Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Nie wiem skąd taka wysoka ocena. Obcy, przypomnę - nakręcony 33 lata temu - bardziej trzyma w napięciu i z pewnością jest bardziej wiarygodnym przekazem, niż to coś.
Nie polecam, zmarnowałem prawie 2 godziny życia. Zakładam, że głosujący na ocenę 9 i 10 to upaleni nastolatkowie.
Dajcie sobie spokój z dyskusją, nie zamierzam więcej tracić na to czasu.
Piszę dla prawdziwych fanów kina, by nie tracili czasu i pieniędzy.
Pozdrawiam. :-)

ocenił(a) film na 8
Shagrath_3

Obcy trzymał w napięciu 33 lata temu, bo nie było lepszych filmów. Oglądałem wtedy, więc pamiętam. Oglądałem też niedawno. Wynudziłem się jak diabli. Obrady polskiego sejmu są ciekawsze. Z całej serii Obcych ten pierwszy - 8 pasażer Nostromo jest zdecydowanie najgorszy.
Prometeusza jeszcze nie oglądałem, ale skoro tu jest tak wiele negatywnych opinii "znawców", to już wiem, że na pewno obejrzę. I pewnie będę się na nim bawił :)

Shagrath_3

Haha, jeśli uważasz, że gnioty pokroju Eksperyment SS są lepsze od Prometeusza to ja nie mam więcej pytań!

ocenił(a) film na 3
0wner2

"Lista trolli których zmasakrowałem...."
Ile Ty masz lat? Wchodzi tu po to, żeby szydzić z innych, czy żeby czytać opinie na temat filmów, tudzież ją wyrażać?
To nie jest strona, na której masz pisać o innych użytkownikach, tylko o filmach.
Odpisałem, choć nie planowałem.
Ale naprawdę ciekaw jestem ile masz lat. ;-)

ocenił(a) film na 3
0wner2

Kangurek Kao na 8/10, podczas gdy Neverwinter Nights na 4/10? Cóż, w Kangurka nigdy nie miałem okazji zagrać, ale kto wie...

ocenił(a) film na 7
Shagrath_3

Kangurek Kao to wyśmienita platformówka. Polecam. Zwłaszcza dwójkę.

jojok21

Dokładnie. A Neverwinter to jeden z najgorszych RPG'ów w jakie dane mi było zagrać.

ocenił(a) film na 8
Shagrath_3

wytłumacz , co ci się w tym filmie nie podoba ...

ocenił(a) film na 3
spacemensch

Odpowiem, po raz wtóry nieplanowanie. Choć szybciej będzie, jeśli odpowiem, co mi się podobało. Charlize Therion - nie na darmo zgarniała nagrody, jej talent aktorski nie podlega żadnym wątpliwościom. Pomysł na film - bardzo dobry. Niestety wykonanie i to co poruszyli forumowicze w poprzednich postach (bez sensu to powielać) na bardzo kiepskim poziomie. Po reżyserze z takim doświadczeniem spodziewałem się dużo lepszego filmu. Oczywiście, nie jestem "znawcą", jak mnie tu już ktoś raczył nazwać. Jestem amatorem filmów i piszę, co widzę i czuję. Daleko mi do profesjonalnej krytyki. Ale to forum istnieje chyba po to, by wyrazić własne zdanie, prawda? Nie stawiam się nad innych, nikomu nic nie zarzucam i staram się utrzymać poziom konwersacji. Nie wszystkim to wychodzi, jak widać. ;-) Mówię tu o 0wner2, który wciąż nie odpowiedział na palące mnie pytanie. :-)