Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Jestem 48h po seansie Prometeusza. Jedna rzecz nie daje mi spokoju. Czy mam traktować
ten film jako prequel Obcego czy jako coś zupełnie nowego? Kilka miesięcy temu było
głośno, że nie należy tego filmu w jakikolwiek sposób łączyć z Obcym, gdyż akcja będzie
miała podobny klimat, ale będzie dziać się w zupełnie innej galaktyce. Po premierze słyszę
głosy, recenzje i komentarze, że jest to właśnie prequel.
Pytanie brzmi. Czy będą dalsze części oraz czy jest to prequel. Jak na tą chwilę oceniam film
na słabe 7/10, ale jeżeli jest to prequel, który ma mieć kontynuację to automatycznie
zmieniam ocenę na 9/10.
Prosiłbym tylko, aby wszelkie informacje poprzeć jakimiś źródłami, a nie domysłami, które
gdzieś się od kogoś zasłyszało lub przeczytało.
Pozdrawiam!

EDIT: Kiedy będzie dostępna wersja reżyserska, z wyciętymi scenami?

ocenił(a) film na 8
andrzej194

To będzie trzy częściowy prequel. Jeśli widziałeś oryginalnego Obcego (8. pasażer Nastromo) to mogłeś zobaczyć kilka wskazówek np. statek Inżynierów wygląda tak samo, fotel pilota czy Alien (sic!) na koniec filmu.

ocenił(a) film na 9
tomash_10

Widziałem wszystkie części Obcego nie raz. Ale interesuje mnie jakaś informacja poparta źródłami, czy faktycznie będzie kontynuacja oraz czy należy łączyć Aliena z Prometeuszem.

ocenił(a) film na 8
andrzej194

Może słowa Scotta: "f there was a sequel to this, which there might be if the film is successful, there'll be two more of these before you even get to Alien 1."