Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Właśnie wróciłem z kina. Podsumowując - efekty kapitalne. Obejrzałem film w 3d i można
powiedzieć że reżyserowie nauczyli się czegoś od lat 80tych gdy statki kosmiczne dmuchały
ogniem w przestworzach a aktorki bez problemu oddychały w promie z wybitą szybą. Fabuła,
niestety jak w większości produkcji dla mas, jest raczej płytka. Ale w sumie nie to jest
jeszcze najgorsze, tylko równia pochyła po której stacza się film aż do samego końca.
Bardzo rozbawiła mnie scena z bohaterką robiącą sobie zabieg samo-aborcji z małej
ośmiorniczki i ekpresowe szwy - zszywki. Uroczy był też moment gdy grupka asystentów robi
pedicure dziadkowi sponsorowi. Chwilę później okazuje się że dziadzia przeleciał cały ten
szmat drogi tylko po to aby dostać w łeb i przelecieć się również na tamten świat. Sam
koniec to już poezja. Noomi postanawia nie wracać na Ziemię ale do miejsca z którego
pochodzimy - jakby obcy nie dali nam wystarczająco do zrozumienia że jednak nie chcą się z
nami kolegować. Ale robocia głowa cieszy się że dostała miejsce w torbie i ochoczo kiwa
na tak słysząc durne kobiece tłumaczenie. A więc ruszamy na podbój galaktyki! A na
dokładkę trzeci pasażer - pochodna potomka głównej bohaterki. Zapewne wzruszymy się do
łez gdy razem spotkają się w drugiej, trzeciej i czwartej części...

ocenił(a) film na 10
kidman86

Rozbawiłeś mnie swoim postem. Zabawnie go napisałeś.

kidman86

Normalnie streszczenie hehehe.

kidman86

Tylko człowiek niezwykle ograniczony umysłowo po takich przeżyciach jakie miała bohaterka filmu wracałby na ziemie mając szansę znaleźć się na planecie naszych stwórców.