Dla prawdziwych fanow sci - fi nie wszystko jeszcze stracone..i to w tym roku, a nadzieja ta nazywa sie "Cloud Atlas"
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UmJVFOKaGUY
Wow...po prostu wow....Trailer robi piorunujace wrazenie..
Czy doczekamy sie w koncu dobrego sci - fi od czasow "Moon"?
Trailer robi wrażenie dobrego filmu, ale na 100% wyjdzie typowa, ckliwa hollywoodzka bajeczka. A tak w ogóle to to nie jest sci-fi tylko gatunkowa hybryda. Prometeusz to arcydzieło prawdziwego, klasycznego sci-fi a nie takie coś.
"Prometeusz to arcydzieło prawdziwego, klasycznego sci-fi"
Jeszcze 100 postów i może nawet własną podświadomość przekonasz. Powodzenia.
Nie muszę przekonywać swojej podświadomości, wystarczy, że w trakcie seansu mówiłem sobie w myślach "Nie mogę uwierzyć, że ten film jest aż tak dobry, coś pięknego".
Wyraźnie już bełkocze...nie obejrzał a już wie:"Trailer robi wrażenie dobrego filmu, ale na 100% wyjdzie typowa, ckliwa hollywoodzka bajeczka.
Obejrzał hollywoodzkiego mega gniota a pisze:"Prometeusz to arcydzieło prawdziwego, klasycznego sci-fi "Dobre))))))))))))))
To pospolity troll jest. Zajrzyj na jego profil. Chwali się tam, że jest trollem.
Pomijając to czy prom jest czy nie jest arcydziełem, owner2 ma racje. Cloud atlas nie zapowiada się na hard sci-fi, to raczej coś na pograniczu dramatu-fantazy-sci-fi-co-tam-jeszcze. Obok "Moon`a" też nie zapowiada się by mógł stawać.
Czytał ktoś tego D. Mitchella? Może się wypowie....
Nikt nie napisał że to hard s-f.Jedyne co wytykamy temu miszczowi rzeczowej dyskusji o kinie ,że zjechał film przed obejrzeniem.A to delikatnie ujmując dowód braku rozsądku.
"Cloud Atlas
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U..."
Hmmm... Tylko co w tym zwiastunie robi scena z Big Lebowskiego (02:22)????
Mam złe przeczucia.
Długaśny, pełen spojlerów trailer. Zastanawiam się, ile film będzie trwał. Kilka historii ludzi żyjących w różnych epok. Jak mówi przysłowie, gdzie kucharek sześć...
"Moon" to przeciętne sf z zakończeniem równie wiarygodnym, co Promek.
Hehe, za to Dystrykt 9 to świetne kino nie?;) Padłem.
Prometeusz mógł być arcydziełem,ale zawiodły dwie rzeczy:
1. Scenariusz kuleje w pewnych momentach.
2. Muzyka.
I dlatego jest filmem bardzo dobrym,a nie genialnym.
To sobie leż. "Dystrykt 9" bardzo lubię i moim zdaniem to świetne kino.
"Prometeusz" mógł być arcydziełem. Oczywiście. Gdyby ktoś napisał porządny scenariusz, a reżyser był o 30 lat młodszy. Do muzyki zastrzeżeń nie mam.
Nie moge sie zgodzic ze trailer pelen jest spoilerow, wrecz odwrotnie...nie do konca wiadomo po co? kiedy? i gdzie? i po obejrzeniu chce sie wiecej.... i jak najszybciej dowiedziec o co w tym chodzi....jak dla mnie rewelacja...Co do "Moon" rowniez nie moge sie zgodzic...ale to juz rzecz gustu...
SPOJLER!
Jestem fanem Scotta, Obcego i gatunku SF ale ilość niedorzeczności w Prometeuszu, dziur fabularnych i przekłamań czy zwyczajnych idiotyzmów w scenariuszu nawet jak na kino SF, gdzie można na wiele rzeczy przymknąć oko, jest wręcz nie do uwierzenia na takim poziomie reżyserskim i za taką kasę...Nie spodziewałem się arcydzieła ale jestem zaskoczony miernością filmu... Doskonałe ujęcia, zdjęcia, krajobrazy,. Rozmach scenografii, concept artów sf jest na wysokim poziomie ale rozczarowują totalne idiotyzmy jak np badanie obcej planety, obcych form życia na zasadzie : "hej ho na wycieczkę by się szło". Zero ostrożności, zero powagi i respektu a za to typowy amerykański styl kowbojski "bo za nami jest zaawansowana technologia więc nic nam się nie stanie i niech tylko ktoś nam podskoczy". No i stało się. Głupota w tym filmie aż PORAŻA i obraża mnie jako człowieka ze średnią inteligencją (ci z małą kupią wszystko). Jestem zaskoczony, rozczarowany i zniesmaczony bo po Scott'cie tego się nie spodziewałem, mimo, że już Robin Hood miał kilka bzdur wplecionych, ale jednak jako całość się obronił nieźle, a tu.....ehhh. 6/10 i to na wyrost.
Pewnie będzie o reinkarnacji, przeznaczeniu i złych siłach, które próbują przeszkadzać. Cieszy powrót Wachowskich i Hanksa. A sam trailer za długi. Powinien trwać ok 30 sekund.