Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Cytuje: "Na kraniec wszechświata zostaje wysłana misja. Jej cel jest jeden - dotrzeć do rasy
obcych, która stworzyła człowieka." Kapitan Bomba tez dotarl do granic wszechswiata ale
bylo to bardziej zjadliwe bo otulone w histerycznym absurdzie . Nie widzialem tego filmu ale
czytalem i z duma daje jedna gwiazdke...
Gatunek S-F to nie efekty specjalne i bezsensowny scenariusz , to stan umyslu . Pozdrawiam prawdziwych wielbicieli
filmow tego gatunku.

ocenił(a) film na 3
rhinocerose

Popieram!

ocenił(a) film na 7
rhinocerose

Podziwiam twoje zdroworozsądkowe podejście do zagadnienia, gdybym takie miał to bym był dumnym posiadaczem 31 zł, które dwa dni temu wyrzuciłem w błoto kupując bilet na to "arcydzieło" . Koło S-F to to może leżało na półce w wytwórni. Najsłabszy film Ridleya Scotta jaki powstał. Może można to podciągnąć pod grindhouse albo jakiś horror kategorii C, ale nie ma ani cycatych i głupich blondyn, ani gremlinów. Jest to kolejny projekt w stylu "Projekt monster" - tanio skręcony gniot do którego robi się drogą i bardzo agresywną i sprytną kampanię reklamową. Na monstera się nie złapałem na "Prometeusza" niestety tak...

ocenił(a) film na 7
vicovaro25

Niestety, ale po części trzeba się zgodzić.
Strasznie kują spłycenia wielu rzeczy np. procedur, niby taka misja tak daleko od Ziemi itd., a zachowanie załogi i jej przygotowanie wręcz żałosne.

ocenił(a) film na 2
rhinocerose

Amen !

ocenił(a) film na 5
rhinocerose

Też niestety się zawiodłem :<