Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190188
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Obejrzałam film wczoraj (żałuję że nie imax) i przez pierwsza godzinę (a może nawet trochę dłużej) byłam pod ogromnym wrażeniem. Poczułam coś czego w kinie dawno już nie było. Dreszczyk emocji, podekscytowanie i niepokój:) Niesamowity klimat, muzyka i zdjęcia tworzą naprawdę wyjątkowy film.
Niestety później było troszkę gorzej (odezwała się komercja - krew, przemiany, eksplozje:) a szkoda

Jeżeli Fassbender znowu nie dostanie nominacji do oskara to ja już naprawdę nie wiem w czym on ma zagrać:)

Myślę że niskie noty filmu (naprawdę 6,7 to lekka przesada) wynikają z oczekiwań fanów obcego. Spodziewali się nie wiadomo czego, miało być tak albo tak a wyszło siak:)
Po prostu spójrzmy na ten film jak na odrębny obraz i zupełnie odrzućmy odwołania do obcego. Film wypada wówczas rewelacyjnie:)

Po prostu poczujmy się członkiem załogi statku:)

PS tak na marginesie czy ktoś może wytłumaczyć dlaczego role wiekowych postaci ostatnio grają młodzi aktorzy postarzani komputerowo. Chociaż nie wiem jakie efekty by zastosowali zawsze wypada to nienaturalnie:)

ocenił(a) film na 9
Kate_5

Czytajcie więcej o filmie Guy Pearce miał dłuższy epizod ale w wersji finalnej został wycięty pojawi się w director cut na dvd\bluray.
W Sumie możecie obejrzeć jego występ na youtube.

ocenił(a) film na 8
Kate_5

Dokładnie! Miałem tak samo! Początek filmu mnie pochłonął. Najbardziej podobał mi się moment spojrzenia w przestrzeń kosmiczną po dotarciu do celu.

ocenił(a) film na 8
Kate_5

O, wreszcie ktoś z takim zdaniem jak ja! Dokładnie, końcówka kupa, wiadomo szkoda, ale nie namieszała mi w głowie na tyle, żebym zapomniał o wspaniałej pierwszej godzinie. Żałuj że nie Imax - hmm... btw. być może "negatywni" nie oglądali w Imaxie (tylko divxie nagranym z ręki)? :D Krwi chyba nie było (i dlatego od 15 lat, a nie rated R)... śmieszne kryteria amerykanów, spalona twarz kwasem = ok, krew = źle. I jestem fanem obcego i dostałem to, czego oczekiwałem od Scotta. ALe może jestem fanem nietypowym: nie lubię dwójki (i Camerona w ogóle).