Drodzy filmwebowicze, trolle i inni,
Kto do ciężkiej cholery powiedział wam że film jest o Obcym? Filmweb informował na bieżąco o newsach z planu, że Prometeusz to osobny temat. Nie rozumiecie o czym czytacie i co gorsza nie rozumiecie co oglądacie.
Dokładnie,film miał nawiązywać do obcego a nie być filmem o obcym.Przecież są nawiązania do obcego, ta sama planeta i już wiecie skąd się wziął sygnał który odczytała załoga Nostromo przed lądowaniem na tej planecie.
Zgadza się, ale już nie mogę, kiedy po raz n-ty ktoś pisze: Gdzie jest Obcy?! Daje 1! Co za trolle.
Ta sama są tam te same statki co w prometeuszu.
SPOILER---Na końcu Prometeusza Elizabeth Shaw nadaje sygnał aby nikt nie lądował na tej planecie po czym odlatuje statkiem inżynierów.W Obcym załoga nostromo odczytuje sygnał z tej planety i ląduje na niej.---SPOILER
A więc moim zdaniem jest to ta sama planeta ;s
Po pierwsze to nie planeta a ksiezyc planety Calpamos. Po drugie jego nazwa to LV - 223 a nazwa ksiezyca z Obcego bodajze lezacego w tej samym gwiazdozbiorze a nawet chyba bedacym drugim ksiezycem planety Calpamos to LV - 426.
A więc nie ta sama planeta lecz gwiazdozbiór;s to powiedz mi skąd ten sygnał który odczytuje załoga nostromo ?
Uuu widze ze kolega ma duze braki...przeciez w "obcym" nikt tego sygnalu nie nadal. Ten sygnal zostal wygenerowany i zaprogramowany przez androida Asha na zlecenie Firmy
A no tak zapomniałem że ten robot miał sprowadzić obcą formę życia na ziemie do badań ;s
Chcesz coś podobnego do Aliena no to proszę
http://www.youtube.com/watch?v=Dm1gX6KVntU