Zupełnie nie ogarniam tak niskiej oceny. Czego chcieć więcej w tak dobrym filmie?
Scen rozbieranych,Megan Fox,darmowego popcornu i coli,masażu stóp...
A tak bardziej na serio.Nie ogarniasz to już nie próbuj.
Nie uda się)))))))
z uwagi na to, ze jestem dziewczyna, wierz mi, nie zabraklo mi tam ani jednej z tych rzeczy, ktorego wymieniles. Zabraklo mi natomiast wszystkiego, co film klasy A powinien miec.
Co do tego jesteśmy zgodni.Uważam ten film za wyjątkową szmirę.Za zwieńczenie procesu ogłupiania widza i wciskania mu hollywoodzkiego chłamu.
A tak najbardziej na serio.
Chcesz ogarnąć to nie zakładaj tematu gdzie jego treścią jest upublicznienie faktu, że czegoś nie rozumiesz.Kiepskie to i niemądre.
Prześledź tematy gdzie toczyły się podobne dyskusje.Albo to może ci coś rozjaśni.
http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Do+wielbicieli+tego +filmu%2Cjak+wida%C4%87+nie+rozumiej%C4%85cych+istoty+sporu.,2027708
Mogliby bardziej popracować nad fabułą (najbardziej brakuje mi wojska/ochrony z bronią, także zmieniłabym funkcję Vickers, bo w filmie jest praktycznie niepotrzebna - nie ma wpływu na fabułę). No i nie robić takich błędów w scenariuszu, jak głowa androida nie przesuwająca się po pokładzie toczącego się statku czy brak pęknięć na kaskach po burzy krzemowej.
Reszta mnie satysfakcjonuje.
dla mnie Prometeusz powinien miec srednio minimum 7,5 - za 10 lat bedzei sie go równie dobrze ogladało jak dzis - zgadzam się z komentarzem Marekgdapl i wydaje mi się że większość spodziewała się czegoś na wzór Avatara czy 2 części Obcego i stąd tak niska ocena
Większość spodziewała się po prostu bardzo dobrego filmu. A dostali film z niedopracowaną fabułą ,ze słabym klimatem , słabą muzyką i nierówną grą aktorską (co jest okropnie dziwne bo aktorzy przecież bardzo dobrzy i bardzo dobry reżyser).