Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190188
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Podobnie efekty specjalne, niestety cała reszta do bani.. Brak logiczności wydarzeń, mętna, nudna akcja. Śmieszne sceny, które powinny przerażać, a są komiczne - jak moment, gdy bohaterka sama sobie robi cesarkę po tym jak zaszła w ciążę z mężem (?), który napiwszy się kropli czarnego płynu najpierw miał w tęczówce robaka, a potem został ojcem ośmiornicy.
W międzyczasie Ch. Theron stwierdza, że to jej statek i idzie się "bzykać" z Murzynem.
Widzimy też pana, który zapomniał, że nie żyje i wraca na statek, ale widoki Kosmosu i planety przepiękne. Jeśli ktoś ma hopla na punkcie astronomii - to polecam...

ocenił(a) film na 6

to z cesarką akurat było okropne.
Śmieszne były za to węże

użytkownik usunięty
napruto

Ta maszyna jakaś głupia była - rozcięła ją jak do patroszenia. Hi,hi,hi!

ocenił(a) film na 6

Ta maszyna to futurystyczny zszywacz, iks de

użytkownik usunięty
napruto

Na żywca rozcięła jej powłoki brzuszne, a ona jeszcze w tym czasie obsługiwała ją i wybiegła na korytarz... x-DD

ocenił(a) film na 6

o kurvva masz rację xD
Ale ja, jak widzę poród odruchowo się krzywię

użytkownik usunięty
napruto

Przez chwilę myślałam, że dostała znieczulenie nadoponowe, ale wtedy nie mogłaby chodzić, a ona wyskakuje z tej kapsuły jak tost. :-D

ocenił(a) film na 6

To jest film, nad którego fabułą nie trzeba się zastanawiać.
Głupsze było to, że urodziła coś, co wgl. nie było humanoidalne.
Ta ośmiornica to chyba był pierwowzór twarzołapa xD

użytkownik usunięty
napruto

Ale skąd on się tam wziął - przecież musiałbyć złożony embrion, a ten jakimś cudem znalazł się w za przeproszeniem - spermie tego faceta.

ocenił(a) film na 6

Tak, bo ta ciecz zmodyfikowała jakoś jego spermę

ocenił(a) film na 6
napruto

Ale to głupota, że ta ciecz go zmodyfikowała, skoro kosmity maja takie samo DNA jak ludzie xDD

użytkownik usunięty
napruto

Ale co ona właściwie miała urodzić? Ksenomorfa? Dlaczego nie wyglądał jak pająk i nie wykluł się z jaja? Czy "inzyniera" - to dlaczego wyglądał jak ośmiornica, a te w statku jak węże?

ocenił(a) film na 6

Powinna coś, co miałoby chociaż kształt człowieka

użytkownik usunięty
napruto

Ja obstawiam "coś":
http://www.filmweb.pl/film/Co%C5%9B-1982-4713
Ono mogło przedzieżgać się w co tylko chciało..

ocenił(a) film na 6

Cosiem to był jej mąż, którego spalili xD

użytkownik usunięty
napruto

Nawet był niczego sobie - gdyby nie ten guzek na czole. :-D
Najlepszy był ten co zginął i wrócił..

ocenił(a) film na 4
napruto

Ewolucja według Prometeusza:
1. Czarna maź
2. Ryba (rosnąca do ogromnych rozmiarów będąca twarzołapem)
3. Humanoidalny przodek obcego
Logiczne.

ocenił(a) film na 6
Anthrax91

A masz gdzieś zdjęcie tego rybośmiornicotwarzołapa?
Bo nie mogę nigdzie znaleźć

ocenił(a) film na 4
napruto

Nie zdążyłem mu cyknąć zdjęcia gdy się urodził :P
Tutaj coś jest http://www.prometheus-movie.com/community/forums/topic/7619

ocenił(a) film na 6
Anthrax91

Oni z tych wszystkich ksenoncyklopedii mnie rozpier dalają tymi swoimi badaniami xD

użytkownik usunięty
napruto

Polecieli na planetę, bo zobaczyli konstelacje na skałach ludzi pierwotnych - Waylland miał naprawdę dużo pieniędzy. ;-D
Te węże w tym płynie wyglądały jak ten z Nowej Nadziei co wciągnął Luke`a do wody w pojemniku na śmieci...

ocenił(a) film na 6

A scena zerżnięta była z "Parku jurajskiego"

użytkownik usunięty
napruto

Tak - to rozłożenie błony.

ocenił(a) film na 6

Chodzi mi o atak tego małego węża(mój ulubiony bohater z tego filmu).
W "Parku..." facet, który zagadywał do dinusia też na początku mówił mu, że jest słodki, a tamten dopiero po chwili pokazał kły

użytkownik usunięty
napruto

No wiem - w tym samochodzie - grubas rzucał mu patyk. Potem też rozłożył błonę na głowie..

ocenił(a) film na 6

Ale w Promku było niemożliwe to, że w jaskini zgubił się człowiek, który opracowywał mapę tej jaskini -_-

użytkownik usunięty
napruto

A czemu w ogole biegały te hologramy? Mieli jakąś wizje przeszłości? I czemu skoro z innych "Inżynierow" wykluły się ksenomorfy (te zwłoki olbrzymów co znaleźli) nie atakowały ludzi - leczyły w tym czasie kaca?

ocenił(a) film na 6

Może ludzie byli po to, żeby ich obudzić? xD
Tu masz moje zdanie o tym filmie http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Ca%C5%82a+prawda+o+ Prometeuszu-+jego+wady+i+plusy,1977275

użytkownik usunięty
napruto

Zapomnieliście o robakach - przecież łaziły takie glizdy..

ocenił(a) film na 4

Szczerze to ja nie wiem czy dobrze zrozumiałem motyw z robakami. Te glisty (robaki) wzięły się z tej czarnej mazi którą posiadał robot blondas. Zaraził tego gościa wrzucając trochę tej substancji do szklanki (nie wiem jaki miał motyw). Więc czym one tak naprawdę są ? Pierwszym stopniem ewolucji ten czarnej mazi ?

użytkownik usunięty
Anthrax91

A czemu ten nad wodospadem na początku napił się jej i rozpadł?

ocenił(a) film na 4

Może...przedawkował ?

użytkownik usunięty
Anthrax91

To wyglądało jak antyreklama coca coli - niektórzy nazywają ją odrdzewiaczem.

ocenił(a) film na 8

Co za piękna dyskusja xd Wiele mi rozjaśniła odnośnie filmu i jego głębi

ocenił(a) film na 4
prostelinie

Pytanie czy ten film ma jakąś głębie? Pozostawia mnóstwo nie wyjaśnionych kwestii, domysłów i przypuszczeń.

ocenił(a) film na 4

Podobno ten rozpadający się Inżynier dał życie na planecie której się rozpuścił.
Nie wiem czy wcześniej miałem okazje oglądać film który po seansie wywołał u mnie taką lawinę pytań.
Tak wyglądał mój umysł po wyjściu z kina http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Pogubi%C5%82em+si%C 4%99%2C+mam+kilka+pyta%C5%84+%28SPOILERY%29%C2%A0,1977459