Nie oglądałem jeszcze filmu, ale na pewno obejrzę jak będzie w polskich kinach (dla Scotta i
uniwersum Obcego). Nie wiem do końca czego się spodziewać. Do jakiego filmu science-
fiction można porównać Prometeusza, na czym ono się wzorowało mniej więcej.
PS Nie interesują mnie opinie typu "Ten film to dno", "Nie oglądaj", "Film inspirował się g***em"
itd.
Film jakby był związany z wyprawą po odpowiedzi: "Jak powstało życie", "co nas stworzyło" itp. Bardziej nastaw się na "Odyseje kosmiczną" z elementami że świata (Uniwersum) "Alien'a 1".
Mniej więcej tak jak przewidywałem. To by się zgadzało z wywiadami z Ridley przed pierwszymi zapowiedziami Prometeusza. Twierdził, że chciałby stworzyć Odyseję XXI w. Jak dla mnie to bardzo dobra wiadomość, zarówno 2001 Odyseja Kosmiczna jak i Obcy jest moim ulubionym filmem science- fiction. Dzięki.
Tyle że jest strasznie "pocięta" ta kinówka. Obejrzyj kinówke i czekaj na Blue ray'a - niby 27 dodatkowych minut filmu
A czy wiadomo jak to będzie z DvD? Nie mam odtwarzacza Blue ray. Wersja kinowa przypomina tą z innego filmu Scotta Legenda? W sensie czy nie które wątki są niedomówione, niedokończona, czy nawet opowiedziane w złej kolejności?
bardzo dziwne... dla przykładu role panów biologa i geologa to jakis kabaret jest dosłownie