Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Nie będę się tu rozpisywał i dyskutował z Wami, bo mi się nie chce. Dla mnie, wielbiciela sci-fi, była to niesamowita uczta. Jestem pod wrażeniem! Film piękny, mistyczny, epicki, intrygujący i porusza kilka zagadnień najistotniejszych dla ludzkości, jak pytanie skąd pochodzimy, co by było gdybyśmy dotarli do stwórców, miejsce Boga w życiu pomimo potęgi nauki itd itp.
Ocena 6,8 to pewnie wynik tego że płytkie dziewuchy bez wyobraźni i gimbusy nie odnajdują w tym obrazie niczego poza paroma efektami i bajką. Kij im w oko.

lookaspoland

Dla mnie to samo... Niech mi ktos pokaze dobra kontynuacje legendarnych filmow. A tu prosze jakie zaskoczenie! Wszystko na wysokim poziomie i to bez odgrzewanego kotleta. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 6
btk86

Na mnie niestety nie wywarł tak dobrego wrażenia. A to dlatego, że film opierał się na samych nawiązaniach do "Obcego". No dobrze, dr. Show próbuje wprawdzie dociec, kim są stwórcy ludzkości, tzw. "inżynierowie", ale to dla mnie wciąż za mało, by uznać ten film za dobry.

Vegeta88

Nierozumiem czego sie spodziewales... zeby zadowolic wszystkich trzeba by serial 2 sezonowy nakrecic. Film i tak trwa 2 godziny

btk86

Mimo wszystko wycięli z filmu ponoć aż 30 min, tym można się nieco zawieść, mam nadzieję, że zobaczymy pełny film na Bluray!

ocenił(a) film na 6
btk86

W takim razie wyjaśnię: jak dla mnie film opierający się przede wszystkim na nawiązaniach do innego filmu nie wnosi nic nowego i przez to nie jest ciekawy. Owszem, jest wprawdzie wątek związany z poszukiwaniem stwórców ludzkości, ale to za mało, żeby mnie przekonać. Film powinien mieć w sobie coś naprawdę unikatowego, a nie opierać się tylko na tym, co było.

lookaspoland

Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem