czyli nie polecasz ? Szkoda po zwiastunie się tak napaliłam..... To miał być najlepszy film od czasów Obcego.... Ktoś miał super pomysł, ale z tego co słyszę to go zepsuli ;( wielkie rozczarowanie! Mam nadzieje , że Hobbita nie zepsują w tym roku.....
Szkoda myślałam, że to będzie taki obcy tylko , że z tym statkiem w 1 części i , że to będzie o tych ,,obcych" co widzieli jego zwłoki...
No bo na nich tam właśnie trafiają. Ale to nie znaczy, że cały film muszą biegać z karabinami i zabijać kosmitów.
Wolałabym coś w klimacie 2 części obcego. A gdzie i kiedy widziałeś ten film polska premiera dopiero za miesiąc.
Jest na cho miku z polskimi napisami. Za miesiąc to będe chodził do kina na jakieś nowe filmy a nie półroczne.
Skoro Scott nakręcił 1 część obcego, a Prometeusz jest w klimacie tej właśnie części, to po co ludzie gadają, że powinien być w klimacie drugiej? =,= To tak jakby powiedzieć Quentinowi Tarantino, żeby nakręcił film w klimacie jakiegoś filmu Andrzeja Wajdy.
Nikt niczego nie zepsuł. Film jest znakonity tyle, że nie dotyczy rasy obcego bo to nie jest bezpośrednio prequel filmu z 1979 roku.To tylko jedno universum i nic poza tym. Ten film to też taka przypowiastka dotycząca religii i istnienia. Boga.
Taaak. Ten film jest ostatecznym gwoździem w tematyce obcego. Teraz gdy pomyślę o obcym to przychodzi mi na myśl - SPOILER -
głupi goryl i przerośnięta ośmiornica. Fajnie co?
Przerośnięta ośmiornica była proto facehuggeem, a głupi goryl był ucharakteryzowanym, atletycznie zbudowanym człowiekiem. Ucharakteryzowanym , pomalowanym i pozbawiony owłosienia. Ja wiem, że żyjemy w czasach pozbawionych mięśni komputerowych wymoczków, których jedyną aktywnością jest klikanie w myszkę, ale uwierzcie - tak właśnie powinien wyglądać mężczyzna.
http://i.imgur.com/ZD8al.jpg
Widzę że posługujesz się 2-stopniową skalą ocen, używasz 10 i 1 do oceniania wszystkich filmów, a super8 jest wg Ciebie arcydziełem. Gust swoją drogą ale śmiem wątpić w rzetelność Twojej oceny tego filmu, mimo że go nie widziałem.
haha bez kitu koleś chyba ma dwa guziki w gónej części klawiatury 1 i 10 i jeszcze "Krzyk 4" na 10pkt czyli arcydzieło przez takie głupie dawanie pkt właśnie się robi taki syf jaki jest .
Zepsuli rase obcego jak się nastawiało na kolejną część obcego to takie lamenty właśnie są . Zakodujcie sobie wszyscy fani aliena to nie jest film o obcym tylko całkiem inna bajka :)
ps. napisz mi chociaż ,że oglądałeś jakiegoś cam. ściągniętego z netu to ci wybaczę :)
"a super8 jest wg Ciebie arcydziełem"
A według ciebie "Zielona Mila" więc możecie sobie podać ręce. BTW "Super 8" to świetny film dla ludzi wychowanych na filmach Spielberga.
dobra ,ale zobacz kolesia wszystkie filmy ocenił na 10pkt lub 1pkt takiego czegoś jeszcze nie widziałem
moze się ze mną nie zgodzisz , ale wydaje mi się że ocenienie zielonej mili jako arcydzieła jest mniej kontrowersyjne niż w przypadku super 8
Jest równie kontrowersyjne. BTW u mnie "Zielona Mila" 7/10, a "Super 8" 8/10 (skandalicznie zaniżona średnia).
Ok, jak dla mnie super 8 to guano. Jakbym miał z 15 lat mniej może by mi się spodobało, dałem 4.
no jak dla mnie ten film nie mial nic wspolnego z obcym wiec serii obcego nie zniszczyl. ja osobicie bylem napalony po pierwszym trailerze, po nastepnych nie obiecywalem sobie czegos specjalnego po filmie, a po zobaczeniu filmu mialem mieszane uczucia.
Zgadzam się z tym że film nie ma nic wspólnego z obcym poza tym że zgapiono kilka rzeczy .
hahahaha niezly typ z ciebie oceniasz filmy tylko na 1 albo 10 Kac vegas pierwsza i drugą cześc na 1 a taki chłam jak krzyk 4 na 10 sugeruję skasować konto i oddać komputer rodzicą
Czemu? Ja po obejrzeniu Prometeusza wróciłam do filmów z obcym bo chcialam zobaczyc jak to było z SJ w 1 szej części. W pewnym sensie wyjaśnia sie pochodzenie rasy.. obcych... z dużym prawdopodobieństwem są wynikiem inżynierii genetycznej. Mnie sie podobał.
A co do wyglądu inżynierów czy meduzy cóż.... natura przekracza czesto granice naszej wyobraźni, sa rózne twory na Ziemii czemu nie mogłby być takie :D
Brawo ! Możesz ogladać Filmy s.f ! Niestety wielu na tym portalu to niezbyt inteligentne dzieciaki.
Jak można traktować Film "Prometheus" jako film o obcym trzeba być niezłym "krytykiem " żeby wysnuwać takowe pomysły...........No i jęsli ktoś, a za pewne pojawią sie osoby które będą oczekiwały podobnego filmu jak Obcy 2 to ja już nie mam słów..........
TO NIE JEST Prequel FILMÓW O OBCYM....