W nowym numerze Filmowego Magazynu Do Czytania znajdziecie odpowiedzi na pytania takie jak:
- Co właściwie dzieje się w pierwszej scenie? Kim są Inżynierowie?
- Czy Vickers jest androidem?
- Dlaczego wysłali misję załogową? Przecież wiadomo było jak to się skończy.
- Dlaczego w takim razie nie wysłali samych androidów?
- Dlaczego ci ludzie się zgodzili? Tylko wariat bierze udział w takiej misji.
- Dlaczego Peter Weyland wsiadł na ten statek?
- Dlaczego David zabija Hollowaya?
- Co oznacza holograficzny obraz biegnących Inżynierów?
- Czy kapitan Janek jest czarnoskórym Polakiem?
- Dlaczego ulubionym filmem Davida jest "Lawrcence z Arabii"?
No właśnie to jest jedna z tych rzeczy której nie przeczytam na pewno bo chcę to zobaczyć w filmie i sam rozkminić, bo i tak przez to forum znam już prawie cały film na pamięć ;p Zrobię skana jutro o ile skaner mi zadziała, bo ostatnio były z nim problemy.
Znajomy mi powiedział odpowiedzi:
1. Inżynierowie to bardzo inteligentna i rozwinięta rasa kt óra "rozsiewa" życie po wszechświecie. . Gdy zobacza ze twor (np człowiek) nie spelnia ich mysli, to niszcza stworzone zycie. 2000 lat temu postanowili zniszczyc zycie na Ziemi za pomoca Xenomorphow, ale cos poszlo nie tak i bron odwrocila sie przeciw nim.
2.Janek nie jest Polakiem - pochodzi z Marsa. Wg Ridleya na Ziemi nie ma juz rozgraniczenia narodowosci tylko czy dana osoba pochodzi z Ziemi czy kosmicznych kolonii.
3. Biegnacy SJ uciekaja przed Xeno.
4.David zainfekowal Hollowaya poniewaz mialo to pomoc w ujawnieniu pochodzenia czlowieka. David nie miał nic przeciwko Holloway'owi - Zapytał go wczesniej "jak daleko jest gotow sie poswiecic dla prawdy"
To najważniejsze pytania. Reszte sami możemy sobie odpowiedzieć bo nie trzeba specjalnie "nadwyrężać" umysłu:)
Kupiłem i przeczytałem ten artykuł Wojciecha Orlińskiego jednak czuję po jego lekturze niestety niedosyt. Za to bardzo ciekawy okazał się wywiad na Noomj Rapace opowiadającą o pracy na planie filmowym Prometeusza. Mam nadzieję, że po polskiej premierze tego filmu napiszą coś więcej i ciekawiej z wywiadami z pozostałymi aktorami w tym grającym Inżynierów.
Prosze pisz odpowiedzi:) Wiem że Ridley prost z mostu nie powie co na pytania tylko "krętymi drogami"
Większego głupola od ciebie jeszcze tutaj nie spotkałem pierd...isz od rzeczy jakieś chore farmazony na które sam nie znasz odpowiedzi. Zwodzisz, Kręcisz, Kombinujesz na temat tego filmu że wszysko wiesz i rozumiasz jak ty Chu..ja wiesz i Chu..ja rozumiesz bo sam wcześniej wspomniałeś że jeszcze filmu nie widziałeś.
To po jaką cholere robisz z siebie KRETYNA i tylko wkur...asz tych co widzieli i są naprawde ciekawi odpowiedzi na niektóre pytania związane z filmem...
Wiesz co a weś SPIER...ALAJ !!!!!!!!!!
Taka sytuacja już się zdarzyła... A Olisadebe? Polski murzyn grający w reprezentacji piłkarskiej. Kto wie co wydarzy się dalej?
"W kwietniu 2008 roku Radio Zet podało, że Olisadebe zadebiutował w lidze chińskiej w zespole Henan Jianye i w sezonie 2008 został wicekrólem strzelców tamtejszej ekstraklasy." To teraz juz jest chinskim murzynem.
http://www.redbull.pl/cs/Satellite/pl_PL/Article/10-RZECZY,-KT%C3%93RYCH-NIE-WIE SZ-O-FILMIE-PROMETHEUS-021243218817393
Mam wrażenie że robisz dla Imperialnej Piz.dy zawanej dla niepoznaki Imperial Cinepix z takim zapałem bronisz gniota rudobrodego i sp z oo
Mam racje??????
Cos ci powiem., każdemu nawet najlepszemu reżyserowi zdarza sie spierd.plić robote tak jak to zrobił rudy
Daj spokój, on uznał ten film za dobry mimo że go nie widział. Czy trzeba czegoś więcej?
Ku*** żeby w magazynie odpowiadać na pytania na które bez żadnego problemu można sobie odpowiedzieć po seansie jeśli tylko się oglądało uważnie... ŻAŁOSNE,albo takie czepianie się na siłę np "Dlaczego nie wysłali samych androidów?" to zwykłe dopier.dalanie się do filmu,żałuje teraz że w ogóle RS zabrał się za zrobienie tego filmu jak tu taki hejting masakra a mógł zrobić zwyczajny schematyczny film i może plebsy były by zadowolone... i zrób tu człowieku w dzisiejszych czasach film który stawia na wyobraźnie przy takich gniotach jak Battleship.
Wszystko zostało już powiedziane ha ha ha...
http://www.youtube.com/watch?v=X3BV2u8YWps
Ciulu jeden, taki geniusz z ciebie? Film szału nie robi a ty spuszczasz się nad nim jak gimnazjalista na pierwszej randce...