mi się bardzo podobał. Nie jest to taki sam Obcy jakiego znamy z poprzednich odsłon, tutaj dowiadujemy się jak nasze piękne Xenomorphy powstały. Niestety nie ma tego samego klimatu i załogi uciekającej po pokładzie statku i dlatego wielu ludziom sie nie podoba, ale prawda jest taka, że i tak jest bardzo dobrze i tylko dlatego, ze to nie to samo nie należy tego filmu linczować na forum. Efekty w 3D są takie sobie, bo jest ich mało, ale jedna rzecz sprawiła, że warto iść na 3D - ta głębia obrazu w jaskiniach tak perfekcyjnie oddaje odległości, że czułem się jakbym tam sam był. Aktorzy też się spisali na medal, naprawdę ciężko wybrać jakieś słabe ogniwo, bo wszyscy dobrze się spisali, choć Charlize Theron to moja ulubienica. Fabularnie film jest naprawdę ciekawy, mnie ta historia naprawdę porwała, a cała ta dyskusja o sensie życia naprawdę dała mi do myślenia i to jest coś co wnosi jakąś intelektualną wartość do tego filmu. Nie chce tego wątku tutaj opisywać, bo najlepiej samemu sobie to obejrzeć, ale naprawdę mi się podobało - jeśli tylko jesteście w stanie zaakceptować, że ten film jest trochę inny od poprzednich odsłon Obcego to powinien się spodobać :)
Pozdrawiam
dokładnie, niestety nie wszyscy potrafią to docenić i dlatego ocena jest taka jaka jest (na filmwebie)
bo na imdb jest chyba 8.5 z 5 tysięcy głosów :)
Film super, ale bardziej w klimatach Odysei kosmicznej niż serii Alien. Zdecydowanie bardziej poważne podejście do tematu i nastolatki nastawione na rozpier... będą ten film niesłusznie jechać:/
Jeśli to ma być restart serii, to Promek 2 powinien być napakowanym akcją dynamicznym filmem typu Aliens. Co nieco nowych potworów w Promku wprowadzili, teraz czas na żywiołową ich eksterminację.
Zgadzam się z Twoja opinią. Film naprawdę dobry, mogę wręcz napisać rewelacyjny. Fabuła filmu za dużo nam nie wyjaśniła, a wręcz przeciwnie, dodała kilka nowych pytań na które chętnie zobaczyłabym odpowiedzi. Wiadomo, niektóre schematy się powielają jeżeli chodzi o skład załogi statku: super fajny kapitan, wredna baba, goście którzy pójdą wszędzie za swoim kapitanem, zły robot itp jednak muszę przyznać że miałam miłą niespodziankę w momencie gdy koleś który uważałam za twardziela spanikował na widok ciała obcego. Nie zawsze warto oceniać ludzi po wyglądzie zewnętrznym. Jednak mimo tego wszystkiego nie miałam negatywnych odczuć do żadnej z tych postaci. Uważam że każdy aktor świetnie się spisał, i każdemu należą się brawa. Jednak w czołówce według mnie sa Michael Fassbender, Noomi Rapace i Charlize Theron.
Efekty 3D. Szłam negatywnie nastawiona bo 3D nie lubię. Jednak kolejne miłe rozczarowanie ponieważ tak jak napisał Dziarski93, dały radę, mapa gwiezdna i jaskinie wyglądały świetnie (zwłaszcza momenty z mapą). Cieszę si, że film nie był naładowany 3D bo by tylko na tym stracił. Widoki ukazane rewelacyjne no i statek. Widać było że się do niego przyłożyli. Detale, wszystkie monitory, sprzęty zrobiły na mnie wrażenie. Naprawdę łezka mi się w oku zakręciła gdy został zniszczony razem z Jankiem.
Film warty obejrzenia i zastanawiam się czemu jest taka słaba ocena, ale może po premierze w Polsce ruszy się wyżej.
Ja daje 9/10 i polecam każdemu, bo warto iść. Może i ja wybiorę się jeszcze raz.