Wybrałem się wczoraj do IMAX` nie planowałem tego bo drogię są bilety ale odpowiadała mi godz emesji filmu .I musze powiedziec nie załuje Prometeusz to rewelacyjny film rozrywkowy .Film rozkreca się po mału tajemniczo nie wali od razu z grubej rury ,ale potrafi trzymac w napęciu.Na nie który scena podskoczyłem film bardzo dobrze sprawdził się w 3D chociaz w IMAX to powinien się sprawdzic od strony wizualnej zdięcia tez bardzo dobre planeta urzeka szczególnie wodospad na poczatku. O czym jest film strzeże powiedziawszy to nie wiedziałem do prze pewien czas nawet myślałem po co ten film zrobił Ridley Scott .Ale może o poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie co prawie wszyscy może kiedys sobie zadali skąd pochodzimy jak to zaczeło i poszukiwaniu odpowiedzi tez się prawie konczy film.czyli na poszukiwaniu odpowiedzi No i narodzeniu Obcego .Jak byłem w kinie IMAX w czasię lodąwania statku na planecie poczułem na nogach takich chłod jakbym tam był naprawde mieliście takie wrażenie ? Ja ten film polecam nie wiem czy na IMAX czy np w Multikinie to już inwidualny wybór każdego z was .9/10