Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190172
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Niewiem o co wam chodzi...

użytkownik usunięty

Film jest dobry... a nawet bardzo dobry.

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się.Film bardzo dobry,może nie za bardzo straszny,ale i tak jest świetny.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Shambler

Najpierw przeczytaj nazwę zespołu a potem się UDZIELAJ!

ocenił(a) film na 5

O nie zostałem złapany na literówce, widzisz mi sie tylko litery zamieniły a ty nadal zostajesz przychlastem co sie jara "bardzo dobrym" Prometeuszem, bajkami i łan direkszyn.

użytkownik usunięty
Shambler

Jakimi bajkami? Przywołałem Tu jakieś bajki ty chyba naprawdę źle widzisz...

użytkownik usunięty
Shambler

A tak wogóle to h*j (za przeproszeniem) cię powinien obchodzić kogo lubię słuchać nawet jak ty to nazwałeś zjebów (za przeproszeniem) !

ocenił(a) film na 5

O popatrz jaki zadarty twardziel, a ja cały czas myślałem, że tacy co słuchają tych wymalowanych pacanów, to sami pisdusie. Pamiętaj że jak sie prezentujesz, tak cię oceniają i raczej z takimi gabarytami to raczej wszyscy mają gdzieś to, jak bardzo podobał się tobie prometeusz.

użytkownik usunięty
Shambler

" raczej z takimi gabarytami to raczej wszyscy mają gdzieś to, jak bardzo podobał się tobie prometeusz." to samo tyczy się i ciebie

użytkownik usunięty
Shambler

I radzę wrócić do podstawówki nauczyć się GRAMATYKI! I jak uważasz PROMETEUSZA za bajkę to ci współczuje!

Wielu ludzi liczyło na kolejny typowy film z obcym w roli głównej, mimo iż Scott parekrotnie w zapowiedziach uprzedzał, że nie tego należy się spodziewać. Dużo ludzi liczyło również na arcydzieło na miarę Obcego, albo Łowcy Androidów (co jest wg mnie zbyt wygórowanym wymogiem jeśli się zwróci uwagę na to, że facet od 30 lat nie kręcił sf).

użytkownik usunięty
szmyrgiel

Ale ty nagradzasz go 9/10, zamiast sprawiedliwie psioczyć i narzekać czemu nie dali zrobić filmu komu innemu, w starym dobrym stylu ;))

"A Ty dałeś 4 nie uwzględniając pewnych plusów". To moja subiektywna ocena i nie zamierzam jej zmieniać. Film podoba mi się taki jaki jest, mimo pewnych wad. Ja tylko próbuję wyjaśnić ch0d0r'owi czemu mniej więcej ludzie krytykują ten film (a nieraz już wyczytałem podobne argumenty na forach więc coś w tym jest).

użytkownik usunięty
szmyrgiel

Jakie plusy ? Chyba, żeby były cztery plastikowe kółka w pudełku Prometheus, to przynajmniej można było by zrobić stolik na kółkach ;))

To była przenośnia (dlatego wykorzystałem cudzysłów)...

Bardzo dobry, ale też kontrowersyjny. Inaczej nie miałby grubo ponad 2000 tematów, co najwyżej 200, gdyby był słaby.

ocenił(a) film na 5
Anna_Sandstorm

Kac Wawa ma ponad 1700 i co też znaczy że jest bardzo dobry ? bo ma dużo tematów ?

Shambler

Kompletnie nie znam tego filmu :) To nie moje klimaty.
Nie oglądam nigdy niczego na siłę, chyba że bym miała zrobić recenzję.

ocenił(a) film na 2
Anna_Sandstorm

To Ty robisz jakieś recenzje? Jestem w szoku. Masz odpowiednie kompetencje?

jos_fw

Czasem robię na zamówienie osobie, która nie ma czasu sama pisać wszystkiego. W zamian za wynagrodzenie oddaję prawa autorskie.

ocenił(a) film na 1
Anna_Sandstorm

Straszno i śmieszno się robi))))

Shambler

Zerknęłam na forum KW. Ponoć ma tak niską ocenę, bo ktoś zrobił akcję na FB, by bez oglądania dawać filmowi 1. Jeśli to prawda, nie dziwi mnie ta ocena. FB to potężna siła :) Przekonałam się o tym, gdy na protest anty ACTA w moim mieście w kilka godzin zebrało się 10 tys. osób.

ocenił(a) film na 5
Anna_Sandstorm

Chodziło mi tylko o to, że ilość postawionych postów wcale nie znaczy o jakości filmu.

Shambler

Nie świadczy o tym, ale często na forum dobrych filmów, albo przełomowych, jak Avatar czy Władca Pierścieni, rozmowy na forum nie kończą się przeważnie na 200 tematach.

ocenił(a) film na 1
Shambler

Daj pokój...ona tak ma do końca będzie udawała blondynkę jak złapiesz ja na jakiejś niekonsekwencji czy obalisz jakiś, jej pogląd)

użytkownik usunięty
Anna_Sandstorm

Zawiódł nadzieje fanów, gdyby był dobry było by pewnie 200, bo po co strzępić klawiaturę, dobry film sam się obroni. Zresztą opinii o filmie jest pewnie 200, reszta to dyskusje, krytyka, podział zdań na za i przeciw, ogólnie sporo negatywów, które, musisz sama przyznać, nie należą do marginesu, co zresztą widać po niskiej ocenie ogólnej ;)) To tak, jak by artysta malarz namalował kicz, i oceniano by go przez pryzmat sławnego nazwiska i za 2 autentycznie dobre obrazy, a nie za wykonaną pracę ;))

Dinozaury, królowie i weterani mieli swój czas, Scott a właściwie szlachcic sir Scott potwierdza tylko tą regułę ;)) To naturalna kolei rzeczy ;)) Pozwólcie mu odejść, on już nie ma inspiracji ni motywacji, to człek spełniony i dumny, z pewnością jest przekonany, że zrobił wielki gest fanom, angażując się w Prometheus, niestety bardzo się myli ;))

byłoby zdecydowanie lepiej jakby nie wycinali pierwszych scen ... między innymi jak SJ przemawia do nich i inna końcówka filmu tuż przed pokazaniem obcego jak wyłazi ze SJ

użytkownik usunięty
jason86

No mnie ciekawi ten obcy na końcu filmu... Chce drugiej części aby się coś o nim dowiedzieć

No na to będzie trzeba niestety poczekać... i cholera wie kiedy...

użytkownik usunięty
jason86

Mam nadzieję że uwiną się do 2015r.

ocenił(a) film na 8

Też byłem ciekawy jak zakończy się scena z jego wybudzeniem :) a on nas potraktował jak robaki. Mam nadzieję, że w następnych częściach się nie rozczarujemy co do inżynierów mimo iż jest to dziwna cywilizacja :)

użytkownik usunięty
mkveli

Ale przynajmniej wiemy z czego się wziął ten jak by to powiedzieć ten robak co na twarz wskakuje :)