Czy ten film jest bardziej straszny i wciągający niż Coś bo na coś się wystraszyłem a to powinien zapewnić horror. Mam zamiar pójść na Prometeusza, ale się waham, doradźcie.
Na pewno warto zobaczyć w kinie Prometeusza dla statku Space Jockey i innego efekciarstwa, o strachu nie ma mowy, zero klimatu grozy, zaskoczenia itp. Poleciłbym Ci raczej film pt "Pandorum", może spełni oczekiwania podobnych doznań.
w porównaniu do tego czegoś z 2012r? Tak.
Cięzko jest przestraszyć takiego starego konia jak ja, więc określenie "straszny" potraktuj relatywnie.
Pandorum nie był straszny tylko nudny, jedyny straszny film Sci-Fi jaki sobie przypominam to Ukryty Wymiar. Prometeusz to miał być inteligentny film przygodowy Sci-Fi, a nie horror.
Strach to sprawa mocno subiektywna, dla niektórych film klasy Z o gigantycznej tarantuli powoduje wyciek do majtek. Moim zdaniem traktorialowi powinien się spodobać "Pandorum" no i tez może "Ukryty wymiar" jeżeli jakieś tam emocje wzbudził mu"Coś"(mniemam że ten z 2012r skoro chłopak po kinach chodzi).
Nie wiem czym miał być "Prometeusz" i gówno mnie obchodzi czym miał być wg reżysera, producenta itp. film jest jaki jest, na pewno nie inteligentny(tak wiem że było multum głupszych filmów sci-fi, ale było tez sporo lepszych).
No widzisz, gówno cię obchodzi co chciał przekazać reżyser, dlatego jesteś idiotą, bo zamysł reżysera jest najważniejszy. Mnie gówno obchodzi zdanie jakiegoś filmwebowego prostaka.
Nie popłacz się przygłupie. Nie ważne co pan artysta chciał powiedzieć tylko to co UDAŁO mu się powiedzieć. Idąc twoim tokiem rozumowania każdy pacykarz,grafoman, twórca to od razu wielki kozak jesli miał piękne intencje. Co, może wg Ciebie każdy film, każde dzieło powinno zawierać przypis twórcy tłumaczący o co autorowi chodziło? Żenaaada dzieciaczku.
Skoro Cię nie obchodzi zdanie filmwebowych prostaków to po co im odpisujesz? A i jeszcze, jak tam przygłupie, obrazony jesteś czy nie, określisz się jakoś czy honor przygłupa nie pozwala?
"zamysł reżysera jest najważniejszy" - totalny naiwniak z Ciebie, kolejny raz udowodniłeś że nie lubisz oglądać filmów tylko o nich kretyńsko ględzić
Nie, nie rozumiem, jestes chory psychicznie? Najpierw piszesz że sie obrażasz jak pi zdeczka, później że jestes jednak twardziel i sie nie obrażasz.
Nie, nie rozumiem twojej ambiwalentnej postawy, może to od tych dragów co tak ostro żresz(czym się sam chwaliłeś) mózg Ci się zlasował, no cóż, żyj w swoim pięknym świecie, bądź szczęśliwy tam, ale dupy ludziom na filmwebie nie zawracaj swoimi kretyńskimi postami, pisz może swoje przemyślenia i teorie do zeszyciku jakiegoś nieszczęśliwy trollu.
Po co z nim piszesz to ewidentny troll wystarczy zobaczyć kogo ma w zdjęciu profilowym ,największego matoła w internecie ,który jest Polakiem mieszkającym w Ameryce i jego hobby to nagrywanie filmików gdzie obraża cały naród Polski i jest to normalne ? widać że ten użytkownik ewidentnie próbuje brać z niego przykład tylko troszkę słabo mu to wychodzi.
"obraża cały naród Polski" - hahahahhahaa jesteś jeszcze bardziej tępy niż neonaziolki i 0wner2 razem wzięci.
tak chłopczyku, dobrze zrozumiałem.
"obraża cały naród Polski" - dałeś się strollować Łukaszkowi, jego satyra jest właśnie żeby pośmiać się z takich naiwniaków jak Ty.
Jednak ruszało, bo tak się podnieciłeś moim avatarem. Zresztą nie dziwię się że teraz to Cie nie rusza, bo mało kogo to "rusza" jesli uświadomi sobie że robi z siebie pośmiewisko.
Kto tu niby robi z siebie pośmiewisko,przyznacie się publicznie do tego że jest się trollem uważasz za sukces ? gratuluję jestem pod wielkim wrażeniem ucz mnie mistrzu.
Jak uwazasz ze "Pandorum" jest lepszy od "Prometeusza" to chyba masz zaćme na oczach albo kiepski iloraz inteligencji
Nie wiem czy aż taki lepszy jak to sobie wyobrażasz. Cytując samego siebie: "Prometeusz-było multum głupszych filmów sci-fi, ale było tez sporo lepszych)".
Jednak uwazam za lepszy, zdarzało mi się wracać do Pandorum, Prometeusza już nie mam zamiaru obejrzeć jeszcze raz. Film Scota wieje forsą , niepotrzebnym patosem, aktorstwo nijakie, nikogo charakterystycznego nie pamiętam z tego filmu, jedyna dobra sena to ze statkiem SJ, zapierała dech w piersiach, reszta to nuda, końcówka filmu ze wzruszającym tekstem głównej bohaterki była żenująca. Spodziewałem sie czegoś lepszego niż kolejny średni film sci-fi.
A Pandorum... kto ma dośc ckliwych tekstów i ulizanych pod gust "wszystkich" filmów sci-fi temu się film powinien spodobać. Nie uwazam też tego filmu za wyjatkowo wybitny, był niezły, wręcz zaskakującu niezły jak na nikomu nieznanego typka o imieniu Christian Alvart.
moge tylko podpowiedziec, ze nie jest to kolejna czesc Aliena, raczej offshot z klimatem SF niz Horror, idac z zamiarem obejrzenia Horroru rozczarujesz sie.
Scott poszedł na ugodę i sam się przyznał do ocenzurowania filmu, więc brakuje mocnych scen i film jest bardziej nastawiony na fabułę niż na konfrontację z obcą formą życia. Polecam go bo jest naprawdę dobry i fajnie się go ogląda. Ale jeżeli oglądałeś filmy typu Coś, serie Piła, Zejście, Ludzka stonoga, to Prometeusz wyda ci się bardziej filmem przygodowym niż horrorem. Wersja na blu-ray ma być dłuższa o prawie 30 min i uzupełniona o sceny, które w kinie nie przeszły więc może wtedy :)
Klimat jest tylko inny niż w "Obcym" bo jak zapewne oczekujesz prequela jak nowy "Coś" to się zawiedziesz bo to inny film Sci-fi,świetna muzyka,efekty specjalne,aktorstwo podobno genialne 3d ale w kinach profesjonalnych a nie tam gdzie okulary są czerwono zielone i przede wszystkim to bardziej film przygodowy niż horror mnie na pewno nie wystraszył za dużo horrorów oglądałem i nic mnie już nie zaskoczy ale Polecam!