Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Bardzo chciałbym obejrzeć "Prometeusza" w kinie, ale skoro polska premiera dopiero za ponad półtora miesiąca, to bez łaski. Kiedy wg was w internecie pojawią się pierwsze piraty? Chyba całkiem niedługo, bo z tego co się orientuję to w Rosji premiera jest dzisiaj. Pozostaje tylko kwestia jakości. A wy jak sądzicie?

zbychu168

Czekaj do piątku (ruskie zawsze pierwsi w sieci). A eng pewnie za 1,5 tygodnia
I oczekuj słabą jakość dźwięku obrazu itp

Mazurian

Według mnie zablokują niedługo ten temat.

Mazurian

Wiadomo, imperial ma w dupie widza dopuki nie zaczyna się burzyć, na żadne emaile podobno nie odpowiadali ale założe się że zaraz napiszą do adminów filmwebu żeby zablokowali mój temat, bo jest dla nich niewygodny.

ocenił(a) film na 7
Mazurian

W Rosji film będzie będzie wyświetlany z napisami czy z dubbingiem? Pamiętam, że niektóre z materiałów promocyjnych były zdubbingowane, i tu pojawia się pytanie czy w takiej właśnie wersji film trafi u nich do kin?

JaszczurXP

Napewno dubbing. Każdy film tam leci z dubbingiem

Mazurian

Ale widziałem zdubingowany trailer - dla mnie kapitalnie zdubingowany.

Mazurian

Już widze ja na exsite pojawi się Promek i bedą ludzie pytali się o napisy. Powtórzy się historia jak ze Spartacusem Vengeance - Co drugi użytkownik pytał się o napisy a admini mówiłi że jeżeli nie przestaną to zaczną uzytkowników banować na 3-7 dni. I chyba połowa została zbanowana:D Turlałem się ze śmiechu:D

ocenił(a) film na 3
Mazurian

I prawidłowo ;)

zbychu168

Bez obrazy dla ciebie ,ale co za przyjemność z filmu oglądając kamerówkę ? Widać nie jesteś fanem serii ,bo taki film chcesz oglądać z sieci . Jak dla mnie wszystkie CAM-merówki i TS-y tego w ogóle nie powinno być . Minimum jakość to już DVDRip ,a tak to standard BRRip 720p. Ja tam osobiście wole poczekać i sobie iść do kina ,nie jestem masochistą aby psuć sobie tak długo oczekiwany film.

użytkownik usunięty
WARIACIK

Podobno na Ukrainie premiera jutro (jedna osoba tak sie wypowiedziala). Wiec... Do R5 droga krotka, bardzo chcialem isc do kina, ale skoro nie chca moich pieniedzy - to nie.

zbychu168

Nie rozumiem jak film tego typu można oglądać w tak niskiej jakości. Później po takich seansach pojawiają się same negatywne opinie na forum.

użytkownik usunięty
neo_angin

Od kiedy R5 jest w niskiej jakosci?

ocenił(a) film na 3

R5 po dwóch miechach? No cóż czasem cuda się zdarzały :D Prędzej jakiegoś Koreańskiego HDripa bym się spodziewał :]

Nie mogę jednak zrozumieć takiej polityki płaczą że ludzie ściągają, że mało osób chodzi do kina a jak K.U..R..W...A nie oglądać tego wcześniej jak tu hit wychodzi 2m-ce po światowej premierze ... Oni chyba dubbing robią - ale tego też porządnie zrobić nie potrafią ... a jak z powyższych komentarzy wynika to i ruskie potrafią go dobrze roobić - bo niemcy to mają opanowane do perfekcji.

neo_angin

Jakiego typu ? Jeszcze nie oglądałeś , a już mu ocenę wystawiasz bo go Scott reżeseruje to już ma typ ?

kadim_filmweb

Film typu genialny wizualnie. CAM'a to sobie można ściągnąć jakąś debilną komedię, a nie Prometeusza.

0wner2

Ja nie wiem skąd masz takie informacje z góry zakładasz że film jest genialny od strony audio i video nie obejrzawszy go chyba że opierasz swą wiedzę na zwiastunach i spotach.
Dla mnie nie liczy się w dużym stopniu muzyka i efekty najważniejsza jest historia jeżeli będzie dobrze przedstawiona w filmie obraz odniesie sukces tak jak i Ósmy Pasażer Nostromo i zyska fanów , a jeżeli będzie przerost formy nad treścią co się w dzisiejszych czasach dość często zdarza i tego się też również obawiam film okaże się wielką klapą.
Muzyka i efekty są tylko tłem i tworzą klimat opowiadanej historii.

kadim_filmweb

Opieram to na opiniach po premierze (absolutnie każda mówi, że strona wizualna to arcydzieło).

kadim_filmweb

Filmu z gatunku sci-fi z mocną stroną audiowizualną geniuszu. Takich filmów nie ogląda się inaczej niż w kinie lub na telewizorze z dobrym nagłośnieniem w dobrej jakości (najlepiej Blu-ray).

ocenił(a) film na 6
zbychu168

Zawsze można sobie zrobić wycieczkę do naszych zachodnich sąsiadów i obejrzeć w kinie. W następny weekend wybieram się na Prometeusza do Frankfurtu ;).

gadget76

W Niemczech film zadebiutuje w sierpniu. :P

Galadh

A we Włoszech w październiku.

ocenił(a) film na 10
hr_dooku

Zesrają się a nie zablokują temat, od pół roku mówimy,że obejrzymy piraty i jest luzik.

ocenił(a) film na 6
Galadh

Na stronach kin znalazłem inne informacje.

ocenił(a) film na 5
zbychu168

wg mnie po 4 miesiącach od światowej premiery w przyzwoitej kopii
dla przykładu Safe House (2012) premiera światowa: 10 luty 2012, wydanie dvd/blu-ray: 25 maj 2012,
15 tygodni od premiery światowej, 3 miesiące i 3 tygodnie, plus minus 105 dni, możesz założyć kalendarzyk :))

zbychu168

To oceny dobijają na Filmwebie. Niby Ridley zrobił film dla Fanów ale czy sprosta naszym wymaganiom?

Mazurian

Ktoś już oglądał?

ocenił(a) film na 7
Mazurian

Tak, ja bylem wczoraj (przebywam we Francji). Film mi sie podobal, ale fani Obcego (szczegolnie pierwszej czesci) moga czuc sie lekko zawiedzeni. Ciekawa fabula, z dobrym zakonczeniem (kto co lubi) Czesc moich znajomych sie rozczarowala. To zalezy kto czego oczekiwał.
pozdrawiam

Mazurian

To trolle w większości pewnie oceniły. Widziałem jednego użytkownika z oceną w profilu i było to 7/10.

neo_angin

Pocieszyłeś mnie. Ale cóż prawdziwą ocenę poznamy gdzieś dopiero we wrześniu gdy film obiegnie wszystkie kina na świecie.

Mazurian

Z ostatnim HP było podobnie. Jak odblokowali ocenianie to średnia była ok. 5.0, ale później się unormowała.

neo_angin

U ruskich się podoba:
http://www.kinopoisk.ru/level/1/film/467099/

ocenił(a) film na 5
zbychu168

dziś zajrzałem na pewną stronkę i zauważyłem że od wczoraj w sieci jest film
Wrath of the Titans / Gniew tytanów (2012);
światowa premiera 28 marca 2012,
premiera "w sieci" 10 czerwca 2012
(2 miesiące i 2 tygodnie)
to dość szybko, a film tej samej klasy
jest w DVDRipie i Blu-Ray 720p, 720p to dzień różnicy,

Prometeusz,
światowa premiera 30 maja 2012,
polska premiera 20 lipca 2012
(8 tygodni bez paru dni)

jak się dobrze to rozkręci w polskich kinach to już będzie w sieci, jeśli naprawdę tak szybko wyjdzie jak Gniew Tytanów, a "faza na film" z pewnością będzie ;)