Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Zrozumcie ludzie, że od oceniania filmu jest prawy, górny róg strony gdzie po zalogowaniu możemy przelać złość lub wyrazić podziw dając określoną liczbę czerwonych gwiazdeczek. Wiem, bo zrobiłem tak już ponad 1060 razy... Forum jest od dyskusji na temat filmu a nie od subiektywnych odczuć, które potrafią mieć negatywny wpływ na odbiór filmu przez ludzi, którzy czekają, czekają, czekają i jeszcze raz czekają. Co z tego masz po tym jak stworzysz wątek pt'' nienawidzę tego filmu bo był głupi'' ? To, że zaraz spod ziemi pojawia się Owner2 i nazywa Cię debilem ?! To nie miejsce na oceny a na pytania i odpowiedzi. Najbardziej frustrują mnie riposty pt'' jak możesz się wypowiadać na temat Prometheusa skoro twierdzisz, że Event Horizon był dobrym horrorem ? Czy nienormalnym jest to, że ktoś mógł w ten sposób odebrać film ? Magia kina jest wielowymiarowa i na każdą jednostkę działa indywidualnie. Wiecie dlaczego ostatnimi czasy postanowiłem dodać jedną gwiazdkę więcej filmowi Avatar ? Bo moja dziewczyna popłakała mi się na ramieniu podczas oglądania. Jeśli coś tak trywialnego ma wpływ na ocenę filmu to na pewno negatywne opinie ''krytyków z filmweba'' również mogą mieć oddźwięk na odbiorze. Piszcie o filmie albo nie piszcie wcale.

f24260407

Słusznie, a z 0wner'em_2 to strzał w dziesiątkę:) Bardzo fajnie się pisało przed premierą Prometeusza gdzie wszyscy fanatycy, nastolatkowie, i ludzie w podeszłym wieku wytężali umysły aby np wymyślić co w określonym kadrze Trailera filmu chodzi i nie było tu mowy o jakichś pyskuwkach i wywyższaniu się.

Mazurian

Ja coś czułem że właśnie cała ta fajna atmosfera zniknie z forum na rzecz zmasowanego ataku trolli.

0wner2

Masz racje

f24260407

:) piszcie o filmie - czyli co maja przsmiewcy napisac?
nie jestem zwolennikiem wylewania zali, ale to wlasnie jest pisanie o filmie, czyz nie?

ocenił(a) film na 4
El_Draque

Od żali jest dział zażaleń a alternatywą mama. Forum jest od kulturalnej wymiany zdań odnoszących się do treści filmu, niezrozumiałych wątków, ciekawostek ect. Nikogo nie interesuje czy nam się film podobał czy nie. ''Jestem rozczarowany bo jedynka była klimatyczna, mistyczna, logiczna, tragiczna i fantastyczna a promek w porównaniu jest zły, kiepski, niedobry, nielogiczny, niefantastyczny a miał być bo Ridley mi obiecał w trailerze'' hahahahaha opanujcie się.

użytkownik usunięty
f24260407

Dobre, dobre. Jajcarsko ujęte, aczkolwiek nie do końca się zgadzam, gdyż piszemy także o subiektywnych ODCZUCIACH po seansie, a nie tylko o TREŚCI. Dla mnie klimat Obcego 1 jest nie do powtórzenia, chociaż jego fabuła była znacznie mniej skomplikowana, wręcz prosta jak budowa cepa. Nie wydaje mi się, żeby Promek stał się filmem kultowym, bo za mało w nim świeżych pomysłów. Natomiast świetna realizacja i 3 główne role odegrane na wysokim poziomie cieszą oczy i uszy :)

ocenił(a) film na 4

Zaraz Cię ktoś obrazi kamilou, dużo ryzykujesz tak szczerą, subiektywną, kulturalną opinią. Zastanów się co Ty piszesz człowieku ! Jak mógł Ci się podobać film, który innym się nie podobał !? Podobno jest bardzo zły, ludzie się w bankach zapożyczali na 2 dychy + popcorn i mają teraz kupę nieprzyjemności, nie wspomnę o żalu do reżysera i straconych godzinach na obrażanie innych. ;)

f24260407

"ludzie się w bankach zapożyczali na 2 dychy + popcorn i mają teraz kupę nieprzyjemności"

Hahaha, to mnie rozj*bało :D

0wner2

:)

użytkownik usunięty
f24260407

Zmieniam zdanie :) Tylko "Coś" Carpentera powtórzyło klimat Obcego 1. Mimo, że oba filmy praktycznie o tym samym, to jednak jeden nie czyni drugiego nudnym.

ocenił(a) film na 4

Licząc się z nawałnicą słów krytyki, skromnie powiem, że poczułem dreszczyk na Event Horizon, mimo iż uważam, że zakończenie mogłoby być nieco inne. Oglądając film po raz pierwszy byłem w pełni usatysfakcjonowany napięciem i atmosferą tajemnicy. Podobny lęk czułem oglądając 3 część obcego. Do mądrzejszych ode mnie i lepiej znających się na filmach: Powtarzam - jest to MOJE odczucie i wara od tego.

ocenił(a) film na 2
f24260407

Dla mnie też był o klase lepszy od Promka (co ja tam mówię, o pare klas) choćby dlatego, że pamiętam go do dziś choć widziałem z pare(naście?) lat temu natomiast od seansu Promka minęły gdzieś dwa tygodnie a ja poza mentalnym pawiem niewiele z tego filmu pamiętam (z takiego "o czym był".. a to też jest ważne, czy film robi wrażenie, jeśli robi zostaje Ci w pamięci na długo).

Zgadzam się. Coś wymiata.

użytkownik usunięty
0wner2

Że zacytuję klasyka z FW: "Coś Carpentera to było coś" :)

ocenił(a) film na 2
f24260407

Szczerze mówiąc nie zauważyłem tendencji w kierunku, o którym mówisz że to Ci, którym się nie podobało atakują rozmówcę, radzę się przyjrzeć jest wprost przeciwnie... mówisz o obiektywizmie a sam/sama nie potrafisz go zachować we własnej wypowiedzi :)

f24260407

moglo by tak byc, jest jeden problem: skad znalezc kulturalnych rozmowcow? haha!

ocenił(a) film na 4
El_Draque

f24260407--> a Ty co jestes pierd****** mesjaszem ze bedziesz mowil kto ma pisac na forum a kto nie ? Kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie o filmie obojetnie jaka by ona nie była. Jakbys nie zauwazyl kazda ocena uzytkownika jest ocena subiektywna i ta pozytywna i ta negatywna. Nie wylewaj swoich gorzkich żali na temat tego co Cie boli bo nikogo to nie interesuje...Jak mnie rozpier****** tacy ludzie. Bedzie pierdo*** od czego jest forum a od czego forum nie jest.

użytkownik usunięty
arielos

Użytkownik f24260407 to wyższej kultury jest prometeusz.

i tutaj autor tematu zderzyl sie z ponura rzeczywistoscia :)

ocenił(a) film na 4
arielos

polecam relanium

ocenił(a) film na 2
f24260407

Ależ forum filmowe to właśnie jest miejsce w którym wymieniamy GŁÓWNIE subiektywne odczucia na temat filmu i to może być jak najbardziej pomocne..