Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz
cameronpoe

czyli nie polecasz ? Szkoda po zwiastunie się tak napaliłam..... To miał być najlepszy film od czasów Obcego.... Ktoś miał super pomysł, ale z tego co słyszę to go zepsuli ;( wielkie rozczarowanie! Mam nadzieje , że Hobbita nie zepsują w tym roku.....

ocenił(a) film na 10
ELIKA_

Film jest dobry. Ale zupełnie inny. No i jest w nim niewiele walki.

barry9900

Szkoda myślałam, że to będzie taki obcy tylko , że z tym statkiem w 1 części i , że to będzie o tych ,,obcych" co widzieli jego zwłoki...

ocenił(a) film na 10
ELIKA_

No bo na nich tam właśnie trafiają. Ale to nie znaczy, że cały film muszą biegać z karabinami i zabijać kosmitów.

barry9900

Wolałabym coś w klimacie 2 części obcego. A gdzie i kiedy widziałeś ten film polska premiera dopiero za miesiąc.

ocenił(a) film na 10
ELIKA_

Jest na cho miku z polskimi napisami. Za miesiąc to będe chodził do kina na jakieś nowe filmy a nie półroczne.
Skoro Scott nakręcił 1 część obcego, a Prometeusz jest w klimacie tej właśnie części, to po co ludzie gadają, że powinien być w klimacie drugiej? =,= To tak jakby powiedzieć Quentinowi Tarantino, żeby nakręcił film w klimacie jakiegoś filmu Andrzeja Wajdy.

barry9900

Znalazłam ten film na kinomaniaku.tv tylko problem, że avast wykrywa mi wirusa ;)

ocenił(a) film na 10
cameronpoe

Nikt niczego nie zepsuł. Film jest znakonity tyle, że nie dotyczy rasy obcego bo to nie jest bezpośrednio prequel filmu z 1979 roku.To tylko jedno universum i nic poza tym. Ten film to też taka przypowiastka dotycząca religii i istnienia. Boga.

użytkownik usunięty
cameronpoe

Taaak. Ten film jest ostatecznym gwoździem w tematyce obcego. Teraz gdy pomyślę o obcym to przychodzi mi na myśl - SPOILER -
głupi goryl i przerośnięta ośmiornica. Fajnie co?

Ehh, fanatycy Aliena. Jesteście żałośni. Przerośnięta ośmiornica i SJ są zarąbiści.

Przerośnięta ośmiornica była proto facehuggeem, a głupi goryl był ucharakteryzowanym, atletycznie zbudowanym człowiekiem. Ucharakteryzowanym , pomalowanym i pozbawiony owłosienia. Ja wiem, że żyjemy w czasach pozbawionych mięśni komputerowych wymoczków, których jedyną aktywnością jest klikanie w myszkę, ale uwierzcie - tak właśnie powinien wyglądać mężczyzna.

http://i.imgur.com/ZD8al.jpg

JukkaSarasti

Prawdziwy mężczyzna co...? ;)

ocenił(a) film na 3
JukkaSarasti

Borys Szyc! Nawet tam się dostał do obsady. Ależ ma parcie.

ocenił(a) film na 8
cameronpoe

Widzę że posługujesz się 2-stopniową skalą ocen, używasz 10 i 1 do oceniania wszystkich filmów, a super8 jest wg Ciebie arcydziełem. Gust swoją drogą ale śmiem wątpić w rzetelność Twojej oceny tego filmu, mimo że go nie widziałem.

ocenił(a) film na 9
rafalluc

haha bez kitu koleś chyba ma dwa guziki w gónej części klawiatury 1 i 10 i jeszcze "Krzyk 4" na 10pkt czyli arcydzieło przez takie głupie dawanie pkt właśnie się robi taki syf jaki jest .

Zepsuli rase obcego jak się nastawiało na kolejną część obcego to takie lamenty właśnie są . Zakodujcie sobie wszyscy fani aliena to nie jest film o obcym tylko całkiem inna bajka :)

ps. napisz mi chociaż ,że oglądałeś jakiegoś cam. ściągniętego z netu to ci wybaczę :)

rafalluc

"a super8 jest wg Ciebie arcydziełem"
A według ciebie "Zielona Mila" więc możecie sobie podać ręce. BTW "Super 8" to świetny film dla ludzi wychowanych na filmach Spielberga.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

dobra ,ale zobacz kolesia wszystkie filmy ocenił na 10pkt lub 1pkt takiego czegoś jeszcze nie widziałem

dunker

Jakieś anomalia:)

dunker

To normalka na tym portalu.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

moze się ze mną nie zgodzisz , ale wydaje mi się że ocenienie zielonej mili jako arcydzieła jest mniej kontrowersyjne niż w przypadku super 8

rafalluc

Jest równie kontrowersyjne. BTW u mnie "Zielona Mila" 7/10, a "Super 8" 8/10 (skandalicznie zaniżona średnia).

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Ok, jak dla mnie super 8 to guano. Jakbym miał z 15 lat mniej może by mi się spodobało, dałem 4.

neo_angin

Zielona Mila to 10/10.

ocenił(a) film na 5
cameronpoe

no jak dla mnie ten film nie mial nic wspolnego z obcym wiec serii obcego nie zniszczyl. ja osobicie bylem napalony po pierwszym trailerze, po nastepnych nie obiecywalem sobie czegos specjalnego po filmie, a po zobaczeniu filmu mialem mieszane uczucia.

ocenił(a) film na 3
Damianczos

Zgadzam się z Ownerem, że odnośnie Zielonej Mili. Wspaniały film.

ocenił(a) film na 3
Nick_filmweb

Zgadzam się z tym że film nie ma nic wspólnego z obcym poza tym że zgapiono kilka rzeczy .

ocenił(a) film na 5
cameronpoe

hahahaha niezly typ z ciebie oceniasz filmy tylko na 1 albo 10 Kac vegas pierwsza i drugą cześc na 1 a taki chłam jak krzyk 4 na 10 sugeruję skasować konto i oddać komputer rodzicą

ocenił(a) film na 8
cameronpoe

Czemu? Ja po obejrzeniu Prometeusza wróciłam do filmów z obcym bo chcialam zobaczyc jak to było z SJ w 1 szej części. W pewnym sensie wyjaśnia sie pochodzenie rasy.. obcych... z dużym prawdopodobieństwem są wynikiem inżynierii genetycznej. Mnie sie podobał.
A co do wyglądu inżynierów czy meduzy cóż.... natura przekracza czesto granice naszej wyobraźni, sa rózne twory na Ziemii czemu nie mogłby być takie :D

ocenił(a) film na 10
Ardenedi

Brawo ! Możesz ogladać Filmy s.f ! Niestety wielu na tym portalu to niezbyt inteligentne dzieciaki.

ocenił(a) film na 8
cameronpoe

Jak można traktować Film "Prometheus" jako film o obcym trzeba być niezłym "krytykiem " żeby wysnuwać takowe pomysły...........No i jęsli ktoś, a za pewne pojawią sie osoby które będą oczekiwały podobnego filmu jak Obcy 2 to ja już nie mam słów..........

TO NIE JEST Prequel FILMÓW O OBCYM....