Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Bardzo dobry!

ocenił(a) film na 9

Mi się bardzo podobał. Wlaśnie tego się po nim spodziewałem. Dla mnie operacja zakończona zszyciem spinaczami jest zupełnie na miejscu. Troche dziwią mnie komentarze na temat operacji i stwierdzenia, że jest nierealna :D W końcu to Sci-Fi. Jeśli to jest nierealne, to jak może być realne latanie supermaszynami na bardzo odległe planety itd. Ludzie proszę, przecież to nie jest film dokumentalny...

ocenił(a) film na 10
pacekk

Mi też się film podobał i też traktuję go jako dobrą zabawę a nie dokument mówiący o podróży w kosmos. Owszem są tam jakieś nieścisłości ale nie aż tak wielkie, żeby dyskwalifikować to dzieło. Kawał porządnego kina i tyle!

ocenił(a) film na 7
Azawakh

Popieram pzedmówców.A scena z medistacją jedna z najlepszych. Chciałbym mieć cos takiego w domu ;)

ocenił(a) film na 7
pacekk

Ja poczekam jeszcze na wersje reżyserską i być może podniosę ocenę, bo kinówka był w miarę dobra, ale wg mnie źle zmontowana i za dużo scen wywalono.

ocenił(a) film na 7
Bodzepor

fakt przydałaby sie wer. reż bo czuć kilka braków w trakcie oglądania filmu. :]

pacekk

Załoga mogłaby się zachowywać trochę inaczej w niektórych sytuacjach, ale ogólnie jest spoko ;) Do operacji Shaw też nic nie mam, chociaż zamiast zszywacza mogli użyć jakiegoś kleju molekularnego o natychmiastowym działaniu. Twórcy mogli nad tym pomyśleć.