spojler spojler spojler spojler spojler spojler spojler spojler spojler spojler spojler spojler Pani Doktor jest pierwszym człowiekiem, który przeżył jako nosiciel obcego. Poprawcie mnie jak sie myle:-) P.S oczwiście nie licząc klona Elen Ripley z Obcy:Przebudzenie ale tam było pełno nakowcow ktorzy to z níej wyciągneli. A pani Dr Poradziła sobie sama P.S 2 wiem ze ten zarodek pasożyt obcego jakos się nazywał ale nie pamietam.
Po pierwsze jasiu dziękuję w imieniu innych że najpierw napisałeś spojler spojler spojler , duży plus za to +
Ona nie nosiła obcego ! ( obcego nosił SK ) właściwie nie wiadomo co to było , ale raczej inna forma facehugger , czyli tego kręgowca co zapładnia ofiarę i wyrasta Obcy.
Facehugger to taże stawonóg podobnie jak krab czy rak. A to co wyciągła dr Shaw z siebie raczej wygląda mi na mięczaka właśnie jak kalmar czy ośmiornica.
Wiem co znaczy nadzac się na spojler... Jak nie widziało się filmu miałem tak nie raz poprostu niektorzy nie mają wyobrazni i nie pomyślą że psują komuś zabawe z filmu dając szczegóły fabuły bez ostrzenia a nawet w temacie postu! Lub robią to specjalnie idioci! A co do filmu to masz racje :-) mam zamiar sobie powturzyć wszystkie cześci obcego ,pierwszą cześć już mam i to w wersji reżyserskiej wiec z radoscią zobacze może nawet dzisiaj :-) a ty rem6_2 mozesz coś powiedziec o wersjach reżyserskich filmów z obcym bo ja widziałem tylko podstawowe wersje w tv.
tez caly kalmar nie byl "kanonicznym" obcym, cala ta czarna maz miala na wszelkie mozliwe sposoby symulowac cykl zycia obcego, nie mylic z tym ze miala stwarzac obcego
SJ utracili jaja obcego, w zwiazku z tym ze byla to najgrozniejsza bron biologiczna jaka mogli dysponowac chcieli w jakichs sposob go odtworzyc
Badz tez chcieli poprzez czarna maz zasymulowac obcego, jednak tak zeby mogli lepiej kontrolowac proces zarazenia stad Urny, bo jak pewnie juz wiedzieli utrzymywanie jaj obcego wiazalo sie z duzym ryzykiem, tyle ze eksperyment sie nie powiodl i ksiezyc zostal opuszczony
jasiu ja też widziałem wersje TV , ale też koniecznie muszę obejrzeć 1 część Obcego.
Oczywiście chodziło o SJ , Space Jockeys !
Razengoroth Prometeusz to chyba już innych film , niestety. Jest teraz tyle nie wiadomych że szok , ale o tym napisze własny temat z wrażeniami z filmu.
Słyszałem że Prometeusz też będzie miał wersje reżyserską dłuszą o około 17 min. Napewno obejrze :-)
Ciekawi mnie strasznie dlaczego SJ chcieli zniszczyć ludzkość? I skąd pochodzą SJ ? Jak wygląda ich dom (planeta z której pochodzą) kto ich stworzył ? Dlaczego stworzyli nasz gatunek ? Czy to był przypadek ? Czy zamierzony cel? :-) mam nadzieje że na te pytania kiedyś otrzymamy odpowiedzi.