Czy skoro nie oglądałem żadnej poprzedniej części idąc do kina na tę, będę wiedział o co chodzi? :) Bardzo mnei kusi Charlize Theron i Ridley Scott :)
Ja bym się wstrzymał na Twoim miejscu.Najpierw zobacz Prometeusza potem Obcego i ewentualnie drugą jego część (ale to tylko ewentualnie).3 i 4 to bym sobie darował strata czasu ;)
Posłuchaj lepszej rady Xenomistrza i goń oblookać pierwej dwie pierwsze Alieny! Prometheus JEST prequelem jak najbardziej! ...i niech mi tu nikt nie sieje zamętu, że NIE JEST prequelem, chyba, że się chce ze mną pokłócić - kruca-fixa! :-p Producent ŁŻE jak Xenopies, że to osobny film... hu, hu, hu, ho, ho, ha, ha, heeee :-p
Nie było żadnych poprzednich części proszę ludzie zrozumcie to jest osobny film a nie następny Obcy...
Nie powtarzaj w kółko pradawnej, marketingowej ściemy! Przecież od dawna wiadomo, że ISTOTNIE i OWSZEM JEST to jak najbardziej prequel! Nowicjusz powinien jak najbardziej przestudiować najpierw 2 pierwsze cześci Alienów! :-p
http://www.youtube.com/watch?v=rm81LSKJC2k&list=FLO4cgYnqI4_2W3daXzpisgw&index=2 1&feature=plpp_video tylko tyle mam ci do powiedzenia gdy nazwałeś mnie nowicjuszem
To nie oglądaj i daj obejrzeć tym NIE SZANUJĄCYM SIĘ ;-p Niech sobie obejrzą za tydzień, to będziesz miał nad nimi aż 2 tyg. przewagi. ;]
Nie wiem co wy macie do części trzeciej, czwórka fakt jest troche popeliniarska, ale trzecia część też ma swój klimat i kuktową muzyke. Mimo że ino jeden alien w natarciu, Alien 3 można śmiało polecić tym co ukrwali sie w podziemiach.
Zajrzyj sobie na tę stronkę:) http://www.alienhive.co-op.pl/alien5.php. Poza tym osobiście polecam obejrzenie wszystkich części jak i Obcego tak i Predatora, oraz połączenia Obcego z Predatorem. Pozdrawiam:)))
Nie przyszło wam mapety sezamkowe, że Ridley Scott mógł wcale nie kłamać mówiąc, że to oddzielny film pomimo, że są tak SJ i stwory fejshugeropodobne? Czemu nikt nie może wpaść na to, że to wcale nie musi być prequel, tylko coś w stylu reboot'u? Przynajmniej na to świadczyło ich potworne zaawansowanie technologiczne w stosunku do sprzętu i statków z serii filmów Alien.
To poczatek nowego uniwersum - tyle że mamy "zapożyczenia" z "Aliena 1". Będą tu nowe światy, bohaterowie, potwory a wszystko to będzie ""zapinał" Space Jockey ze swoim "półksiężycowym" Statkiem:)
Najpierw wejdź człowieku zajrzyj na stronę którą podałam, tam właśnie jest napisane że jest to osobny całkiem film to raz, dwa gówniarzu mapeta sezmkowego to poszukaj gdzie indziej dobrze? A to że komuś polecam jakies filmy, to g..... Ci do tego. chyba pierwszy raz mnie ktoś tu wkurzył.
ja też uważam że to może być osobna trylogia z zapożyczonymi elementami Obcego ale coś całkowicie innego, nowego, inny świat, inne potworki, nowa trylogia dla nowych, młodszych fanatyków kina Sci-Fi jak i starszych również, odświeżenie serii ale już w innym kierunku ale to jak się zakończą losy Charlize Theron i w ilu jeszcze filmach ona wystąpi, jak się będą przeplatały jej losy z losami Ripley a może w ogóle? po prostu jedno i to same uniwersum ale dwie odrębne historie, czasem nakładające się na siebie ale bardzo rzadko tylko dalekimi faktami, coś takiego może? myślę że nakręci Trylogię, ja bym powiedział że ten Prometeusz to może być taki spin-off trochę prequelowy ale spin-off, tak jak Szybcy i Wściekli: Tokio Drift
Jak ktoś nie pamięta to przypominam. Potworek obcego zapożycza DNA nosiciela więc może wyglądać całkiem inaczej.
Rozumiem że kusi cie Charlizee Theron bo to luksusowa dupeczka ale Ridley???? Stary rudy dziad (genialny dziad)? Stary ,przestań:-DDDDDD