PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Mam pytanko :)

ocenił(a) film na 5

Czy skoro nie oglądałem żadnej poprzedniej części idąc do kina na tę, będę wiedział o co chodzi? :) Bardzo mnei kusi Charlize Theron i Ridley Scott :)

Indy_6

http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Mo%C5%BCe+to+dziwne +ale,1918157

ocenił(a) film na 5
Mazurian

aaa nie zauważyłem, dziękuję :)

Indy_6

Ja bym się wstrzymał na Twoim miejscu.Najpierw zobacz Prometeusza potem Obcego i ewentualnie drugą jego część (ale to tylko ewentualnie).3 i 4 to bym sobie darował strata czasu ;)

ocenił(a) film na 5
wielkie_jol

czyli na sam początek Prometeusza w kinie :)?

Indy_6

oczywista oczywistość :P

Indy_6

Posłuchaj lepszej rady Xenomistrza i goń oblookać pierwej dwie pierwsze Alieny! Prometheus JEST prequelem jak najbardziej! ...i niech mi tu nikt nie sieje zamętu, że NIE JEST prequelem, chyba, że się chce ze mną pokłócić - kruca-fixa! :-p Producent ŁŻE jak Xenopies, że to osobny film... hu, hu, hu, ho, ho, ha, ha, heeee :-p

ocenił(a) film na 5
Indy_6

Nie było żadnych poprzednich części proszę ludzie zrozumcie to jest osobny film a nie następny Obcy...

Joleke22

Nie powtarzaj w kółko pradawnej, marketingowej ściemy! Przecież od dawna wiadomo, że ISTOTNIE i OWSZEM JEST to jak najbardziej prequel! Nowicjusz powinien jak najbardziej przestudiować najpierw 2 pierwsze cześci Alienów! :-p

ocenił(a) film na 5
pumpalik

FACE PALM

ocenił(a) film na 5
pumpalik

http://www.youtube.com/watch?v=rm81LSKJC2k&list=FLO4cgYnqI4_2W3daXzpisgw&index=2 1&feature=plpp_video tylko tyle mam ci do powiedzenia gdy nazwałeś mnie nowicjuszem

Joleke22

ajlepiej obejrzyjcie to i dojdzcie do porozumienia;)

Mazurian

http://www.filmweb.pl/news/WIDEO%3A+Jak+wykreowano+%22Prometeusza%22-85070

ocenił(a) film na 5
Mazurian

Każdy szanujący się fan widział ten materiał już tydzień temu

Joleke22

To nie oglądaj i daj obejrzeć tym NIE SZANUJĄCYM SIĘ ;-p Niech sobie obejrzą za tydzień, to będziesz miał nad nimi aż 2 tyg. przewagi. ;]

ocenił(a) film na 5
pumpalik

Nie wiem co wy macie do części trzeciej, czwórka fakt jest troche popeliniarska, ale trzecia część też ma swój klimat i kuktową muzyke. Mimo że ino jeden alien w natarciu, Alien 3 można śmiało polecić tym co ukrwali sie w podziemiach.

ocenił(a) film na 4
Indy_6

Zajrzyj sobie na tę stronkę:) http://www.alienhive.co-op.pl/alien5.php. Poza tym osobiście polecam obejrzenie wszystkich części jak i Obcego tak i Predatora, oraz połączenia Obcego z Predatorem. Pozdrawiam:)))

Dexa

Nie przyszło wam mapety sezamkowe, że Ridley Scott mógł wcale nie kłamać mówiąc, że to oddzielny film pomimo, że są tak SJ i stwory fejshugeropodobne? Czemu nikt nie może wpaść na to, że to wcale nie musi być prequel, tylko coś w stylu reboot'u? Przynajmniej na to świadczyło ich potworne zaawansowanie technologiczne w stosunku do sprzętu i statków z serii filmów Alien.

maciejrudnicki1985

To poczatek nowego uniwersum - tyle że mamy "zapożyczenia" z "Aliena 1". Będą tu nowe światy, bohaterowie, potwory a wszystko to będzie ""zapinał" Space Jockey ze swoim "półksiężycowym" Statkiem:)

ocenił(a) film na 4
maciejrudnicki1985

Najpierw wejdź człowieku zajrzyj na stronę którą podałam, tam właśnie jest napisane że jest to osobny całkiem film to raz, dwa gówniarzu mapeta sezmkowego to poszukaj gdzie indziej dobrze? A to że komuś polecam jakies filmy, to g..... Ci do tego. chyba pierwszy raz mnie ktoś tu wkurzył.

ocenił(a) film na 5
maciejrudnicki1985

ja też uważam że to może być osobna trylogia z zapożyczonymi elementami Obcego ale coś całkowicie innego, nowego, inny świat, inne potworki, nowa trylogia dla nowych, młodszych fanatyków kina Sci-Fi jak i starszych również, odświeżenie serii ale już w innym kierunku ale to jak się zakończą losy Charlize Theron i w ilu jeszcze filmach ona wystąpi, jak się będą przeplatały jej losy z losami Ripley a może w ogóle? po prostu jedno i to same uniwersum ale dwie odrębne historie, czasem nakładające się na siebie ale bardzo rzadko tylko dalekimi faktami, coś takiego może? myślę że nakręci Trylogię, ja bym powiedział że ten Prometeusz to może być taki spin-off trochę prequelowy ale spin-off, tak jak Szybcy i Wściekli: Tokio Drift

luki29

Jak ktoś nie pamięta to przypominam. Potworek obcego zapożycza DNA nosiciela więc może wyglądać całkiem inaczej.

Indy_6

Rozumiem że kusi cie Charlizee Theron bo to luksusowa dupeczka ale Ridley???? Stary rudy dziad (genialny dziad)? Stary ,przestań:-DDDDDD

wociu

haha, ale teraz doyebałeś :D
Ja jestem w stanie nawet zrozumieć że kogoś "kusi" "David, ponoć na "Wstydzie" były omdlenia no ale RIDLEY!!! Czy on w ogóle jeszcze, ekhem, może:D?