W Obcym, kiedy załoga Nostromo wchodzi na pokład statku na "mostku" siedzi nasz Inżynier z Prometeusza z rozerwaną klatką piersiową. W Prometeuszu pan Scott chyba zapomniał o tym drobnym detalu gdyż każdy kto widział film zobaczył że matka obcych narodziła się w kapsule ratunkowej
Twoja spostrzegawczość i znajomość uniwersum " ALIENA" nie jest wystarczająco wysoka byś mógł wyszukiwać błędy w fabule.
Nie. Poczytaj sobie inne wątki, tam gdzie jest dużo literek - albo poczekaj, na pewno znajdzie się ktoś inny kto z przyjemnością was wyśmieje.
Dlaczego od razu taki atak ? Oglądałem Aliena i w zwykłej wersji i w reżyserskiej poza tym całą resztę serii, dodatkowo miałem styczność z komiksem AvP i grałem we wszystkie gry tego uniwersum ( no dobra filmy też oglądałem ;P)
Sam Prometeusz miał w zamiarze pokazanie skąd wzięły się ksenoformy. I wychodzi na to że to w części ta broń biologiczna space jockeyow (kurde naprawdę nie wiem to się odmienia) po części człowiek i po części space jockey właśnie ;)
Ale chyba nigdzie nie jest powiedziane, że w Obcym weszli do tego samego statku, co w Prometeuszu. Na samym końcu filmu David mówi, że jest wiele takich statków na planecie.
Tylko właśnie na końcu Prometeusza rodzi się ta krzyżówka genetyczna która na obcego wyglądała ... nie miała ogona więc zakładam że była to Matka czy też Królowa
Obcy i Prometeusz dzieją się na dwóch różncyh planetoidach, stąd różnica. Ot cała tajemnica.
Pozdrawiam
Z tego co pamiętam, te inne to były pod ziemią schowane a w "Obcym" znaleziono statek na powierzchni, więc stawiałbym na to, że to ten sam co w Prometeuszu.