PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Imax

ocenił(a) film na 8

Będzie w Imaxie?

balech

Tak. Nawet jest IMAX'owy trailer

ocenił(a) film na 8
Mazurian

Widzę, że sie orientujesz. I jak to wyglądalo? Bo o filmaxh w Imaxie różne opinie są, jedni-super, inni - obraz rozmazany...

balech

Wybacz ale ja mam tylko dostęp do "zwykłego" kina;) Poczekaj na wypowiedzi innych bo ja nie mam zdania. Pozdro

ocenił(a) film na 6
balech

ja nie polecam imaxa, tam strasznie boli głowa po seansach 3D... idź tam gdzie jest dolby digital 3D (np. kino Helios - sporo ich w Polsce) bo widziałem zwiastun Prometheusa w tym kinie i 3D jest niesamowite... jeśli będzie tak samo jak na zwiastunie, a raczej tak będzie, to ja gorąco polecam i sam też na pewno pójdę ;] Zero rozmazanego obrazu, ostrość 100%....

wito_filmweb

Słuchajcie nie orientujecie się czy film jest już gotowy do obejrzenia czy kina komercyjne dostały już ten film oczywiście mam na myśli np.UK bo w Polsce to chyba jeszcze nie maja czy film będzie puszczany z płyty czy z jakiegoś pliku komputerowego zawierający zarówno obraz dzwięk i napisy jak to będzie wyglądało.
Ponieważ taśmy analogowe znikneły już z kin teraz tylko cyfrowo w szczególności w 3D na jakiej aparaturze odtworzą ten film np. w IMAXIE czy HELIOSIE.

gbvhb

Ciekawe pytanie:) Ale nie znam na nie odpowiedzi niestety. A po co Tobie to?

Mazurian

http://www.zycie.pila.pl/informacje/20111223-koral-bez-cyfry-nie-chce-walczyc-z- heliosem/index.php
To może pomoże;)

Mazurian

Z tego co się orientuje to taka kinowa kopia filmu 2D waży grubo ponad 80GB. Kopie 3D zapewne dwa razy więcej.

Warbeast

No właśnie płytka Blu-ray pomieści maks. 50GB a oprócz obrazu 1080p trzeba jeszcze zmieścić dzwięk HD więc ten format chyba odpada.

gbvhb

Bilety zarezerwowane w Londynie w ilości 18,287 w kinach IMAX
Więcej: http://www.prometheusnews.net/movie/breaks-imax-uk-pre-sales-record/

ocenił(a) film na 8
Mazurian

liczba robi wrażenie :)

karolalien

Fani szaleją;) Takie ciśnienie jest że na pewno każdy tam kupuje wszystko co związane z Prometeuszem;)

ocenił(a) film na 8
wito_filmweb

Dzięki, w takim razie wbije na bezimaxowe 3d.