Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Kraj, w którym do zagrania 100 letniego dziada zatrudnia się 40 latka a do gry 40 latka
zatrudnia się 100 latka. Postarza się go efektami charakteryzacją lub odmładza, zależnie od
potrzeb. Co to jest za absurd. Czemu po prostu nie zatrudnić do takiej roli odpowiednio
starszego aktora. Ja rozumiem, że Guy Pearce to aktor, który daje jakiś tam popyt na produkt
ale jest wielu starszych, którzy też by ten popyt dali. A przez cały film nie widać go jak jest
młody ... więc po co ???? ... eh Ameryka.

jerzunio

Może dlatego, że przypomina wglądem Waylanda z oryginalnej trylogii czy choćby najnowszego Aliens vs Predator - mam na myśli grę. Jednego nie rozumie skoro w starych "alienach" Wayland jeszcze żył i był młodszy niż w prometeuszu - a działy się one po odkryciu wraku statku Space Jockey-ów przez załogę Prometeusza.

Inżynierowie, no dajcie spokój panie Scott stara nazwa była o wile bardziej oryginalna i enigmatyczna. Zły ruch panie Scott.

ocenił(a) film na 6
lol3r86

A no może dlatego... nie pamiętam jak on wyglądał w poprzednich, ale to tak ogólnie był tylko przykład bo w ameryce tak się non stop robi. Albo np biorą sławnego aktora a w filmie wygląda jak całkowicie kto inny jak np Nicole Kidman w godzinach czy w Joseph Gordon Levitt w nadchodzącym filmie "Looper". A sam Scott też miał zawsze dziwne wyobrażenie o profesjonalistach na takich kosmicznych misjach i o jakiejś hierarchii w dowodzeniu. W Prometeuszu tak naprawdę nie wiadomo kto tam dowodzi, każdy robi co chcę. Wydawałoby się, że na tak poważnej misji są czyści profesjonaliści. Jak chociażby ten Geolog, który nagle stwierdza, że on sobie wraca na statek bo się boi i bierze ze sobą tego drugiego pajaca. Nie wspominając już o jego kretyńskim zachowaniu jak wycie w "jaskini" jak wilk i darcie mordy na biedną panią doktor Shawn to jego zachowanie po tym jak reszta ekipy opuszcza "jaskinię" jest już kompletnie irracjonalne. Wraca z własnej woli na miejsce, do którego wtedy bał się zajrzeć z całą ekipą a teraz włazi tam z "kolegą" i w obliczu napotkania obcego gatunku zachowują się jak idioci.

jerzunio

Albo w roli nastolatka występuje +30 latek ;)

ocenił(a) film na 6
Anna_Sandstorm

Albo w jakiejkolwiek roli Robert Patison xD