Dziś obejrzałem "Prometeusza" R. Scotta wersja 3D innej opcji nie było .Film jako sci - fi jest świetny jako thiller jest nieco słabawy . Jeżeli ktoś ma możliwość obejrzenia wersji 2D to będzie najlepszy wybór. Nasze 3D kuleje jest raptem kilka momentów w 3D.Film szczególnie dla fanów "Obcego" i mrocznego sci-fi klimat bardzo ciężki aczkolwiek dość przejrzysty. Subwoofer w kinie chodzi od pierwszej minuty do napisów końcowych aż czuć jak porusza się fotel od wszelakiego rodzaju odgłosów basu. Jednym słowem efekty dźwiękowe na wysokim poziomie. Od strony wizualnej film zrealizowany kapitalnie dlatego wersja 2D da lepszy efekt widzowi.po prostu więcej szczegółów będzie widocznych , które są niejednokrotnie rozmyte lub słabo dopracowane w 3D.
Film wart polecenia lecz nie wszystkim !!!
od motywu w komorze aborcyjnej , miałem ochote uciec z kina ....
a jestem fanem S-F , ten obraz nadaje sie na wrzucenie do kosza !
To była kapsuła medyczna w dodatku tylko dla mężczyzn ,a aborcja to był wybór Elisabeth Shaw
Ona wybrała opcję usunięcia ciała obcego z jamy brzusznej, bo aborcji się nie dało:)
rzeczywiscie film świetny. oczywiscie nie jest to horror sci-fi - takze jesli ktos sie nastawia na ciagle przerazenie - zawiedzie sie. 3D jest swietne - nienachalne. jak dla mnie 9/10 - czekam na 2 czesc.
może u Mnie w kinie tak słabo wypadło 3D , a film określili jako sci-fi, thiller , horror nieźle co ? he he
Polecam wersję 3D. Nie jest to nachalne 3D typu dostajemy w twarz piłką ;) - jest bardzo stonowane ale realistyczne. Widoki gór, głębia bazy - czuć po prostu trójwymiar non stop. Jest klimatycznie niesamowicie przez to. Nie wiem dlaczego go nie widziałeś, naprawdę. Dźwięk - kryształ. Czysty, przestrzenny, bas wcale nie dominował, ale był mocno obecny - w najniższych rejestrach. Scenę z lądowaniem Prometeusza na powierzchni księżyca można tylko porównać z odczuciami przy lądowaniu Mi24 - na żywo. Wgniata flaki :)
Obraz s-f świetny - jeśli komuś ten film nie przypadł do gustu to widać symptom przesytu gatunkiem, bo innego wyjścia nie widzę.
Choć jednocześnie motyw z komorą aborcyjną nieco naciągany - ale dla ludzi z wyobraźnią do wytłumaczenia. Inni chyba na filmy s-f nie chadzają, prawda ?
Z wersją 3D może dużo zależy i od kina , na pewno nie wiem , ale tak Mi się wydaje
a mieliscie wogóle biologie w szkole , po rozcieciu jamy brzusznej , miesnie brzucha utrzymuja nas w pionie , a tu tak super olali sprawe nie mam pytan , nazwałem to " komora aborcyjna " bo sobie sama cesarke zrobiłą przecież ....