Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190172
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

To skandal, że premiera na Blue Ray jest wcześniej niż na DVD. Wiadomo że użytkowników DVD
jest więcej (przynajmniej w Polsce i Europie Środkowo - Wschodniej), nie rozumiem takiego
olewania fanów. Mam swój honor i NIGDY nie obejrzę żadnego filmu Scotta, Camerona, czy
innych zdobytego ze źródeł o których się nie mówi głośno.

ocenił(a) film na 1
Hagan

Jak widać wytwórnie też mają swój "honor" i charakterystyczny sposób traktowania polskiego rynku-brak polskich napisów do dodatków)Jak zwykle zresztą.

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

Co do braku napisów w dodatkach miałbym bardziej pretensje do dystrybutora, bo mając już kilka filmów i na DVD i na BluRay tego dystrybutora nie ma napisów przy dodatkach. Chodzi mi o Imperial. Nawet raz napisałem do nich czemu w ogóle nie informują o braku napisów w dodatkach to nie raczyli cokolwiek odpisać. Ale z tego co gdzieś czytałem że ma wyjść wersja "Steelbook" w którym dodatki mają być tłumaczone.

Hagan

To "cicha" sugestia dystrybutora że pora zmieniać nośnik.

ocenił(a) film na 1
neo_angin

A nie"chcemy od ciebie więcej kasy"?

Marekgdapl

BD już i tak mocno tanieje. Różnica przy takich filmach jest coraz niższa. Zresztą mi to lata bo już się przerzuciłem na BD, ale takich tworów jak "Prometeusz" na pewno nie kupię.

ocenił(a) film na 1
neo_angin

Szkoda,że na FW nie ma opcji "lajkowania" wypowiedzi)

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Fakt, nie jest to film rewelacyjny, ale uznaję go za część Sagi o Obcym, a po tylu latach po Resurrection cieszy fakt, że znów mamy coś co się dzieje w tym uniwersum. Poza tym fajnie było obejrzeć kultowy statek inżynierów w locie.

ocenił(a) film na 10
Hagan

Przemyślana taktyka producentów rtv, specjalnie wypuścili wcześniej na br żeby prometeuszowe freaky kupili sprzęt:)

ocenił(a) film na 7
Hagan

Ale tak samo można mieć pretensje do tego że film wyszedł jako pierwszy w cyfrowej dystrybucji a później na nośnikach optycznych. Jeśli chodzi o pretensje do Scotta czy Camerona tez są nie trafne bo oni są reżyserami a nie wydają tego filmu, film wydało 20th Century Fox która już od jakiegoś czasu promuje nośniki HD, wiec tu bardziej by można mówić o nie oglądaniu filmów tej wytwórni.