PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Dzis w nocy bedzie miala premiera nowego zwiastuna prometeusza zwiastun zostanie pokazany tutaj na zywo http://www.prometheusforum.net/live-trailer/

ocenił(a) film na 7
wito_filmweb

Przyspieszony, wymuszony poród ;)

ocenił(a) film na 8
wito_filmweb

W poprzednim zwiastunie jak ona leżała na tym stole widać było, że wysięgnik coś z niej wyjął. Może "robaka" z tego nowego trailera, ale mi osobiście przypominało to chestburstera.

NEO126

Ten robal to pewnie robota Holloway'a który po trailerze widać, że jest zarażony. A dlaczego jego? Bo się bzykał z Shaw.

NEO126

Przede wszystkim w poprzednich trailerach jest scena, w której Shaw idzie, opierając się o ścianę już po zabiegu. Na jej podbrzuszu wyraźnie widać podłużne nacięcie mniej więcej w kształcie tego lasera, a więc pewnie leżąc tam zdawała sobie sprawę, że zaraz będzie rozcinana.

Warbeast

Zwróćcie uwagę że w 2:28 zamyka się ta kabina i może wyda wam się to śmieszne ale uważam że któryś członek załogi (zapewne jakiś załogant w stylu doktora) będzie chciał aby ten stworek "pocałował" Shaw (jak Facehugger w alien). A co do trailera to mi ciarki przeszły w dwoch momentach: Gdy hełm się "jakby topił" i gdy jakiś członek załogi zawył nie ludzkim głosem: w 2:02 (Cieszę się z tego). Mam nadzieję że Space Jockey będzie miał podobny styl porozumiewania się a nie "czysty" amerykański.

Mazurian

Od teraz robię sobie wolne od spoilerów i spekulacji na temat Prometeusza aż do amerykańskiej premiery. Wszystkich Fanów pozdrawiam i życzę miłych wariacji i mocnego Spoilerowania:)

wito_filmweb

Najprawdopodobniej w niej jest obcy ale nie takiego jakiego znamy z Nostromo tylko protoplasta gatunku.
A substancja w tych pojemnikach daje życie lub jest formą broni biologicznej (mutuje,zmienia organizmy) i ona jest tym ogniem którego załoga Prometeusza ukradnie bogom.
Na razie to są takie moje dywagacje na temat.

lewandowski09

Ciekawe te nowe sceny, ale trailer do dupy, słaba muzyka i lipny montaż.

ocenił(a) film na 8
0wner2

Też mam takie odczucie. Poza tym uroczym stworzonkiem to nic ciekawego, motyw muzyczny znany. Niczym specjalnym nas Scott nie zaskoczył. Mam nadzieję, że to już ostatni trailer.

lewandowski09

Ta eksplodująca głowa bardziej mi przypomina głowę tego z irokezem niż hełm SJ. Sami oceńcie: http://imgur.com/BGgTy

Warbeast

A no i dowiedzieliśmy się też, że SJ w przeszłości z jakiegoś powodu uciekli z LV-223 i skierowali się na Ziemię.

ocenił(a) film na 7
lewandowski09

Sądząc po tym trailerze, wydaje mi się, że ludzie mają posłużyć SJ jako środek do odrodzenia.

lewandowski09

Tym się różni Polska od USA. W Stanach wszyscy narzekają, że za dużo Scott pokazał w tym trailerze. Ja sie z tym zgadzam, wolałbym nie obejrzeć tego trailera. W tym temacie jak narazie nikt nie zwrócił na to uwagi.

Mowiacy_do_reki

Wszyscy uważają że za dużo Scott pokazywał we wszystkich trailerach. Mógł nie pokazywać tego "wężykowatego" stwora atakującego kumpla "irokeza". Ciekawą rzeczą jest że też eksplozja niby hełmu Space'a

ocenił(a) film na 6
Mazurian

a nie wydaje się wam że skoro ridley nie boi się pokazywać tyle w trailerach to musi mieć coś jeszcze w zanadrzu?... Ja mam taką nadzieję ;]

wito_filmweb

Ale i tak mógł to zostawić.

ocenił(a) film na 6
Mowiacy_do_reki

no wiem, ale miejmy nadzieję że jest więcej szokujących scen i których nie wiemy... nie pozostaje nic innego jak czekać na film

Mazurian

No i ten taki obcy, co jak duch wygląda.

Mowiacy_do_reki

to nie duch tylko hologram cos jakby czarna skrzynka ktora zarejestrowala wydarzenia w kopule i teraz je odtwarza w jakims artykule wyczytalem ze ma byc wlasnie tylko 1 SJ rozbitek i zaloga prometeusza go obudzi

lewandowski09

To nie zdradzaj. Niech będzie, że duch.

Mowiacy_do_reki

A ja jestem zupełnie odmiennego zdania, ze sklejenia wszystkich trailerów ile w nich w sumie jest pokazane, 2 minuty filmu z prawie 2 godzinnego film? (większość scen się powtarza w trailerach). Jak tu mówić że za dużo pokazane? Poza tym Scott i Lindeloff to nie są zwykłe herbatniki i wiedzą ile pokazać żeby nie było za dużo. Poza tym sądzę że wszystko co widzieliśmy do tej pory celowo zostało zmontowane tak, że dotychczasowe domysły i hipotezy mają się nijak do rzeczywistej fabuły.

Kax79

...chociażby ten wężopodobny stworek. Pokazali go - nie wiem czy dobrze czy źle (pewnie kilka innych stworków jeszcze będzie przy którym ten mały to przysłowiowy pikuś). Lepiej myśleć o tym czego nie pokazali i co na nas czeka zamiast lamentować co pokazali i czy oby nie za dużo. Jak dla mnie ten film i tak ma już w ciemno status kultowego.

ocenił(a) film na 5
lewandowski09

http://i.imgur.com/EN22m.gif
osoba uzywajaca tego 'kilofa' to fifield prawda?

elektroneuronowa

Tak jest. :) Albo Fifieldmonster, jak nazywają go niektórzy zachodni internauci.

Myliłem się co do tego ujęcia z "roztapiającą się" twarzą, to nie był Millburn, tylko prawdopodobnie właśnie Fifield. Cwanie to montują, więc jest nadzieja na wiele niespodzianek. Chyba złożę potem wszystkie wnioski w formie wątku o teoriach.

ocenił(a) film na 5
Galadh

SPOILER ALERT!
JA JUŻ MIAŁAM TEORIE PÓKI NIE NATKNEŁĄM SIĘ NA SPEKULACJE O UMYSLNYM UMIESZCZENIU TEGO 'ZARODKA' W SHAW

ocenił(a) film na 7
Galadh

Zwróć uwagę, że w scenie z roztapiającą się twarzą widać okulary, więc to na pewno Millburn, a nie Fifield.

ocenił(a) film na 5
JaszczurXP

http://i1101.photobucket.com/albums/g425/mrmagoo6/5NsKG.gif
NAPRAWDĘ WIDAĆ OKULARY?

ocenił(a) film na 7
elektroneuronowa

Oczywiście, że tak.

ocenił(a) film na 6
elektroneuronowa

fajna ta scena...

JaszczurXP

raczej jest to inny czlonek zalogi 3 poszkodowany raczej watpie zeby przezyl takie poparzenie a w zwiastunie widac wyraznie ze milburn ma caly chelm

ocenił(a) film na 10
lewandowski09

Moim zdaniem najlepszy trailer ze wszystkich dotychczas-ma wiele nowych scen. Daje głowę, że David na trailerze z filmwebu http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+5-28038 w 2:07 stoi i patrzy na coś z rodzaju hologramu, w którym jest kilku space jockeyów w kombinezonach z tymi trąbami. Mam rację? Tylko co oni chcą zrobić i dlaczego nie są na żywo ciałem tylko w postaci jakiegoś hologramu?

orzel29

tu jest w 1080p
http://www.youtube.com/watch?v=J7GQvXuQJVI

orzel29

Zapis Video "czarne skrzynki" który zawiera sekwencję jakiegoś wydarzenia - Może Space natrafili na coś złego i jeden z nich się zbuntował? Może Space też mieli dodobne problemy jak załoga Prometeusza która się "zmutowała"? Ciekawa ta sekwencja ze Space Jockey'ami i ten ich sprint:)

ocenił(a) film na 6
lewandowski09

statek SJ jest tuż obok Prometheusa kiedy odlatuje: http://imageshack.us/f/513/statekobcych.png/

lewandowski09

tutaj link z kategorii psycho-analizy każdego detalu trailera - koleś wskazuje że na tym kadrze widać w odbiciu na hełmie "twarz" tego "czegoś" lub "kogoś". Ja tam rzeczywiście widzę taką mordę zmutowaną (z przerośniętą dolną szczęką).
http://www.prometheus-movie.com/community/forums/topic/4133

ocenił(a) film na 6
Kax79

moim zdaniem tam nic nie widać, a nawet jeśli to złudzenie wywołane tym że chce się coś zobaczyć. Uważam tak ponieważ kąt pod jakim stoją do siebie te dwie osoby na tym ujęciu nie zgadzałby się z odbiciem. to nie logiczne.

wito_filmweb

widać coś jakby oczodół i rozpaćkaną, zwęgloną czaszkę- to na 100 procent koleś któremu stopił się hełm.

ocenił(a) film na 6
TomKruz

no to że to ten koleś ze stopionym hełmem to można poznać po tym jak widać go bokiem na tym ujęciu. jest taki czarny trochę w niektórych miejscach i jakby przypalony...

wito_filmweb

nie będę polemizował i przekonywał do swojej racji bo nie o to tu chodzi. Ja tam widzę w tej zaciemnionej części taką mordę niewyględną (śmiać mi się chce z tego bo przypomina mi świński ryj i raczej kicha by była jakby to wyglądało jak zwykły, pospolity "świński ryj"). Jakbym miał tę mordę porównać do czegoś, to powiem że bardzo podobne były w "5-tym Elemencie" a dokładnie te przydupasy Garego Oldmana miały taki ryj - coś w ten deseń.

Kax79

sorka, to miał być reply do twojego posta poprzedniego...

ocenił(a) film na 6
Kax79

no ale może też tak być że on ma taką mordę bo mu się zmasakrowała jak ten hełm stopiony mu na buźce wylądował :]

ocenił(a) film na 6
TomKruz

a widziałeś że statek SJów jest tuż obok Prometheusa

wito_filmweb

tak tak, niezłe jaja z tym:D może Prometheus sobie w międzyczasie podleci do miejsca "wyłonienia" się statku SJ ?

ocenił(a) film na 6
TomKruz

a może statek SJ po prostu już ta był ;D a oni nie wiedzieli... jaja by były jakby wylądowali nad tym ich statkiem a potem SJ chcą se odlecieć a tu nie mogą bo Prometheus im na głowie siedzi :D

wito_filmweb

O tak, to już by była poezja :D Ale tak na zdrowy, chłopski rozum- masz do wyboru CAŁĄ planetę a lądujesz akurat TAM, gdzie obcy zakopali (?), ukryli (?), zaparkowali ( :D) swój własny statek :p

ocenił(a) film na 6
TomKruz

komedia by była ;]

lewandowski09

http://s3.subirimagenes.com:81/otros/7661094fifield.jpg

ocenił(a) film na 10
lewandowski09

nie działa link 403-forbidden

ocenił(a) film na 6
lewandowski09

weź jeszcze raz bo nie działa

wito_filmweb