Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Od tygodnia nie schodzi mi z głowy.
Z jednej strony żenada - nagromadzenie absurdów, z drugiej poważna symbolika i BARDZO wciągająca rozkmina... Na korzyść działa również strona wizualna, no i kreacja Fassbendera. Nie zgodziłbym się również z głosami krytyki odnośnie muzyki - klaustrofobiczne kawałki w scenach napięcia czy typowo orkiestrowy numer, pod scenę z Davidem na statku kosmitów - mistrzostwo.

Ale oceny dalej wystawić nie potrafię...

ocenił(a) film na 6
Don_Maciasso

daj 5... wiesz , pół na pół

ocenił(a) film na 6
Don_Maciasso

nie, albo daj 6... bo widzę że więcej ci się podoba niż nie podoba. kilka głupot fabularnych z pewnością nie może decydować o połowie punktów. I też nie wiem co ludzie mają do muzyki. Jest fajna. szgeólnie ten taki powtarzający sie motyw dziwny. jak go znajde to ci podeślę

Don_Maciasso

to nie oceniaj :P to nie przymus :P

ocenił(a) film na 7
Don_Maciasso

Mam podobnie :) Oceniłam na 7, bo jednak te smaczki i metafory zaintrygowały mnie na tyle, że jestem w stanie przymknąć oko na niewątpliwe niedorzeczności. Film ma w sobie zdecydowanie więcej, niż widać na pierwszy rzut oka, ale właśnie, niektóre absurdy były jak sam stwierdziłeś, wręcz żenujące.. Zadziałały jak łyżka dziegciu w beczce miodu. Szkoda. Może wersja reżyserska pozszywa to wszytko trosze zgrabniej.

ocenił(a) film na 1
Don_Maciasso

A co jest dla ciebie ważniejsze...Pierwsze sceny na plus to estetyka i strona plastyczna.Drugie to fabuła.