Kurcze nie sądziłem ,że to napiszę o kimś kto broni tego filmu bo sam jestem bardzo zaintrygowany PROMETEUSZEM. Problem w tym ,że przez użytkownika, który nosi nick Owner kompletnie nie mam ochoty oglądać nowego dzieła twórcy Obcego. Skoro filmem interesują się tacy pod-ludzie jak ON - bez grama ambicji i o zerowej znajomości podstawowych zasad recenzowania czegokolwiek.
Dyskusje z połową użytkowników FILMWEB są jak gnijące jabłko. Ani to nie wygląda, ani nie zniechęca do zjedzenia.
Nie mówię o gramatyce i pisowni lecz podstawie prowadzenia dyskusji.
Szanujcie się wzajemnie! Słuchajcie co ktoś ma do powiedzenia i zakończcie dyskusję z godnością.
Broniłem filmu SUPER 8, ale skoro komuś się nie podoba ma do tego prawo.
Zbeształem wiele filmów. Ale pierwsze primo nie wystawiam 10tek i 1nek ot dla radochy.
Uzasadniam to co piszę.
Analizuję.
Owszem oceniam cudza pracę po swojemu , ale na tyle obiektywnie na ile się da.
Jeśli uraziłem nie chciałem , ale musiałem napisać ,że często na siłę forsując swoje racje wpadacie w pułapkę prowadzenia bezsensownej dyskusji.
Zadajcie sobie pytanie dlaczego może się komuś coś nie spodobać , a nie sypcie głupimi obraźliwymi wpisami na poziomie wczesnoszkolnym.
Nie pozwólmy by poziom Filmweb był tak niski. Nie dyskutujmy z trollami. Niezależnie czy chwalą czy ganią.
Jak mi się uda zmusić do wyjścia na film to napiszę o nim parę słów od siebie.
Pozdrawiam tych z którymi da się gadać normalnie.
Dawaj ten artykuł? Gdzie ta masakra i z jakiego powodu?
Dzisiaj o 21:00 zostanę oświecony czy spełni moje oczekiwania czy nie.
Zrobiłem rezerwację, a co tam...
Wczoraj dla zahartowania przypomniałem sobie pierwszego OBCEGO. Dizajn do dziś jest rewelacyjny, tylko Alien ma w tym filmie tyle gracji co 90 kilowa baletnica. Zdarzyło mi się ziewnąć niestety , ale sam film dobry i jeśli PROMETHEUS utrzyma podobny poziom to będzie ok. Choć bez większych rewelacji.
Najlepszą rzeczą utrzymującą napięcie w pierwszym Obcym nie jest sama maszkara lecz konflikt między Riplay i androidem.
Trolle – w Świecie Dysku trolle są kamiennymi istotami (forma życia oparta na krzemie), najdłużej zamieszkującymi Dysk.
Przystosowane są do życia w niskich temperaturach – w cieple ich krzemowe mózgi tracą zdolność nadprzewodnictwa, więc zaczynają bardzo powoli myśleć. Z tego powodu są, mimo swej siły, lekceważone przez ludzi. Podobnie jak u krasnoludów, ich naturalnym środowiskiem są góry, co jest przyczyną wzajemnej nienawiści rasowej.
W górach trolle tradycyjnie zajmowały się siedzeniem pod mostami i czyhaniem na nieuważnego podróżnego, obecnie zajęcie to jest rzadko spotykane z powodu emigracji trolli na tereny zamieszkanych przez ludzi. Jako kamienne stworzenia jedzą kamienie i ignorują rośliny (dla trolli wszystkie rośliny to jedno i to samo – mają tylko jedno słowo opisujące rośliny) jako rzeczy niejadalne. Większość zwyczajów (także zaloty) ma bardzo bliski związek z biciem się kamieniami po głowach. Gdy troll zaczyna "filozofować" i coraz bardziej rozmyślać nad sensem istnienia, zmienia się w kamień na zawsze.
Trolle tradycyjnie liczą w systemie czwórkowym: jeden, dwa, trzy, dużo, dużo-jeden, dużo-dwa, dużo-trzy, dużo-dużo, dużo-dużo-jeden, ..., dużo-dużo-dużo-trzy, mnóstwo. (Jak widać, dużo także jest liczbą.) Kiedy Detrytus (najczęściej pojawiający się w książkach troll) uczył się porządnie liczyć, mówił "szesnaście, osiem, cztery, jeden" (w systemie dwójkowym), albo z trudem "dwa-dzieścia dziewięć", "Trzy-sto. Sześć-dziesiąt. Cztery cegły" (w systemie dziesiętnym). Kiedy w chłodni stał się geniuszem, policzył cegły w dwójkach, w dziesiątkach i w szesnastkach, a także sprowadził całą matematykę do jednego znaku "=".
Nawet tak "prymitywne" istoty jak trolle mają problemy cywilizacyjne – wśród nich pojawili się handlarze narkotyków – slabu.
Dyskowe trolle w pewien sposób przypominają komputery. Podobieństwa są następujące:
wykorzystują nadprzewodnictwo
są formą życia opartą na krzemie
liczą w systemie dwójkowym i w systemach
Ale tobie chodziła chyba raczej o to-Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1][2], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji
no wlasnie, mowie o "kretkach" np. teraz Cie jeszcze karmie, ale chyba wystarczy;)
Nie ma sensu gadać z Lukotoni.
Zaśmiecił dyskusję wpisem o trollach i udaje ,że nim nie jest.