czlowiek mysli ze jeszcze ma mozg, ale to widac w pełnej okazałości żenadę i starość.
Scena koncowa ucieczki przed opadajacym statkiem - kuźwa jak leci na mnie deska robie unik w bok, a nie wzdłuż deski. to chyba proste. i takich scen jest na pęczki. spodziewałęm sie klimatycznego kina, z żalem stwierdzam że to gniot.
Fakt te ostatnie sceny też mnie przyprawiły o śmiech :)
Uciekaj uciekaj !!! nie tak ku#wa w bok.Tak można to odebrać,ale nasz bohater po prostu wie że przeżyje i że statek kiedyś musi opaść nie zabijając.Pozdrawiam
Tak, bo afro-amerykanin, z roku 2090-tego, który nazywa się Janek, jest definitywnym ciosem w naszą polskość!
A Prometeusz nie był uzbrojony, ponieważ był statkiem badawczym a nie wojskowym, także nie wiem czym miałby strzelać, to nie jest Transformers 3, któremu z resztą dałeś 10, i powinieneś na tym filmie pozostać, ponieważ najwyraźniej odpowiada twojemu poziomowi intelektualnemu.
Ty chyba nie rozumiesz sarkazmów,cóż trudno.Czarny Janku.Poza tym nawet statki badawcze są uzbrojone.Jeszcze nie widziałem takiego filmu w którym nie było statku nawet badawczego nie uzbrojonego.Więc się schowaj z tą wypowiedzią pod dywanik jaszczureczko malutka.A co do reszty to jak wyżej.Co ma wspólnego TR do Prometeusza?
Może jakiś przykład uzbrojonego statku badawczego?Jakiś konkretny tytuł, kurcze sam jestem ciekawy, bo ja z kolei jak zyję nie widziałem filmu gdzie statki badawcze były uzbrojone, przeczy to wręcz ideologii statku badawczego.Załoga może mieć broń i owszem mają na wszelką ewentualność, kolega chyba faktycznie za dużo transformersów się naoglądał;] aa i może się jeszcze zmieniają te statki w wielkie roboty i walczą z innymi robotami?
Syny mizerny.Proszę bardzo
Pewno nie widziałeś albo może nie wiem.Star trek statek badawczy jest sporo sezonów.Może powiesz że nie jest uzbrojony?
Tylko powiedz kto by poleciał gdzieś tam bardzo daleko,będąc nawet statkiem badawczym bez uzbrojenia nawet minimalnego statko co w tym filmie jest po prostu śmiechu warte.
To w końcu jestem Czarnym Jankiem czy malutką jaszczureczką? Fajne mi stary przezwiska wymyślasz, po co się tak denerwujesz, to tylko forum internetowe :)
Akcja tego filmu rozgrywa się pod koniec tego stulecia, słyszałeś o uzbrojonych statkach kosmicznych obecnie, nawet nie badawczych. Oni nie wiedzieli że będą musieli z czymś walczyć, a nawet jeśli to nie wiedzieli czy walka miałaby jakikolwiek sens. Tak jak napisał kolega powyżej, to nie transformers.
Co ty bredzisz to tak jakbyś miał iść na wojnę z myślą, że nie będziesz musiał strzelać.Weź pomyśl
Po pierwsze nie jestem twoim synem i do tego mizernym, sądzę że dzieci po tobie nie zdadzą do zerówki, a wracając do tematu statków to bredzisz i tyle, gdzie wyczytałes że enterprise ze star treka to statek badawczy?chyba sobie to uroiłeś, statek który posiada jakiekolwiek uzbrojenie nie ma prawa zwać się statkiem badawczym, koniec kropka.
Myślałem że już nic mnie dzisiaj nie rozśmieszy.Posłuchaj jakikolwiek statek kosmiczny w filmach jest i można go nazwać statkiem badawczym,weź pomyśl człowieku.Na przykład gwiezdne wojny statek(badawczy bo można go tak nazwać skora lata i bada i jest ciekaw tam czegoś w stylu odkrycia czy przemieszczania się) JEST UZBROJONY.Jeśli masz swoje zdanie trudno.Ale taka jest prawda i to w każdym filmie SF prócz Prometeusza.
Powiem krótko każdy statek latający dzięciole kosmiczny który się przemieszcza z punku A do punku B można nazwać statkiem badawczym gówniarzu.
Nie, bo jeśli jest to znany obszar to może to być: statek turystyczny, statek transportowy, statek kolonizatorski itp itd
"Czarny Janek" zalatuje trochę rasizmem, idąc twoim tokiem myślenia wedle którego stwierdziłeś, że affroamerykanin, który tak się nazywa obraża Polaków. A otóż samo imię jest pochodną od Jana, i używa się go także w wielu innych językach, np. w Bretońskim (Yannick), Bułgarskim (Janko), Węgierskim (Janika) czy też w Walijskim (Ianto).
Bardziej bezsensownych argumentów przeciwko filmowi niż te, nigdy jeszcze nie widziałem, aż kusi mnie, żeby nazwać je "debilnymi" ale możesz to uznać za obrazę i dostanę jeszcze nowe przezwisko.
Już pisałem,że nie o to mi chodzi to było sarkastyczne.Po prostu dziwnie oglądając film to się odbiera.Nie napisałem tego w kwestii rasizmu,po prostu trochę jest to śmieszne i irytujące.
Ok, żyj w swoim świecie, dalsza dyskusja nie ma sensu bo widzę że nie rozumiesz o czym się do ciebie pisze.
Myślałem że już nic mnie dzisiaj nie rozśmieszy.Posłuchaj jakikolwiek statek kosmiczny w filmach jest i można go nazwać statkiem badawczym,weź pomyśl człowieku.Na przykład gwiezdne wojny statek(badawczy bo można go tak nazwać skoro lata i bada i jest ciekaw tam czegoś w stylu odkrycia czy przemieszczania się) JEST UZBROJONY.Jeśli masz swoje zdanie trudno.Ale taka jest prawda i to w każdym filmie SF prócz Prometeusza.
I ch*j, Ridley postanowił sobie złamać schemat i nie uzbroił statku więc zamknij morde ty chory patałachu.