Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190172
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

8/10  

użytkownik usunięty

Fajne efekty,ciekawa fabuła,dobra gra aktorów oraz zdjęcia.Lubię tego typu kino i po Helikopterze w ogniu czy Robin Hoodzie należało się spodziewać,że Ridley pójdzie w takim kierunku i jestem z tego zadowolony,bo jest to ciekawe nawiązanie do serii o Obcym.Dobrze zrobiony motyw z Inżynierami i dobra kontynuacja serii Alien.
Alien 1 - 9
Alien 2 - 9
Alien 3 - 9
Alien 4 - 9

ocenił(a) film na 5

Czemu po "Helikopterze w ogniu" należało się tego spodziewać?
Nie jest kontynuacja serii Alien.

użytkownik usunięty
szlagjer

Chofziło mi o to,że w Helikopterze czy Robin Hoodzie postawiono głównie na efekty tak jak w przypadku Prometeusza.

ocenił(a) film na 5

Yhym. Ja się strasznie zawiodłem na filmie. Przede wszystkim myślałem, że będzie to prequel Aliena, co jest troche moją winą, gdyż nie zaczerpnąłem głębszych informacji.

użytkownik usunięty
szlagjer

Ja liczyłem na coś w stylu Alien 2 i Alien 4 i to otrzymałem.Głównie chciałem się przekonać czy mój ulubiony rezyser jest w formie i myślę,że jest.CIekawe nawiązanie i liczę na 2 część.

ocenił(a) film na 5

Moim zdaniem do Aliena 2 to nie jest wcale podobne. Sam nie wiem na co liczyłem. Chyba miałem cichą nadzieję, że Ridley zrobi tak klimatyczny film jak Alien, który obok Łowcy Androidów jest jednym z moich ulubionych filmów. Ja uważam, że Scott jest w dużo gorszej formie niż kiedyś. Do Prometeusza wkradły się głupie gafy - kiedyś by sobie na to nie pozwolił.
Muszę go sobie obejrzeć jeszcze raz, już bez przekonania, że jest to prequel Obcego. Tak czy inaczej, również liczę na kontynuację, bo jestem psychofanem tego uniwersum ;)

użytkownik usunięty
szlagjer

Alien 2 jest bardzo efekciarski i ma gorszą fabułę od 1.Alien 3 ma lepsza fabułę od 4 za to 4 jest także bardzo napełniona efektami z chyba najsłabszym scenariuszem.Prometeusz jest między 1,a 4,3,a 2 czyli w sam raz zasługuje na 8.Dla mnie Scott trzyma poziom cały czas i jest w lepszej kondycji od Spielberga itp.Robin Hood i helikopter w ogniu oraz Królestwo pokazały w jakim kierunku idzie i jak Prometeusz miej więcej będzie wyglądał.

ocenił(a) film na 5

Ach, w tym sensie, to się z Tobą zgadzam ;)
Choć dla mnie najgorsza część to 3cia, 4ta wygrywa klimatem. Lubię styl Jeuneta (najbardziej chyba uwidacznia się w Mieście zaginionych ludzi).