Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Było parę niedorzeczności, ale to dobre kino sf. Do arcydzieła jednak brakuje. Jak ktoś lubi
sf to polecam. Tylko to 3D całkowicie niepotrzebne.

apage82

byłem dziś w kinie i całkowicie się zgadzam, tylko nie co do 3D. to byl mój pierwszy film w 3D i mimo iż byłem bardzo sceptyczny to miło się rozczarowałem i jestem pod wrażeniem efektów ;) film godny polecenia

ocenił(a) film na 8
brainwash216

Oglądałem w multikinie i te okulary jakieś takie małe mi się wydawały i po godzinie zaczęły przeszkadzać. Czuło się tą głębię trzeciego wymiaru ale bez wodotrysków. Według mnie nic uroku to filmowi nie dodało.Pozdrawiam. PS to był też mój pierwszy film w prawdziwym 3D (o "Starciu tytanów" wolałbym nic nie mówić :) )

ocenił(a) film na 10
brainwash216

Ja tak samo! Mi się film bardzo podobał i 3d też. Polacy to malkontenci, nic im się nie podoba i lubią narzekać. Film to ma być rozrywka, a nie dzieło naukowe, w którym wszystko ma być zgodne z rzeczywistością. No i co z tego, że było kilka scen mało realistycznych (np. operacja na samej sobie, a potem wstała i poszła dalej, ale za to film zyskał na tym dramatycyzm i o to chodzi!). Polecam!

ocenił(a) film na 8
magda9876

Mi się też podobał. * byle czemu bym nie dał ;)

ocenił(a) film na 8
apage82

Oczywiście zamiast * miała być 8 :P sorry

magda9876

byłem w heliosie i ledwo co te okulary czułem także było ok :D a co do realizmu też kurde no... babka wstrzykiwala sobie ciągle COŚ (wyprodukowane koło roku 2093) kto wie co to było i jaki miało efekt na organizm? nikt, nie mówie że to ten fakt w pełni usprawiedliwia ale czepianie się takich rzeczy w filmie S-F miejącym miejsce w przyszlosci z rozwiniętą technolgią wydaje mi się troche nie na miejscu.