Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz
ocenił(a) film na 7

To ja z ciekawości zapytam w jakim celu takie głupie tematy zakładasz?

użytkownik usunięty
pankracy7

Wyluzuj człowieczku !

ocenił(a) film na 7

Jestem wyluzowany, jednak zastanawia mnie to, jak można przesiadywać już chyba drugi miesiąc, na forum filmu którego się nie widziało.

Bo jego błędy logiczne bardzo się wyróżniają.

użytkownik usunięty
hr_dooku

I te parę błędów Twoim zdaniem psuje przyjemność z oglądania filmu ?

Tak bo według mnie to bardzo poważne błędy.

hr_dooku

To kompletnie nic nieznaczące błędy.

hr_dooku

Normalny człowiek nie będzie nawet zwracał na te błędy uwagi, tylko będzie świetnie się bawił

użytkownik usunięty
0wner2

Bardzo ciekawie się czyta wasze wszystkie posty :P Muszę to w końcu obejrzeć ale cierpliwie poczekam na Blu-Ray.

ocenił(a) film na 1

To ty bierzesz udział w dyskusji na temat tego filmu zanim go obejrzysz??????????????????????????????????
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))

0wner2

Znowu mnie dobiłeś swoją wypowiedzią.

hr_dooku

A ty mnie swoją.

0wner2

Ja oczekiwałem czegoś więcej z tego filmu a nie filmu rozrywkowego. Recenzent co się dobrze bawi na każdym filmie to nie wiem co o tym powiedzieć.

hr_dooku

Na każdym? Skąd wysuwasz takie wnioski? Film musi być naprawdę dobry bym postawił mu 10/10, a ten jest jednym z najlepszych filmów sci-fi jakie powstały i jednym z najlepszych jakie widziałem w życiu.

użytkownik usunięty
0wner2

A co Ci się w filmie najbardziej podobało ?

Dosłownie wszystko, bo to był dokładnie taki film jaki sam chciałbym nakręcić. Szkoda tylko, że został pocięty, bo materiału ewidentnie brakowało w paru scenach.

użytkownik usunięty
0wner2

Coś mi się obiło o uszy, że ma być wersja Director's Cut

użytkownik usunięty
hr_dooku

Pisząc "czegoś więcej" masz na myśli to, żeby film niósł ze sobą jakieś przesłanie czy może żeby film posiadał więcej scen, które wgniatają w fotel?

Obu, ale tego w filmie nie ma, a jak są to niech 0wner2 je wyjaśni bo on się uważa za wybitnego konesera filmowego.

użytkownik usunięty
hr_dooku

Powiem Ci, że fajne sprzeczki odchodzą tu na forum :P

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Ty masz kolego braki Logiczne w mózgu.Skoro jest zapowiedziane że będzie kolejna część prometeusza nawiązująca do pierwszej, a po niej kolejna ostatnia, nawiązująca do całej trylogii prometeusza i Aliena to chyba jest logiczne że abyś poszedł znowu na ten film do kina to cholera nie dostaniesz wszystkiego podanego na jednej tacy skoro ten posiłek będzie się składał z trzech dań-Zupki na początek, specjalności dnia i deserku na koniec! Czy to naprawde jest aż takie dziwne i trudne aby zajarzyć z czym to się kur..... je!!!
Atakujesz Ownera a on jest jedną z niewielu osób na tym zaśmierdziałym od hejterów filmwebie która rozumie ten film, jego przekaz i znaczenie, a banda takich ćwoków jak ty śmie mówić coś tam o logicznym myśleniu zabawne i smutne zarazem. Jak wspomniałem wcześniej przypominacie mi stado baranów. A ha i jeszcze jadno mam głęboko w dupie wasze uwagi na mój post więc nie wysilajcie się coś tam kur... pisząc bo i tak tego nie będe czytał ponieważ nie rozumiem języka baranów!!!

użytkownik usunięty
Lukotoni

Teraz ostro pojechałeś. Każdy ma prawo się wypowiedzieć. Jednym się podoba, drugim nie. Ja jestem bardzo ciekaw tego filmu.

Lukotoni

Ten film k..... nie ma przekazu i nic mojego zdania nie zmieni, nawet te wasze pseudo-znawcze wypowiedzi.

hr_dooku

Haha, nie ma przekazu :D

0wner2

No ty mi powiedz jaki to ma przekaz bo jakoś odpowiedzi nie mogę się doszukać.

hr_dooku

Przekaz jest taki, że człowiek nie powinien bawić się w Boga, bo jest zwykłym robactwem które powinno zostać wytępione raz i porządnie. I tak nikt nie będzie za nami płakał bo jesteśmy dziełem przypadku i nie mamy prawa porównywać się z istotami boskimi, jesteśmy nieudanym eksperymentem sił nam niepojętych.

0wner2

Lindelof się nie wykazał.

hr_dooku

Mocnych scen, długo zapamiętywanych też nie ma. Ten film jest po prostu żeby być. Nie przynosi ze sobą nic nowego. Do tego postać SJ zniszczona i zrobiona na jakichś "SJ Alternative" białych kolesiów z kaloryferem w kombinezonie.

hr_dooku

Jest cała masa mocnych, długo zapamiętywanych scen.

0wner2

Ja np zamamiętalem tylko jak sj wchodzi na fotel i na nim siedzi. tylko tyle, a ty?

Klocuch12

Ja zapamiętałem wszystko.

0wner2

No wlasnie. film jest tak prosty ze jest do dupy. Ja lubie filmy w ktorych trza wysilic mozgownice.

0wner2

Ja tam nie widziałem mocnych scen. Ridley pewnie je wyciął i musiał wyciąć żeby potem z wersji DC mieć więcej kasy. Tyle na ten temat

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

RS zapewne musiał iść na kompromis, takie czasy, wykładasz grubą kasę to musi się zwrócić. Nie mógł wszystkiego zrobić tak jakby chciał.

Lukotoni

BRAWO

ocenił(a) film na 8

Jadą po nim bo są tępymi wieśniakami i wdupie mają robaczka, który ich co chwile gila i nie daje im spokoju, a oni nie wiedzą, nie rozumieją i nie potrafią o nim zapmnieć. Troche to przypomina stado Baranów.
Przykro mi że musze używać takich słów lecz skoro film jest tak baznadziejny, głupi, bez logiki i jakiegokolwiek sensu to za przeproszeniem na chu.... o nim piszecie !!!!

użytkownik usunięty
Lukotoni

Ha Ha kapitalne pierwsze zdanie :D

Lukotoni

Piszemy o nim bo każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, i nie wiem czemu po tych co po prostu nie lubią tego filmu tak ludzie jeżdżą jak i odwrotnie. Podoba się, nie podoba i koniec, po się kłócić?