Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Warto zobaczyc Prometeusza? Dzis wybieram sie do kina i nie wiem czy wybrac ten film czy Epoke Lodowcową xD prosze o szybkie odpowiedzi bo za chwile wybywam

ocenił(a) film na 5
Lonely

Film taki sobie , dużo szumu i na szumie się zakończyło idź na epokę...

OneByOne

dzięki, ide na Epoke

ocenił(a) film na 4
OneByOne

Czy ja wiem... Formuła "Epoki" chyba już się wyczerpała. "Prometeusza" za to warto zobaczyć ze względu na efekty specjalne, które są naprawdę świetne (oglądałam w 2D, nie wiem czy 3D zapewnia więcej wrażeń, ale możliwe, że tak) oraz ze względu na scenariusz, który jest naprawdę durny i beznadziejną grę aktorów.

kapibary

niewiele więcej wrażeń w 3D. To nie jest film typu Avatar skonstruowany z myślą o 3D i wykorzystujący ją w dużo większym stopniu. Gdybym miał iść jeszcze raz poszedłbym na 2D.

Lonely

LOL

ministerfinansow

Prometeusz?

Lonely

Oczywiście, że Promek.

ocenił(a) film na 9
Lonely

Zdecydowanie Prometeusz, ma niską średnią, ale jest jednym z najlepszych sci-fi ostatnich lat

użytkownik usunięty
Lonely

Poczekaj chwilę! :)
Film jest genialny! Ma doskonałe efekty specjalne, oraz ciekawą fabułę. Jeżeli interesuje Cię cała seria o Obcym, to naprawdę polecam Ci Prometeusza. Moim zdaniem dostarcza dużo mocnych wrażeń i zdecydowanie nie powinno Ci się na nim nudzić. :)
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 5

Było głośno o Prometeuszu przed premiera po premierze wygasło, Obcy narzucił wysoko poprzeczkę Prometeusz nie był w stanie nawet dorównać pułapowi Obcego i spadł zanim zdarzył gdzieś polecieć. Ja jako fan obcego jestem rozczarowany...

użytkownik usunięty
OneByOne

Według mnie Ridley Scott bardzo dobrze postąpił kręcąc film, który jest swoistą genezą Obcego. W Prometeuszu wyjaśnia się wiele kluczowych kwestii, choćby skąd wzięli się Obcy, oraz oraz kim jest i jakie ma zamiary wobec ludzi obca rasa, której szczątki pojawiają się w opuszczonym statku kosmicznym z pierwszej części Obcego. Masz rację, że cała aranżacja odbiega nieco od klimatu serii, ale uważam, że jest to na swój sposób ważny epizod dla całego Obcego.

tak do końca to nie wiemy skąd się wzięli "obcy" bo bruździ nam ta płaskorzeźba z planety

Lonely

To zależy jakie kino lubisz. By się pośmiać idź na Epoke, jeśli kiedyś marzyły Ci się podróże w kosmos, interesują Cie hipotezy nt. początków życia czy paleoastronautyka, to idź an Prometeusza. Tylko się nie nastawiaj na film akcji ni duże powiązania z Alienami i Predatorem, to inna bajka.

Lonely

Prometeusz jest momentami efekciarski i przy tym dosyć głupkowaty, ale dobrze się go ogląda. Epoki 4 nie oglądałem ale prawdę mówiąc tylko pierwsza część mi się podobała. 2 i 3 były filmami stworzonymi na siłę i bez pomysłu, jakoś nie wydaje mi się żeby 4 miała to zmienić.

Najlepiej odpuść sobie dzisiaj kino i idź jutro na Batmana :)

ocenił(a) film na 5
Lonely

ile u cb bilecik ?

ocenił(a) film na 8
Lonely

Promek i tylko Promek :)

ocenił(a) film na 6
Lonely

Będąc na epoce , świetnie się bawiłem oraz nie rozczarowałem się.

Darado

Jednak byłam na Epoce - nawet nawet. Prometeusza obejrze na dvd jak wyjdzie. A Batman koniecznie w przyszłym tygodniu. dzieki

ocenił(a) film na 6
Lonely

Batman to pozycja obowiązkowa