PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Chciałbym się dokładnie dowiedzieć czy mam rację:
1. Premiera w Wielkiej Brytanii rozpoczyna się 30 maja i ma Rating PG-15 (okrojona wersja)
2. A od 8 czerwca rusza w innych zakątkach świata (w tym USA) i ma R-kę.
Czy dobrze rozumiem? Bo przeglądałem listę i żdziwiłem się tą "Wielką Brytanią"

Mazurian

Belgium 30 May 2012
France 30 May 2012
Switzerland 30 May 2012 (French speaking region)
Azerbaijan 31 May 2012
Belarus 31 May 2012
Chile 31 May 2012
Denmark 31 May 2012
Israel 31 May 2012
Kazakhstan 31 May 2012
Netherlands 31 May 2012
Russia 31 May 2012
Bulgaria 1 June 2012
Finland 1 June 2012
Ireland 1 June 2012
Norway 1 June 2012
Sweden 1 June 2012
Turkey 1 June 2012
UK 1 June 2012
Australia 7 June 2012
Croatia 7 June 2012
Greece 7 June 2012
Hong Kong 7 June 2012
Hungary 7 June 2012
New Zealand 7 June 2012
Portugal 7 June 2012
Serbia 7 June 2012
Singapore 7 June 2012
Slovenia 7 June 2012
Canada 8 June 2012
Chile 8 June 2012
Estonia 8 June 2012
India 8 June 2012
Lithuania 8 June 2012
Romania 8 June 2012
USA 8 June 2012
Argentina 14 June 2012
Brazil 15 June 2012
Colombia 15 June 2012
Mexico 15 June 2012
Cambodia 21 June 2012
Vietnam 22 June 2012
Poland 20 July 2012
Germany 9 August 2012
Switzerland 9 August 2012 (German speaking region)
Spain 10 August 2012
Italy 14 September 2012
Switzerland 14 September 2012 (Italian speaking re

lewandowski09

nie wiem skąd masz żródło ale z imbd wynika jasno ze 1 czerwca 31 maja jest u ruskich w nich nadzieja mysle ze szybko ogarną dobrą wersje

lewandowski09

Ale te PG-15 mnie rozwaliło:D Dobrze że spoilerów nie czytam ale szukając info o Prometeuszu wyskoczyło mi jakieś info że jakaś kałamarnica atakuje Space'a - nie wiem czy to prawda. Jeżeli to prawda to Ridley zaszaeje z tymi mutacjami;) Na którego się nastawiasz aby szukać CAm'a w necie? Ja może 5-8 czerwca (pa ruski:)

Mazurian

mysle ze już 1 powinien byc po rusku od elektriki standardowo oni dodaja 1 wstawki moze w tym samym dniu bedzie tez cam po angielsku a po 2-3 dniach ts
a ta kalamarnica to zobacz fajna fota ciekawie to wyglada dziwne ze dzisiaj nie bylo żadnego spotu za to jutro zaleje nas kolejna fala spojlerow az sie boje do kompa siadać

lewandowski09

a jednak cos jest wywiad z Lindelofem
http://www.theverge.com/2012/5/21/3033481/on-the-verge-episode-006-damon-lindelo f-masi-oka-and-marco-arment od 27 minuty

lewandowski09

A jednak Lindlof twierdzi ze to prequel

lewandowski09

Ridley go zabije i ekchmunikuje go ze swojego bractwa:)

lewandowski09

Nie oszukujmy się - Prometeusz może nie jest do końca prequelem do Aliena 1 ale jest prequelem do wydarzeń które doprowadzą do "ożywienia" Xenomrpha (dobre i te DNA;) i odpowiedzą kim są Ci dużi Panowie w niebieskim "Space Jockey'e" i pewnym stopniu odpowiedzą co Space robił na LV-426. Wiem tylko to że wiózł Broń (xeny) i leciał statkiem wojennym.

lewandowski09

Luknęłem. Space' Jockey ma łeb jak pupa u niemowlaka;) Ale ta kałamarnica... taka jakaś niesmaczna w tym filmie. Mutacje mutacjami ale według mnie ktoś odpowiedzialny za kreatury mógłby ożywić inne monstrum - no ale z drugiej strony Ridley brał pewnie wene z przyrody, więc mieszanka wybuchowa wyjdzie napewno. od 30 nie czytam spoilerów bo wszystko opiszą od A do Zet. Ale go obwija Space'a ta kałamarnica (Big Assflower?) - aż mi żal "Pilota"

Mazurian

moze ona broni shaw w koncu to jej dziecko tak jakby ale to tylko przypuszczenia

Mazurian

Bo to był Cthulu ..tylko jeszcze o tym nie wiesz ;)

lewandowski09

"Jutro"? Jakieś pokazy dla prasy, o których nie wiem?

lewandowski09

Kto jak to, ale ty to Jesteś "Pierwszym" Spoilerowcem na tej stronie i napewno żadne spoilery Tobie nie straszne:)

Mazurian

Ta masz racje ogladam wszystko co wyjdzie do premiery ale pewno i tak bedzie niespodzianka podczas seansu a te ostanie 12 minut to bedzie jazda wszyscy fani na to czekaja

lewandowski09

Hehe:D Trzeba odświerzyć Ruski jak się chce sie ogladać od ruskich CAM'a:) Ciekawo jak z napisami- kiedy exsite się spręży

Mazurian

nie exsite tylko oficjalnie to hatak robi tlumaczenia czyli grupa tlumaczy oraz darksub a na exsite to sa napisy od osob nie zwiazanych z ta grupa wiem bo ogladalem avengers z napisami wczoraj i sa nie dokladne ale lepsze to niz nic

lewandowski09

Z trailerów wiemy o co chodzi w Prometeuszu a resztę "po swojemu" wytłumaczymy dialogii w Promku;)

Mazurian

mysle ze damy rade bez napisow w wersji angielskiej gorzej juz z ruska ale i tak chyba sciagne
na tej stronie bedzie info o wstawce http://release24.pl/

lewandowski09

Racja. A poza tym na drugi dzień są już napiasy po angielsku. Hardcor'owcy mogą google translator użyć;)

Mazurian

A jednak jutro ma byc jakis spoiler pewno klasyfikacja wiekowa a co sie z tym wiaze opis scen jakie beda w filmie
http://www.prometheusforum.net/discussion/1063/spoilers-bbfc-extended-classifica tion-info-out-may-22
aż strach kompa właczyc jutro

lewandowski09

http://weylandinvestors.tumblr.com/post/23038781283/major-spoiler-warning-may-22

lewandowski09

Nie odpalam tej strony nie odpalam Tego forum.... Aż się chce film już ten obejrzeć. Aby tylko Ridley dał rade

Mazurian

zobaczymy co tam bedzie jutro aż niemoge sie doczekac jutro do pozna w robocie zostaje tylko telefon

lewandowski09

Wynika ze bedzie graficzne przedstawienie scen to przeciez niemozliwe no chyba ze zle zrozumialem

lewandowski09

ok juz wiem bedzie to opisane slownie juz sie boje

ocenił(a) film na 5
lewandowski09

Cineworld w Glasgow, na pierwszego czerwca, ma wystawione dwie wersje prometeusza. Jedna ma rating 15, Druga jest z dopiskiem Prometheus (Midnight Screenings) w miejscu na rating widnieje TBC ( to be confirn ) jesli w najbliższych dniach nie pojawi się tam 18 to mi sie chyba odechce iść na ten film.

Shambler

Nie wiem co oni kombinują z tymi wersjami. Jak Rka to Rka, a nie jakieś PG-15 dla nastolatków

Shambler

sczesciarz z ciebie ze mozesz obejrzec juz 1 a my musimy czekac albo zostaje zj.... kopia ja sie tobie dziwie ze jescze sie zastanawiasz na wersje pg-15

ocenił(a) film na 5
lewandowski09

Źle mnie chyba zrozumialeś, u mnie 15 wogóle nie przechodzi.

Shambler

Trochę już tym się interesowałem i we wszystkich źródłach jest napisane, że PG-15 jest bez żadnych dodatkowych cięć, więc brytyjska organizacja ratingowa zwyczajnie uznała, że tamtejsze nastolatki są w stanie "udźwignąć" psychicznie film, który w pozostałych krajach będzie przeznaczony tylko dla dorosłych. Wersja PG-15 w UK będzie klatka w klatkę taka sama jak R w USA.

Warbeast

To dobrze. Myślałem że coś kombinują.

ocenił(a) film na 5
Warbeast

Skoro tak, to trzeba bedzie sie wybrać na tę piętnastke.