Wczoraj posatnowiłe sobie odświeżyć w tym celu kupiłem prometeusza z neewsweekiem. Ale mam pytanie
Jak to możliwe że skoro fifield który został ząłatwiony kwasem w tej kopule, jeste potem tym zmutowanym stworkiem którego zabiła vickers? przecież to był holloway a tam obok nie widziałem żadnego innego ciała a zrezta fifielda wogóle stamtąd nie wyciągali... Bez senus, a słyszałem wyraźnie że krzyczeli że kamera fifelda się włączyła, i jak z nimi walczył jak mu zbili kask widziałem rudą czuprynę fifielda! O co chodzi?
Fifilda nie znaleźli właśnie w komnacie z wazonami. Czyli wcześniej zmartwychwstał i sobie gdzieś poszedł ;) Znaleźli jedynie ciało Millburna. Fifield w tym czasie był gdzieś w jaskini i się przemieniał, potem podszedł pod Prometeusza. A kamera mogła się włączyć przypadkiem, lub on celowo ją włączył dopiero pod statkiem (zachował jakieś przebłyski inteligencji), by wywabić ludzi na zewnątrz.
nie bez jaj, pamiętam jak znaleźli cialo fifielda i millburna,jak odrywali mu stopiony hełm, od głowy, a potem zostawili bo musili uciekać...
bez jaj, a gdzie był holloway, bo tam nic nie było oprócz ciała millburna, i w jaki sposób zmutował fifield, przecież go tylko kwasem polało
Z jajami :)
Obejrzyj dokładnie ten fragment, kiedy oni poszli szukać biologa i geologa. W tym czasie Holloway, czyli chłopak Shaw, został przed komnatą z wazami, bo się źle poczuł i Shaw poszła sprawdzić, co się z nim dzieje (świeciła mu w oczy latarką, były przekrwione). Reszta ekipy znalazła Millburna (biologa) leżącego na brzuchu, jak go obrócili, wyskoczył z niego wąż i zniknął gdzieś w cieczy, która intensywnie się rozlała po pomieszczeniu. Fifielda (geologa) w komnacie nie było. Już sobie gdzieś poszedł. A zmienił się przez tę czarną ciecz (broń biologiczna obcych), która dostała się do niego, jak mu wypaliło osłonę hełmu w scence, kiedy wąż zaatakował biologa.
Co się stało z ciałem spalonego Hollowaya nie wiadomo. Nie pokazano tego w filmie.