Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

a nie bylo prawie w ogole jadki. Brakuje tego.

ocenił(a) film na 10
amarzec

A mi nie brakuje.

ocenił(a) film na 7
Azawakh

brakuje bo albo jest napierdalanka albo jest mroczny klimat i napiecie. A tu ani tego ani tego :) A najlepiej jak oba elementy razem

ocenił(a) film na 10
amarzec

No to musisz albo wrócić do obejrzenia, któryś raz serii Alien albo zaczekać aż ktoś nakręci kolejny odcinek z tej sagi. No możesz też obejrzeć AbP 1/2 albo Predators bo Prometeusz chyba nie jest filmem dla Ciebie.

amarzec

Twoja wypowiedź jest akurat kompletnie z dupy, bo napie*dalanki było w sam raz, a klimat i napięcie rozsadzały głowę.

amarzec

A co to jest ,,jadka"????

ocenił(a) film na 7
wociu

jadka to jest to co bylo w Aliens 2 duzo obcych i duzo strzelania z karabinow :)

amarzec

Ty na poważnie czy dla jaj? Uczęszczałeś na lekcje języka polskiego w podstawówce?

wociu

Jemu zapewne chodziło o żeńską odmianę jadu ;)

ocenił(a) film na 7
Anna_Sandstorm

nie rozumiem o co wam chodzi z jadem:) chodzi o to ze jak jest walka ludzi z obcymi to musi byc napierdalanka, albo my albo oni, trzeba im lzby rozwalic i spluc na ich scierwa wrrrr.
Wociu a co to podstawowka:D

ocenił(a) film na 7
amarzec

zreszta co wam sie bede tlumaczyc albo chodzilo sie na salony i gralo w gry i ogldalo odpowiednie filmy, to sie wie o czym mowi. A tak lamusy piisza opinie na temat sc-f a nigdy nie mialy(mialyscie) zajawki w tym gatunku. Duzo to takich jest...

amarzec

Mnie Promek bardzo odpowiada i się podoba. Ilość jatek jest tam akurat dla mnie odpowiednia. Najbardziej jednak podobał mi się klimat - współtworzony przez zdjęcia, ciemność, chłodne kolory, dźwięki i sterylność statku ludzi - i rdzeń tego filmu, czyli eksploatacja obcej planety. Zdecydowanie jest to dla mnie jeden z lepszych filmów sf dekady. Za produkcjami z jatkami nie przepadam ;)

ocenił(a) film na 7
Anna_Sandstorm

to prawda ze jeden z lepszych, bo malo sie ich kreci niestety. No bo komiksowe sc-f nie wliczam do tego gatunku

amarzec

Sf nie są aż tak unikatowe. Niektóre jednak nie mają rozgłosu, jak np. całkiem dobry "Impostor", który ma słabe efekty, ale dającą do myślenia treść. Niemniej czekam na porządne produkcje sf, może "Atlas Chmur" (Cloud Atlas) okaże się filmem na poziomie. Przynajmniej trailer jest piękny.