...takiego badziewia dawno nie widziałem. Kurde ten film jest beznadziejny. Nudziłem się przez pierwsze półtorej godziny jak cholera. Nijacy bohaterowie, praktycznie żadnej fabuły, zero strachu (a niby horror, thriller). Aż ciężko mi uwierzyć że reżyserem tego szajsu jest Ridley Scott, ten sam który wyreżyserował Gladiatora, Helikopter w Ogniu, American Gangster, Hannibala czy (co najważniejsze) pierwszego Obcego!!!! Film wygląda jak tania produkcja klasy B. Jest strasznie sztampowy, monotonny i bezuczuciowy. Kurde to ma byc prequel obcego??? Tego obcego??? Mam nadzieję że nie będzie kolejnej części...
A ja mam nadzieję że będzie :-) No nie dziwie się że ci się nie spodobał - to nie jest film w konwencji bajkowej (epoki lodowcowe) która ma u ciebie 9 ? :). Pierwszą część ledwo zmęczyłem
Pewnie doszedłeś do wniosku że lubię bajki...i tylko bajki...nie tylko ale lubię się czasem pośmiać dlatego ta ocena. Lubie wszystkie gatunki filmowe. Czy horrory, czy thrillery , sci-fiction, akcji, komedie, fantasy a nawet niektóre westerny. Tego filmu nie lubię z jednego powodu. Jest po porostu nudny i słaby. Brakuje mi tutaj tego elementu zaszczucia jaki towarzyszył poprzednim obcym. Ciężki, chorobliwy klimat. Oglądając ten film nie czułem niepokoju, nie miałem przyśpieszonego pulsu. Po prostu nie bałem się. A tego po filmach z serii o obcym oczekuje. Niezłej dawki strachu. I oczekiwania co się zaraz wydarzy...