PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

http://www.prometheusnews.net/movie/making-of-prometheus/

ocenił(a) film na 9
Mazurian

Dobre ciacho:D Nakreślenie postaci, i planu wzorcowo oddane(ale Elba jakiś niewyspany chyba , podczas tych scen do profilu)Ps. Dziś premiera w poszczególnych krajach, oby ktoś szybko zabrał kamerę do kina ;)

tramp85

A tak wogóle. Słyszałem że nowe komórki nagrywają w HD. Według was nagranie jest podobne do tych z kamer?

ocenił(a) film na 9
Mazurian

Cam to cam, już od dłuższego czasu ludzie nagrywają komórkami, co przynosi zbliżone efekty do tradycyjnej kamery. Wiele filmów już było w takiej formie, co jest jak najbardziej na plus, mieć w kieszeni możliwość zarejestrowania czegoś ot tak :)

tramp85

To czyli jeżeli wychodzi wersja CAM HD to można przypuszczać że to mogło być nagrane komórką?:)

ocenił(a) film na 9
Mazurian

:) Wiesz co, nie znam się za bardzo na tym , ale jeżeli byś wyposażył telefon w odpowiednią kartę pamięci, dobre żródło światła(wiadomo w kinie ciemno, i przez to obraz bardziej rozmazany), to pewnie by udzwigło. Ja myślę, że jak najbardziej.

tramp85

Ja też się nie znam ale widziałem Avengers CAM HD i robi obraz miłe wrażenie:) Oby szybko podobna wersja Promka "szalała" po sieci. Jak film będzie choć dobry to kupię wersję Blue ray na gwiazdkę:)

ocenił(a) film na 9
Mazurian

He, też już oglądałem, z dubbingiem, wersja od Voodoo zdaje się, i faktycznie jakość zaj**. Co do Promka, to ehh, pewnie poczekamy na angoli, jakoś tak się utarło , że tam największy ruch w kinach, np. nasz rodzimy Hans Kloss nikt jeszcze nie nagrał i wstawił do sieci :/

ocenił(a) film na 5
Mazurian

Nom dużo nowych ujęć ten film pozamiata

ocenił(a) film na 10
Mazurian

Film zapowiada się wspaniale jednak makingof też robi swoje. Chętnie zobaczyłbym coś po polsku. Ciekawe czy ktoś zamieści w sieci dokumenty filmowe o powstawaniu Prometeusza? Bardzo liczę na to.

Azawakh

Lukaj na You Tube, exsite, peb - tam napewno coś znajdziesz:)