PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

mają 21 lat, nie oglądałem jeszcze filmów z Obcym, znaczy się oglądałem, ale pamiętam
tylko tyle że to taki potworek, który wchodzi w ciało.

I zastanawiam się, czy muszę obejrzeć filmy o Obcym, by się tym delektować?

IOOI

Obejrzyj Alien 1 (Obcy - ósmy pasażer Nonstromo). Wystarczy. Bo będą jakieś nawiązania między tymi dwoma filmami

IOOI

Ja obcego obejrzałem dopiero mając 22 lata, nie potrzebujesz go by cieszyć się Prometeuszem ale potrzebujesz go by w pełni doświadczyć wszystkich smaczków, które się znajdą w filmie plus Obcy to świetny film, obejrzyj go dla delektowania się nim samym :)

Matt_888

Święte słowa. :)

Matt_888

On sie nie ma CIESZYĆ Prometeuszem, tylko ma narobić w majty ze strachu! Reżyser obiecał HARDCORE, co nie? :-p

ocenił(a) film na 8
IOOI

Obejrzyj wszystkie cztery części Obcego, warto

ocenił(a) film na 5
IOOI

Problem w tym że w film to nie jest kolejna czesc Obcego

IOOI

Szanowny adepcie - niewątpliwie doradzam Ci szczerze zapozananie się najpierw z dwiema pierwszymi cześciami Aliena, byś mógł bać się lepiej i świadomiej... ;]

IOOI

Nie musisz. Będzie to osadzone w tym samym uniwersum ale to nie prequel serii Aliens.

Krawat78

Poperam:) Tylko korci mnie czy pojawi się xenomorph w DNA czy Ridley chce nam zrobić niespodziankę i ukaże nam go (xenomorpha) w całej okazałości;)

ocenił(a) film na 8
IOOI

jako fan sci-fi oglądałem z kolegą "Obcego" w kinie w 1979 (lub 1980) w wieku 13-14 lat (pamiętam że tydzień wcześniej były "Gwiezdne Wojny") - myślałem że to ta sama pogodna kraina a po seansie przez długi czas ... baliśmy się wchodzić do piwnicy !!!

mariuszj1939

Oglądałem obcego dawno temu i do tej pory boję się wchodzić do ciemnych piwnic.
Film pozostawił trwały uszczerbek w mojej psychice :P

IOOI

Z tego co kojarzę to w "Obcy 2 - decydujące starcie" jest nawiązanie do odnalezionego statku obcych.
Na planecie-kopalni rodzinka górników wybiera się na "niedzielny spacer po obiedzie", i odnajduje wrak statku takiego jak w Prometeuszu, a w nim ciało obcego z tą głową jak maska gazowa, z rozwalonym brzuchem. No a potem trafiają na jajeczka i zabawa się zaczyna :) Tylko jakoś w "Obcy 2" ten obcy martwy był dużo większy niż ci w "Prometeuszu"

ocenił(a) film na 8
nbss

nie dokładnie prawda - w ulepszonej (poprawionej) wersji "Obcego- decydujące starcie" na sygnał z ziemi (po przechwyceniu Ripley) grupa górników została nakierowana w ustalone współrzędne statku obcych !