Witam,
Idąc na seans miałem przed oczami oceny i komentarze z filmweba oraz opinię kilku znajomych, którzy oglądali "kinówki" i wyrażali się niepochlebnie o filmie, jednak już od pierwszej minuty czekało mnie miłe zaskoczenie.
Film oglądałem w wersji 3D, tak więc wszelkie pokazy awiacji oraz hi-techy były naprawdę zapierające dech w piersi, szczególnie dla kogoś miłującego się w SF.
Jeżeli chodzi o sam scenariusz i pomysł to bardzo mi się podobał, sama idea trąci troszkę paleoastronautykom Erich'a von Däniken'a jednak dla mnie jest to tylko na plus, gdyż wszystkie ww. autora książki wręcz połknąłem w młodości.
Spotkałem się ponadto z opiniami, że sam film jest za bardzo "gadany", a za mało w nim akcji, jednak jest to również kolejne wyssane z palca stwierdzenie potwierdzone zapewne przez osoby "wychowane" na "Awatarze". Na seansie byłem wraz z 3 znajomymi i wszyscy bez wyjątku byliśmy zachwyceni poziomem akcji oraz sposobem opowiedzenia całej historii.
Reasumując naprawdę dobre kino dla wszystkich lubujących się w historiach a'la ww. Däniken. Nie sugerować opiniami, ani punktacją, gdyż jest ona nie adekwatna do całości.
Pozdrawiam serdecznie