Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Nie oglądałem jeszcze filmu, ale na pewno obejrzę jak będzie w polskich kinach (dla Scotta i
uniwersum Obcego). Nie wiem do końca czego się spodziewać. Do jakiego filmu science-
fiction można porównać Prometeusza, na czym ono się wzorowało mniej więcej.
PS Nie interesują mnie opinie typu "Ten film to dno", "Nie oglądaj", "Film inspirował się g***em"
itd.

szmyrgiel

Film jakby był związany z wyprawą po odpowiedzi: "Jak powstało życie", "co nas stworzyło" itp. Bardziej nastaw się na "Odyseje kosmiczną" z elementami że świata (Uniwersum) "Alien'a 1".

Mazurian

Mniej więcej tak jak przewidywałem. To by się zgadzało z wywiadami z Ridley przed pierwszymi zapowiedziami Prometeusza. Twierdził, że chciałby stworzyć Odyseję XXI w. Jak dla mnie to bardzo dobra wiadomość, zarówno 2001 Odyseja Kosmiczna jak i Obcy jest moim ulubionym filmem science- fiction. Dzięki.

szmyrgiel

Tyle że jest strasznie "pocięta" ta kinówka. Obejrzyj kinówke i czekaj na Blue ray'a - niby 27 dodatkowych minut filmu

Mazurian

A czy wiadomo jak to będzie z DvD? Nie mam odtwarzacza Blue ray. Wersja kinowa przypomina tą z innego filmu Scotta Legenda? W sensie czy nie które wątki są niedomówione, niedokończona, czy nawet opowiedziane w złej kolejności?

szmyrgiel

DVD to samo będzie zawierało co Blue ray - rzecz jasna w gorszej jakości;)

szmyrgiel

Okroili sceny z krwią, są niedomówienia i troche dziwne zachowane bohaterów...

ocenił(a) film na 3
Mazurian

bardzo dziwne... dla przykładu role panów biologa i geologa to jakis kabaret jest dosłownie

cybermac79

Nie zrozumiałem zdania:D

ocenił(a) film na 3
Mazurian

odnośnie dziwnego zachowania bohaterów ...

cybermac79

Rozumiem już. Chodzi o Fifielda i Mileburna?

ocenił(a) film na 3
Mazurian

tak owszem

cybermac79

Co niektórzy na tym forum uważają że ci dwaj najlepiej zagrali swoje role...

szmyrgiel

Na IMDb jakiś użytkownik pisał właśnie, że ten film można nazwać Odyseją naszych czasów :)